Рецепти з курки та птиці

Волошка • 22.05.2016

В рецепті фаршированого курячого філе прекрасне все – смачнезні інгредієнти, простота та швидкість приготування, а головне – завжди неперевершений результат!

Моцарелла та бекон додають курятині соковитості, а спеції – настрою та аромату усій страві. Одне запечене куряче філе з сиром та кілька шматочків свіжих овочів чи порція легкого салату здатні вдовольнити апетит навіть великого чоловіка, а от круп’яні чи картопляні гарніри можуть виявитися зайвими.

Читати далі ...
Волошка • 19.05.2016

Так легко спіймати хвилю натхнення коли в холодильнику лежить смачненький сирок) Саме з нього почався цей салат, і саме ним він закінчиться!

Ми не так часто їмо салат з моцареллою, тому хотілося спробувати якусь цікаву заправку. Поєднання гірчиці, меду та лимонного соку цілком нас влаштувало =) Може цей рецепт салату з куркою та моцареллою й не вирізняється оригінальністю набору основних продуктів, але зовсім інакше сприймається на смак саме завдяки таким дрібничкам як спеції та соус!

Читати далі ...
Волошка • 26.04.2016

Як показує досвід, питання “чогось новенького” в щоденному меню є актуальним для всіх. З часом приїдаються і перестають приносити задоволення навіть улюблені страви =( Щоб уникнути таких неприємностей пропонуємо Вам оригінальний і простий спосіб приготування запеченої курки. Курка з апельсинами – це досить швидкий і доступний варіант для сімейної трапези, а також незвична та недорога страва для святкового столу.

Читати далі ...
ЖеКа • 07.07.2015

Ми любимо “японську” кухню, одна з причин – ЯпонаХата та їхній гарячий салат з рисової локшини та курки . Уже неодноразово ми готували різноманітні суші, гарячі роли та інші страви країни, де сходить сонце (хоча насправді більшість популярних у нас страв не відносяться до автентичної японською кухні), але салат готували вперше.

Рецептом салату з рисової локшини та курки, ясне діло, у ресторані з нами не поділились. Але то не проблема, ми ж любимо експериментувати!)

Читати далі ...
Волошка • 07.06.2015

Якщо маєте час і бажання спробувати незвичайні кексики то рецепт картопляних кексів з куркою та сиром саме для Вас)

Не скажу що кекси з картоплі здивують когось особливим чи оригінальним смаком (хоча насправді вийшло дуже смачно), зате подача страви точно оригінальна та зручна! Три таких кекси до чаю цілком можуть замінити комплексний обід =))

Читати далі ...
Волошка • 12.05.2015

Слово “жульєн” прийшло до нас з французької кухні, але як це часто буває, в нас воно означає зовсім інші речі) Взагалі-то, жульєн – це спосіб нарізання овочів тоненькою соломкою на салати або супи, але в нас жульєном називають страву з грибів та курятини, запечену у вершковому соусі під сиром.

Рецепт жульєну зовсім не складний, набагато важче вирішити в чому його приготувати) Зазвичай страву запікають в кокотницях або горшочках, а нам здалося цікавим зробити їстівні формочки та приготувати жульєн в булочках!

Читати далі ...
Волошка • 04.05.2015

Як то кажуть, хороший день починається в обід і ми почали його з ароматного сирного супу з куркою… =) Мене, як великого любителя сиру в будь-якому вигляді це просто не може не тішити =))) Рецепт супу з плавленим сиром та курячим філе простенький, готується він швидко але! не скупіться на якісний сирок, який добре розчиниться та не буде плавати в супі кусочками гуми!

Цей рецепт має французьке коріння, але все ж таки трансформувався до реалій української кулінарії. Тим не менше цей сирний суп нікого не залишить байдужим до своєї сирної ніжності. А ще він дуже сирний ситний… =)

Читати далі ...
Волошка • 23.03.2015

Мексиканський фаст-фуд =)

Читати далі ...

Страви з курки, гуски, качки, індички та іншої птиці можна приготувати різними способами: на пару, на вогні, відварюванням, тушкуванням, обжарюванням, запіканням, копченням. Дуже часто птицю готують з овочами або фруктами, маринують, натирають, фарширують… Цілу птицю, грудинку або ніжки найчастіше подають в якості основної страви, м’ясо також використовують в салатах, а з хребта можна приготувати запашний наваристий бульйон, такий корисний при застудах.

Курка – також птиця! …але найбільш вживана, тому ми виділяємо її серед інших пернатих) Куряче м’ясо вважається дієтичним, воно багате на білок, містить мало жиру і легко засвоюється організмом. Курятина м’яка та ніжна, чудово поєднується з різноманітними продуктами та приправами, використовується в різних типах страв: салатах, перших та других стравах, закусках і несолодкій випічці. Рецепти з курки неодмінно пригодяться будь-якій господині як для повсякденного столу, так і на свята.

Не у всіх є можливість спіймати вечерю в своєму чи сусідському дворі =), але кожен може смачно її приготувати навіть із магазинного м’яса!