Рецепти з риби та морепродуктів

Волошка • 17.03.2016

В один прекрасний день натрапили ми на рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі! Ця страва відноситься до ірландської кухні, що відома своєю простотою та буденністю, але аж ніяк не поганим смаком)

Взагалі, палтусом називають аж 4 види морської риби. Не знаю який саме куштували ми, але було надзвичайно смачно! Філе палтуса дуже ніжне і досить жирне, тому не варто використовувати багато масла при його приготуванні. Думаю, не зайвим буде нагадати, що морська риба ще й дуже корисна і не кістлява =)

Читати далі ...
Волошка • 14.10.2015

Організм потребує свіжих продуктів, вимагає вітамінчиків і не варто йому заперечувати! Салат із тунцем і яйцями легкий не тільки для шлунку, але й загалом в приготуванні і чудово смакує о будь-якій порі дня, навіть після шостої =Р

Читати далі ...
Волошка • 10.10.2015

Всім любителям морепродуктів присвячується… рецепт салату з креветками, грибами та консервованими овочами!

На жаль, з теперішніми цінами не часто можна побалувати себе морською рибою чи морепродуктами… Але життя одне і хочеться прожити його смачно!) Сьогодні ми смакуємо креветками в салаті…

Читати далі ...
ЖеКа • 28.06.2015

Отже, риба! Моя, напевно, найулюбленіша – скумбрія. Вона відносно дешева, дуже смачна, легко готується і майже без кісток. Рецепт запеченої скумбрії буде актуальним як для святкового столу в домі, так і в поході для приготування на вогні… Не буду сперечатись, ця рибка смачна навіть з мінімальним набором приправ, але сьогодні ми захотіли спробувати дещо особливе)

Скумбрія запечена в духовці завжди виходить соковитою та запашно, особливо якщо запікати її в рукаві чи у фользі та не забути витягнути=) Правильно підібрані прянощі додадуть страві настрою та характеру… А ще у ній мало кісток. Так-так!) Для мене це головне в рибі. Можу повторити ще раз)))

Читати далі ...
ЖеКа • 13.03.2015

Рибний день, йопти!!! Тому я готував стейк. Так, з риби. Ні, не з лосося…

Ми вибирали велику морську рибу, щоб було не дуже дорого і без кісток. Купили заморожені стейки зубатки. Ніколи не чули? Я тож=)) Це доволі велика рибина і деякі її стейки розміром більші за тарілку))) А також я вичитав що її м’ясо дуже ніжне і треба знати як його готувати, щоб воно не перетворилося в кашу. Тому ми його запікали. Це найкращий варіант, якщо під руками немає гриля.

Читати далі ...

Риба та морепродукти вважаються дуже корисними і в той же час, низкокалорійними продуктами. На жаль, морська риба в наших краях задоволення не дешеве, але річкова нічим не гірша і хоч раз на тиждень можна нею поласувати=) Страви з риби просто обов’язкові при здоровому та дієтичному харчуванні! Доведено, що регулярно вживаючи страви риби, Ви не тільки знижуєте рівень холостерину в крові, покращуєте роботу кровоносної, серцево-судинної, ендокринної та нервової систем, а й підвищуєте свою працездатність та енергійність! До того ж, м’ясо риби надзвичайно смачне і ніжне, а на приготування потрібдно зовсім не багато часу та зусиль.

В нас, як і в багатьох країнах світу, морепродукти вважаються делікатесом. Їх використовують для приготування вишуканих страв та смачних закусок. Морепродукти мають високу поживну цінність та допомагають покращити обмін речовин, але запорукою користі та хорошого смаку страви з морепродуктів є, звичайно ж, свіжість і висока якість морської живності та правильне її приготування! Приготування морепродуктів також не займає багато часу, в залежності від виду їх можна відварювати, обсмажувати, а деякі навіть їсти сирими.