Рецепти з овочів та грибів

Волошка • 12.08.2016

Дедалі частіше хочеться якихось смачненьких овочів, запіканок, салатів… Звичайно, вареники та пельмені не зникли зовсім із нашого раціону, але все рідше з’являються на столі. Напевне старіємо)

Є страви, не підвладні віку та часу, рецепти яких передаються із покоління в покоління, в моїй сім’ї це рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях! Смакуйте до м’яса, риби, птиці чи просто так…

Читати далі ...
Волошка • 14.07.2016

Думаю, кожен із нас хоче, щоб страва в його тарілці була не тільки апетитною та смачною, але й приносила естетичне задоволення… оригінальна подача – один із способів створити гарний настрій)

Сьогодні ми не тільки милувалися квітами за вікнами, а й запікали такий рідкісний в наших краях цвіт цибулі=) З печеної цибулі виходить чудовий гарнір до м’яса, риби, овочів гриль і всяких інших штук!

Читати далі ...
Волошка • 05.07.2016

Хто не любить кабачки – той не куштував кабачкової запіканки з зеленим горошком та сиром=) Ця страва дуже смачна та проста в приготуванні, а влітку ще й надзвичайно доступна, оскільки основні інгредієнти можна назбирати на власній грядці)

Взагалі, кабачок – дуже прикольний продукт, його неодмінно використовують при здоровому або дієтичному харчуванні, оскільки цей овоч містить мало калорій. Окрім цього, кабачок корисний для Вашого гаманця;) Не прогавте рецепт овочевої запіканки з кабачка та зеленого горошку, більше кабачка в меню – більше щастя!)

Читати далі ...
Волошка • 09.06.2016

Пасту-салат запросто можна класифікувати як другу страву… з’їсти також як другу страву) але від цього він не перестане бути салатом =)

Салат з макаронами та моцареллою в принципі не можуте бути не смачними, а броколі… зелене та корисне) Коротше, дуже прикольна штука виходить!))

Читати далі ...
Волошка • 19.05.2016

Так легко спіймати хвилю натхнення коли в холодильнику лежить смачненький сирок) Саме з нього почався цей салат, і саме ним він закінчиться!

Ми не так часто їмо салат з моцареллою, тому хотілося спробувати якусь цікаву заправку. Поєднання гірчиці, меду та лимонного соку цілком нас влаштувало =) Може цей рецепт салату з куркою та моцареллою й не вирізняється оригінальністю набору основних продуктів, але зовсім інакше сприймається на смак саме завдяки таким дрібничкам як спеції та соус!

Читати далі ...
Волошка • 29.03.2016

Ви не любите гарбуз бо в дитинстві Вам не засмакувала гарбузова каша?) Впевнена, що надзвичайно смачний суп-пюре з гарбуза Вам сподобається =)

Якщо хочете харчуватися правильно, мусите змиритися з фактом, що гарбуз є невід’ємним елементом раціону здорової та успішної людини! Не буду детально описувати всі корисні властивості цього овоча при внутрішньому та зовнішньому застосуванні, а краще поділюся рецептом гарбузового супу з імбирем.

Читати далі ...
Волошка • 17.03.2016

В один прекрасний день натрапили ми на рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі! Ця страва відноситься до ірландської кухні, що відома своєю простотою та буденністю, але аж ніяк не поганим смаком)

Взагалі, палтусом називають аж 4 види морської риби. Не знаю який саме куштували ми, але було надзвичайно смачно! Філе палтуса дуже ніжне і досить жирне, тому не варто використовувати багато масла при його приготуванні. Думаю, не зайвим буде нагадати, що морська риба ще й дуже корисна і не кістлява =)

Читати далі ...
Волошка • 07.03.2016

Сонце вже починає пробиватися в наші заспані вікна і з’являється бажання висунути свого писочка в ранкову прохолодну свіжість… Єдине, що може ще більше підняти і без того чудовий настрій – неймовірно запашний імбирний чай з апельсином та м’ятою!

Імбир вже давно відомий своїми корисними властивостями, серед яких є оздоровлення та приведення в тонус організму, покращення обміну речовин та загального самопочуття.

Читати далі ...
Волошка • 14.10.2015

Організм потребує свіжих продуктів, вимагає вітамінчиків і не варто йому заперечувати! Салат із тунцем і яйцями легкий не тільки для шлунку, але й загалом в приготуванні і чудово смакує о будь-якій порі дня, навіть після шостої =Р

Читати далі ...
Волошка • 10.10.2015

Всім любителям морепродуктів присвячується… рецепт салату з креветками, грибами та консервованими овочами!

На жаль, з теперішніми цінами не часто можна побалувати себе морською рибою чи морепродуктами… Але життя одне і хочеться прожити його смачно!) Сьогодні ми смакуємо креветками в салаті…

Читати далі ...
1 2 3

Овочі та гриби – це сезонні продукти, але наш організм потребує їх протягом усього року. Саме тому літньо-осінній період збору врожаю – час заготівель консервацій та сушіння, щоб збагатити свій зимовий раціон.

Страви з овочів поживні, лекго засвоюються та покращують травлення, до того ж, досить швидко і просто готуються. Багато овочів можна вживати сирими, у вигляді нарізки чи салатів. Але деякі овочі потребують приготування, їх використовують в супах та запіканках, тушкують або обсмажують. Овочі дуже відрізняються за вмістом вітамінів та мінеральних речовин, тому варто їх комбінувати, не за забуваючи й про інші корисні продукти. Страви з овочів – це завжди смачно й корисно.

Гриби по кількості білку іноді навіть перевершують м’ясо і точно не гірші на смак! Гриби, як і овочі, містять багато вуглеводів, а по складу мінералів прирівнюються до фруктів. Страви з грибів стануть прикрасою будь-якого столу! Такщо не полінуйтеся вийти на “тихе полювання” якщо не до лісу, то хоча б в магазин, бо гриби – це таки ласа здобич=)