Сьогодні готуємо мексиканську національну страву - тортильї =)
Великий плюс цих паляничок в дуже широкому застосуванні, вони є основою для багатьох страв мексиканської кухні (тако, буріто, енчілада, кесадилью), а також використовуються замість хліба, а подекуди і столових приборів=)
Як виявилося, моя бабуся теж колись готувала тортильї, ніжно називаючи їх "палєнками", цікаво, чи знала вона про їхнє походження?.. =)
Отже, змішуємо просіяну муку, сіль та розпушувач, вкидаємо туди 3/4 пачки маргарину і подрібнюємо його, змішуючи з борошном ножем або виделкою до однорідного стану. Помалу підливаємо теплу воду і перемішуємо доки не замісимо однорідне тісто. Накриваємо його чистим рушничком і залишаємо на 1 годину настоятися.
Ми ділили тісто на 8 частин, але тортильї вийшли в нас трохи товстунчики, тому краще діліть на 10-12 частин, думаю буде якраз ідеально=) Стіл посипати мукою і розкачати кожну частинку колом. Товщина тіста має бути близько 1 мм. Якщо хочете щоб Ваші тортильї були ідеально круглі - можете прикласти до тіста тарілку і вирізати круг по її контуру, але ми вирішили не бути сьогодні такими перфекціоністами =))
Обжарювати палянички на сухій сковороді приблизно по 1 хв з кожної сторони.