Рибний день, йопти!!! Тому я готував стейк. Так, з риби. Ні, не з лосося…
Ми вибирали велику морську рибу, щоб було не дуже дорого і без кісток. Купили заморожені стейки зубатки. Ніколи не чули? Я тож=)) Це доволі велика рибина і деякі її стейки розміром більші за тарілку))) А також я вичитав що її м’ясо дуже ніжне і треба знати як його готувати, щоб воно не перетворилося в кашу. Тому ми його запікали. Це найкращий варіант, якщо під руками немає гриля.
Інгредієнти:
- стейк зубатки - 2 шт
- цибуля - 1 шт
- морква - 1 шт
- сир твердий - 150 гр
- масло вершкове
- сіль
- перець

Готуй так:
- Рецепт мегапростий і особливих приготувань не потребує.
- Беремо 2 стейки розмірами в міру своєї розпущеності))). Розморожуємо. Натираємо сіллю та перцем за смаком. Також можна додати улюблені приправи, наприклад: орегано, тмин, мускатний горіх, тощо. Ні одна з них не буде зайвою. Головне не переборщити)))
- Потім ріжемо цибулю чверть-кільцями і натираємо моркву на крупній терці, змішуємо і обсмажуємо на невеликій кількості олії. Кількість треба підбирати залежно від розмірів риби. Солимо та перчимо за смаком.
- У форму для випікання викладаємо по 1-2 тоненьких шматочки масла, як на бутер. Зверху риба. На рибу обсмажену моркву та цибулю. Потім форму закриваємо фольгою і в духовку на 25 хв під 180°С.
- Тим часом можна натерти сир. Через 25 хв виймаємо рибку і знімаємо фольгу, посипаємо сиром і назад в духовку на 10-15 хв уже без фольги. Ну і все… Можна подавати=)))
Примітки:
Хочу зазначити що в оригінальному рецепті було сказано загортати кожен стейк у фольгу і одразу посипати сиром, але це ніфіга не зручно і сир прилипає до фольги...
Також є фішка як зробити рибу супер соковитою - почати готувати, коли стейки не повністю розморозились. Але нікому не говоріть, бо це типу не професійно)))

Просто, смачно і все таке)))
Всім смачного і не спаліть кухні!)))