7Інгредієнтів
15 хвПідготовка
40 хвПриготування
2 порціїВихід

Рибний день, йопти!!! Тому я готував стейк. Так, з риби. Ні, не з лосося...

Ми вибирали велику морську рибу, щоб було не дуже дорого і без кісток. Купили заморожені стейки зубатки. Ніколи не чули? Я тож=)) Це доволі велика рибина і деякі її стейки розміром більші за тарілку))) А також я вичитав що її м'ясо дуже ніжне і треба знати як його готувати, щоб воно не перетворилося в кашу. Тому ми його запікали. Це найкращий варіант, якщо під руками немає гриля.

Інгредієнти

  • Стейк зубатки: 2 шт
  • Цибуля: 1 шт
  • Морква: 1 шт
  • Сир твердий: 150 г
  • Вершкове масло:
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Рецепт мегапростий і особливих приготувань не потребує.

Крок 2.

Беремо 2 стейки розмірами в міру своєї розпущеності))). Розморожуємо. Натираємо сіллю та перцем за смаком. Також можна додати улюблені приправи, наприклад: орегано, тмин, мускатний горіх, тощо. Ні одна з них не буде зайвою. Головне не переборщити)))

Крок 3.

Потім ріжемо цибулю чверть-кільцями і натираємо моркву на крупній терці, змішуємо і обсмажуємо на невеликій кількості олії. Кількість треба підбирати залежно від розмірів риби. Солимо та перчимо за смаком.

Крок 4.

У форму для випікання викладаємо по 1-2 тоненьких шматочки масла, як на бутер. Зверху риба. На рибу обсмажену моркву та цибулю. Потім форму закриваємо фольгою і в духовку на 25 хв під 180°С.

Крок 5.

Тим часом можна натерти сир. Через 25 хв виймаємо рибку і знімаємо фольгу, посипаємо сиром і назад в духовку на 10-15 хв уже без фольги. Ну і все... Можна подавати=)))