Не знаю як у Вас, а в моїй сім'ї баклажани не користувались особливою популярністю... Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)
Найперше варто включити духовку на 180°С, оскільки підготовчих робіт для приготування запечених баклажанів з сиром та шинкою зовсім небагато. Миємо баклажанчики, не відрізаємо кінці з жодної сторони! Стебло нам потрібно залишити щоб овоч тримався купи =) Розрізаємо їх по довжині на пластини товщиною 5 мм не дорізаючи 1 см до стебла, солимо та залишаємо на 15 хв.
Баклажани, на відміну від решти продуктів, ще повинні попередньо пропектися, тому викладаємо їх на змащене олією деко та відправляємо в розігріту духовку на 10 хв. Поки наш основний продукт приймає теплові ванни, ми маємо час приготувати начинку!
Все дуже просто: помідори помити та нарізати кільцями або півкільцями (залежно від розміру баклажанів і самих помідорів), сир натерти, шинку нам люб'язно нарізала тьотя-продавщиця в супермаркеті, щоб плястерка в нас були рівненькі та фотогенічні;)
Витягуємо баклажани, але духовку не виключаємо! Приступаємо до фарширування... Розкладаємо між баклажанові "пальці" помідори, шинку, посипаємо все це зверху тертим сиром, досолюємо, притрушуємо паприкою та сумішшю італійських трав і скроплюємо оливковою олією.
Залишився останній крок - запікання баклажанів з сиром та шинкою в духовці протягом 30 хвилин.