Баклажанова ніжність

Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою


Не знаю як у Вас, а в моїй сім’ї баклажани не користувались особливою популярністю… Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)


Вихід:2 порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 60 хв

Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт
  • помідор - 2 шт
  • шинка - 6 пластинок
  • сир твердий - 100 гр
  • оливкова олія - 3 ст.л.
  • паприка - 1/2 ч.л.
  • суміш італійських трав - 1/2 ч.л.
  • сіль 
Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою

Інвентар:деко, тертка.


Готуй так:

  1. Найперше варто включити духовку на 180°С, оскільки підготовчих робіт для приготування запечених баклажанів з сиром та шинкою зовсім небагато. Миємо баклажанчики, не відрізаємо кінці з жодної сторони! Стебло нам потрібно залишити щоб овоч тримався купи =) Розрізаємо їх по довжині на пластини товщиною 5 мм не дорізаючи 1 см до стебла, солимо та залишаємо на 15 хв.

  2. Баклажани, на відміну від решти продуктів, ще повинні попередньо пропектися, тому викладаємо їх на змащене олією деко та відправляємо в розігріту духовку на 10 хв. Поки наш основний продукт приймає теплові ванни, ми маємо час приготувати начинку!

  3. Все дуже просто: помідори помити та нарізати кільцями або півкільцями (залежно від розміру баклажанів і самих помідорів), сир натерти, шинку нам люб’язно нарізала тьотя-продавщиця в супермаркеті, щоб плястерка в нас були рівненькі та фотогенічні;)

    Печені баклажани

  4. Витягуємо баклажани, але духовку не виключаємо! Приступаємо до фарширування… Розкладаємо між баклажанові “пальці” помідори, шинку, посипаємо все це зверху тертим сиром, досолюємо, притрушуємо паприкою та сумішшю італійських трав і скроплюємо оливковою олією.

  5. Залишився останній крок – запікання баклажанів з сиром та шинкою в духовці протягом 30 хвилин.


Примітки:

  • Замість оливкової олії, звісно ж, можна використати звичайну.

  • Замість суміші італійських трав можна використати Ваші улюблені сушені травки.

Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою

Поділюся з Вами таємницею: чим краще пахне, тим довше готується. Звабливі аромати баклажанів з шинкою та сиром дразнили нюх і не давали зосередитись ні на чому крім них...

Сьогодні ми пізнали всю ніжність баклажанів і обов'язково зробимо це знову! До речі, на смак це чудо нагадує піцу=)) Не полінуйтеся потішити свій шлунок корисними овочами, поки вони ще є, бо WINTER IS COMING... =(

Всім смачного і не спаліть кухні!)))