Баклажанова ніжність

Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою


Не знаю як у Вас, а в моїй сім’ї баклажани не користувались особливою популярністю… Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)


Вихід:2 порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 60 хв

Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт
  • помідор - 2 шт
  • шинка - 6 пластинок
  • сир твердий - 100 гр
  • оливкова олія - 3 ст.л.
  • паприка - 1/2 ч.л.
  • суміш італійських трав - 1/2 ч.л.
  • сіль 
Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою

Готуй так:

    • Найперше варто включити духовку на 180°С, оскільки підготовчих робіт для приготування запечених баклажанів з сиром та шинкою зовсім небагато. Миємо баклажанчики, не відрізаємо кінці з жодної сторони! Стебло нам потрібно залишити щоб овоч тримався купи =) Розрізаємо їх по довжині на пластини товщиною 5 мм не дорізаючи 1 см до стебла, солимо та залишаємо на 15 хв.
    • Баклажани, на відміну від решти продуктів, ще повинні попередньо пропектися, тому викладаємо їх на змащене олією деко та відправляємо в розігріту духовку на 10 хв. Поки наш основний продукт приймає теплові ванни, ми маємо час приготувати начинку!
    • Все дуже просто: помідори помити та нарізати кільцями або півкільцями (залежно від розміру баклажанів і самих помідорів), сир натерти, шинку нам люб’язно нарізала тьотя-продавщиця в супермаркеті, щоб плястерка в нас були рівненькі та фотогенічні;)

      Печені баклажани

    • Витягуємо баклажани, але духовку не виключаємо! Приступаємо до фарширування… Розкладаємо між баклажанові “пальці” помідори, шинку, посипаємо все це зверху тертим сиром, досолюємо, притрушуємо паприкою та сумішшю італійських трав і скроплюємо оливковою олією.
    • Залишився останній крок – запікання баклажанів з сиром та шинкою в духовці протягом 30 хвилин.

Примітки:

  • Замість оливкової олії, звісно ж, можна використати звичайну.

  • Замість суміші італійських трав можна використати Ваші улюблені сушені травки.

Рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою

Поділюся з Вами таємницею: чим краще пахне, тим довше готується. Звабливі аромати баклажанів з шинкою та сиром дразнили нюх і не давали зосередитись ні на чому крім них...

Сьогодні ми пізнали всю ніжність баклажанів і обов'язково зробимо це знову! До речі, на смак це чудо нагадує піцу=)) Не полінуйтеся потішити свій шлунок корисними овочами, поки вони ще є, бо WINTER IS COMING... =(

Всім смачного і не спаліть кухні!)))