Бургер Авторський

Рецепт соковитого бургера із сирним соусом


Класно готувати щось з улюблених продуктів, бо просто не може вийти несмачно! Саме так ми і зробили цього разу) Думаю, не зайвим буде нагадати який ми робили ідеальний бургер, бо цей не далеко втік) Цей рецепт бургера з сирним соусом ми придумували самі і дуже сподівались, що нічого не буде зайвим…

Найбільший секрет смачної страви, як завжди, – якісні продукти, тому не поскупіться на хороше м’ясце без прожилок і сала, запашний сир і, звичайно ж, булкиии… =) І не забувайте, рецепт-рецептом, але в страву треба вкладати душу!!!


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 10 хв
Загальний час: 20 хв

Інгредієнти:

  • фарш - 400 гр
  • сир домашній - 4 ст.л.
  • сир твердий - 4 пластинки
  • сирок плавлений - 1 шт
  • булки - 2 шт
  • помідор - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • кінза - 10 гілочок
  • кріп - 3 гілочки
  • майонез - 1 ст.л.
  • гірчиця - 2 ч.л.
  • олія - 1 ст.л.
  • сіль
  • перець
Рецепт соковитого бургера із сирним соусом

Готуй так:

    • Як показує досвід, коли щось готується швидко, краще наперед підготувати необхідні продукти та зробити заготовки, які не треба варити/смажити/пекти… Почнемо з найпростішого: помідор помити та нарізати кільцями, цибулю почистити і також нарізати кільцями.
    • Для приготування сирної маси краще використати блендер, хоча, якщо добре попрацювати руками, теж вийде непогано=) Тут потрібно ретельно перемішати домашній сир, плавлений сирок, нарублений кріп і майонез, посолити за смаком. Маса повинна вийти густою та однорідною.
    • Булки розрізати та присмажити на сухій сковороді, щедро намастити нижні частинки сирною масою… ммм…)

      Бургер із сирним соусом

    • Останній крок – приготування котлет. Я не даремно казала про шмат хорошого м’яса, адже набагато приємніше знати, що саме знаходиться в твоєму фарші;) Не забувайте, що це не звичайні котлети! Ніякого яйця! Сіль-перець за смаком і порублена зелень кінзи – це все що потрібно для мега-котлети в наш авторський чізбургер! І нагадуємо, що під час обсмажування котлети зменшуються в діаметрі та зростають у висоту, тому обов’язково врахуйте це при їх формуванні!
    • Олія потрібна, звичайно ж, для жарки цих самих котлет… Обсмажуємо котлету близько хвилини з одного боку, перевертаємо, кладемо зверху 2 пластинки твердого сиру і смажимо близько хвилини, сир трохи підтане і буде дуже спокусливо обіймати котлетку, яку при готовності відразу відправляємо на основу з сирною масою… Зверху помідор, далі – цибуля, і накриваємо верхньою частиною булки, змащеною гірчицею.

Примітки:

  • Ми самі перемелювали нежирний шматок свинини, але якщо брати готовий фарш, то можна обійтися без м'ясорубки.

Рецепт соковитого бургера із сирним соусом

Враження від бургера із сирним соусом передати важко... особливо з повним ротом =) Женя сказав що з таким чізбургером треба подавати міні-ширму, щоб нічого не відволікало і ніхто не бачив як Ви їсте, бо цей великий і соковитий бургер прагне весь потрапити до рота... )))

Всім смачного і не спаліть кухні!)))