14Інгредієнтів
10 хвПідготовка
10 хвПриготування
2 порціїВихід

Класно готувати щось з улюблених продуктів, бо просто не може вийти несмачно! Саме так ми і зробили цього разу) Думаю, не зайвим буде нагадати який ми робили ідеальний бургер, бо цей не далеко втік) Цей рецепт бургера з сирним соусом ми придумували самі і дуже сподівались, що нічого не буде зайвим...

Найбільший секрет смачної страви, як завжди, - якісні продукти, тому не поскупіться на хороше м'ясце без прожилок і сала, запашний сир і, звичайно ж, булкиии... =) І не забувайте, рецепт-рецептом, але в страву треба вкладати душу!!!

Інгредієнти

  • Фарш свинний: 400 г
  • Сир кисломолочний: 4 ст.л.
  • Сир твердий: 60 г
  • Сир плавлений: 100 г
  • Булочка: 2 шт
  • Помідор: 1 шт
  • Цибуля: 1 шт
  • Кінза: 10 гілочки
  • Кріп: 3 гілочки
  • Майонез: 1 ст.л.
  • Гірчиця: 2 ч.л.
  • Оливкова олія: 1 ст.л.
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Як показує досвід, коли щось готується швидко, краще наперед підготувати необхідні продукти та зробити заготовки, які не треба варити/смажити/пекти... Почнемо з найпростішого: помідор помити та нарізати кільцями, цибулю почистити і також нарізати кільцями.

Крок 2.

Для приготування сирної маси краще використати блендер, хоча, якщо добре попрацювати руками, теж вийде непогано=) Тут потрібно ретельно перемішати домашній сир, плавлений сирок, нарублений кріп і майонез, посолити за смаком. Маса повинна вийти густою та однорідною.

Крок 3.

Булки розрізати та присмажити на сухій сковороді, щедро намастити нижні частинки сирною масою... ммм...)

Крок 4.

Останній крок - приготування котлет. Я не даремно казала про шмат хорошого м'яса, адже набагато приємніше знати, що саме знаходиться в твоєму фарші;) Не забувайте, що це не звичайні котлети! Ніякого яйця! Сіль-перець за смаком і порублена зелень кінзи - це все що потрібно для мега-котлети в наш авторський чізбургер! І нагадуємо, що під час обсмажування котлети зменшуються в діаметрі та зростають у висоту, тому обов'язково врахуйте це при їх формуванні!

Крок 5.

Олія потрібна, звичайно ж, для жарки цих самих котлет... Обсмажуємо котлету близько хвилини з одного боку, перевертаємо, кладемо зверху 2 пластинки твердого сиру і смажимо близько хвилини, сир трохи підтане і буде дуже спокусливо обіймати котлетку, яку при готовності відразу відправляємо на основу з сирною масою... Зверху помідор, далі - цибуля, і накриваємо верхньою частиною булки, змащеною гірчицею.