Бургер Авторський

Рецепт соковитого бургера із сирним соусом


Класно готувати щось з улюблених продуктів, бо просто не може вийти несмачно! Саме так ми і зробили цього разу) Думаю, не зайвим буде нагадати який ми робили ідеальний бургер, бо цей не далеко втік) Цей рецепт бургера з сирним соусом ми придумували самі і дуже сподівались, що нічого не буде зайвим…

Найбільший секрет смачної страви, як завжди, – якісні продукти, тому не поскупіться на хороше м’ясце без прожилок і сала, запашний сир і, звичайно ж, булкиии… =) І не забувайте, рецепт-рецептом, але в страву треба вкладати душу!!!


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 10 хв
Загальний час: 20 хв

Інгредієнти:

  • фарш - 400 гр
  • сир домашній - 4 ст.л.
  • сир твердий - 4 пластинки
  • сирок плавлений - 1 шт
  • булки - 2 шт
  • помідор - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • кінза - 10 гілочок
  • кріп - 3 гілочки
  • майонез - 1 ст.л.
  • гірчиця - 2 ч.л.
  • олія - 1 ст.л.
  • сіль
  • перець
Рецепт соковитого бургера із сирним соусом

Інвентар:м'ясорубка, блендер.


Готуй так:

  1. Як показує досвід, коли щось готується швидко, краще наперед підготувати необхідні продукти та зробити заготовки, які не треба варити/смажити/пекти… Почнемо з найпростішого: помідор помити та нарізати кільцями, цибулю почистити і також нарізати кільцями.

  2. Для приготування сирної маси краще використати блендер, хоча, якщо добре попрацювати руками, теж вийде непогано=) Тут потрібно ретельно перемішати домашній сир, плавлений сирок, нарублений кріп і майонез, посолити за смаком. Маса повинна вийти густою та однорідною.

  3. Булки розрізати та присмажити на сухій сковороді, щедро намастити нижні частинки сирною масою… ммм…)

    Бургер із сирним соусом

  4. Останній крок – приготування котлет. Я не даремно казала про шмат хорошого м’яса, адже набагато приємніше знати, що саме знаходиться в твоєму фарші;) Не забувайте, що це не звичайні котлети! Ніякого яйця! Сіль-перець за смаком і порублена зелень кінзи – це все що потрібно для мега-котлети в наш авторський чізбургер! І нагадуємо, що під час обсмажування котлети зменшуються в діаметрі та зростають у висоту, тому обов’язково врахуйте це при їх формуванні!

  5. Олія потрібна, звичайно ж, для жарки цих самих котлет… Обсмажуємо котлету близько хвилини з одного боку, перевертаємо, кладемо зверху 2 пластинки твердого сиру і смажимо близько хвилини, сир трохи підтане і буде дуже спокусливо обіймати котлетку, яку при готовності відразу відправляємо на основу з сирною масою… Зверху помідор, далі – цибуля, і накриваємо верхньою частиною булки, змащеною гірчицею.


Примітки:

  • Ми самі перемелювали нежирний шматок свинини, але якщо брати готовий фарш, то можна обійтися без м'ясорубки.

Рецепт соковитого бургера із сирним соусом

Враження від бургера із сирним соусом передати важко... особливо з повним ротом =) Женя сказав що з таким чізбургером треба подавати міні-ширму, щоб нічого не відволікало і ніхто не бачив як Ви їсте, бо цей великий і соковитий бургер прагне весь потрапити до рота... )))

Всім смачного і не спаліть кухні!)))