Класно готувати щось з улюблених продуктів, бо просто не може вийти несмачно! Саме так ми і зробили цього разу) Думаю, не зайвим буде нагадати який ми робили ідеальний бургер, бо цей не далеко втік) Цей рецепт бургера з сирним соусом ми придумували самі і дуже сподівались, що нічого не буде зайвим...
Найбільший секрет смачної страви, як завжди, - якісні продукти, тому не поскупіться на хороше м'ясце без прожилок і сала, запашний сир і, звичайно ж, булкиии... =) І не забувайте, рецепт-рецептом, але в страву треба вкладати душу!!!
Як показує досвід, коли щось готується швидко, краще наперед підготувати необхідні продукти та зробити заготовки, які не треба варити/смажити/пекти... Почнемо з найпростішого: помідор помити та нарізати кільцями, цибулю почистити і також нарізати кільцями.
Для приготування сирної маси краще використати блендер, хоча, якщо добре попрацювати руками, теж вийде непогано=) Тут потрібно ретельно перемішати домашній сир, плавлений сирок, нарублений кріп і майонез, посолити за смаком. Маса повинна вийти густою та однорідною.
Булки розрізати та присмажити на сухій сковороді, щедро намастити нижні частинки сирною масою... ммм...)
Останній крок - приготування котлет. Я не даремно казала про шмат хорошого м'яса, адже набагато приємніше знати, що саме знаходиться в твоєму фарші;) Не забувайте, що це не звичайні котлети! Ніякого яйця! Сіль-перець за смаком і порублена зелень кінзи - це все що потрібно для мега-котлети в наш авторський чізбургер! І нагадуємо, що під час обсмажування котлети зменшуються в діаметрі та зростають у висоту, тому обов'язково врахуйте це при їх формуванні!
Олія потрібна, звичайно ж, для жарки цих самих котлет... Обсмажуємо котлету близько хвилини з одного боку, перевертаємо, кладемо зверху 2 пластинки твердого сиру і смажимо близько хвилини, сир трохи підтане і буде дуже спокусливо обіймати котлетку, яку при готовності відразу відправляємо на основу з сирною масою... Зверху помідор, далі - цибуля, і накриваємо верхньою частиною булки, змащеною гірчицею.