Чііііізбургер!!!

Рецепт чізбургера з карамелізованою цибулею


Власний рецепт чізбургера – це коли робиш так, як ти це любиш, це коли можна вдавитися слиною від самого його вигляду, це коли не залишиш ні крихти…

Нас підставила злобна продавщиця, підсунувши нам хєровий сир, тому я плакав вирішив зробити ставку на велику соковиту котлєтіну і смаковий контраст. Так у нас вийшов чізбургер трохи гострий, трохи солодкий і неймовірно соковитий!)) Серйозно! неймовірно соковитий – соки стікали по руках так, що аж скапуввало з ліктів… Ммммм… і не останню роль в цьому відіграла карамелізована цибулька)))

Переходжу до діла, бо поки напишу цей рецепт чізбургера, то залию клаву слиною…


Вихід:2 порції
Підготовка: 25 хв
Приготування: 5 хв
Загальний час: 30 хв

Інгредієнти:

  • булка - 2 шт
  • фарш - 400 гр
  • сир твердий - 6 шматочків
  • цибуля - 1 шт
  • гірчиця міцна - 1 ч.л.
  • гірчиця французька - 2 ч.л.
  • цукор - 1 ст.л.
  • оцет - 1,5 ст.л.
  • олія 
  • сіль 
  • перець 
Рецепт чізбургера з карамелізованою цибулею

Інвентар:прямі руки.


Готуй так:

  1. Спочатку готуємо фарш. Кількість залежить від розмірів булки та Вашої розпущеності. Добре його перемішуємо (руками) додавши сіль і перець (за смаком). Обов’язково треба “відбити” фарш – беремо його в руку і з розмаху кидаємо назад в миску. Це треба для того, щоб котлета набрала повітря і була “пухкенькою”.

  2. Далі беремося за булки. Так-так!))) А потім за булки для чізбургерів. Розрізаємо їх і обсмажуємо на сухій сковороді приблизно 1 хв.

    DSC_0042_mini

  3. Потім цибуля – нарізаємо кільцями товщиною 5 мм. У чашці розводимо цукор, оцет (обов’язково яблучний або винний) і 2 ст. л. води. Цю суміш виливаємо на розігріту сковороду (ту на якій підсмажували булки). Як тільки половина рідини випарується, а це буде досить швидко, додаємо цибулеві кільця та обсмажуємо їх з кожної сторони до насиченого коричневого кольору.

  4. Тепер можна підготувати булку. На нижню частину намащуємо гірчицю. І міцну, і французьку. Рекомендую не жаліти, щоб контраст був сильнішим. На гірчицю кладемо тоненьку скибочку сиру.

    DSC_0033_mini

  5. І, нарешті, м’ясо! Ліпимо котлєтіну товщиною 1 см і діаметром на 1,5-2 см більшим за діаметр булки. Обсмажуємо котлету на середньому вогні з малою кількістю олії з однієї сторони 1,5-2 хв. Перевертаємо котлетку та кладемо зверху на неї дві товстих скибки сиру, щоб поки м’ясо обсмажується з другої сторони, сир встиг розплавитись. Готова котлєтіна має зменшитись у діаметрі та збільшитись у товщині. Зі сковороди м’ясо викладаємо одразу на булку, щоб нижній слайс сиру теж розплавився. Зверху викладаємо карамелізовану цибульку та накриваємо другою частиною булки.


Примітки:

  • Кількості всіх використаних продуктів можна змінювати в залежності від Ваших побажань.

Рецепт чізбургера з карамелізованою цибулею

Чізбургер у нас вийшов таким великим, що ми тупо обжерлись... І поясню про смаковий контраст - одразу відкусити шматок цього чііііізбургера по висоті неможливо, тому коли відкушуєш верхню частину, відчуваєш солодкий смак цибулі в карамелі, а коли нижню - пікантну гостру та кислувату французьку гірчицю. Ніби їси два різних бургери одночасно. Незабутньо! Ви просто мусите це спробувати!

Всім смачного і не спаліть кухні!)))