11Інгредієнтів
25 хвПідготовка
5 хвПриготування
2 порціїВихід

Власний рецепт чізбургера - це коли робиш так, як ти це любиш, це коли можна вдавитися слиною від самого його вигляду, це коли не залишиш ні крихти...

Нас підставила злобна продавщиця, підсунувши нам хєровий сир, тому я плакав і вирішив зробити ставку на велику соковиту котлєтіну і смаковий контраст. Так у нас вийшов чізбургер трохи гострий, трохи солодкий і неймовірно соковитий!)) Серйозно! неймовірно соковитий - соки стікали по руках так, що аж скапуввало з ліктів... Ммммм... і не останню роль в цьому відіграла карамелізована цибулька)))

Переходжу до діла, бо поки напишу цей рецепт чізбургера, то залию клаву слиною...

Інгредієнти

  • Булочка: 2 шт
  • Фарш свинний: 400 г
  • Сир твердий: 100 г
  • Цибуля: 1 шт
  • Гірчиця міцна: 1 ч.л.
  • Гірчиця французька: 2 ч.л.
  • Цукор: 1 ст.л.
  • Оцет: 1.5 ст.л.
  • Оливкова олія:
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Спочатку готуємо фарш. Кількість залежить від розмірів булки та Вашої розпущеності. Добре його перемішуємо (руками) додавши сіль і перець (за смаком). Обов'язково треба "відбити" фарш - беремо його в руку і з розмаху кидаємо назад в миску. Це треба для того, щоб котлета набрала повітря і була "пухкенькою".

Крок 2.

Далі беремося за булки. Так-так!))) А потім за булки для чізбургерів. Розрізаємо їх і обсмажуємо на сухій сковороді приблизно 1 хв.

Крок 3.

Потім цибуля - нарізаємо кільцями товщиною 5 мм. У чашці розводимо цукор, оцет (обов'язково яблучний або винний) і 2 ст. л. води. Цю суміш виливаємо на розігріту сковороду (ту на якій підсмажували булки). Як тільки половина рідини випарується, а це буде досить швидко, додаємо цибулеві кільця та обсмажуємо їх з кожної сторони до насиченого коричневого кольору.

Крок 4.

Тепер можна підготувати булку. На нижню частину намащуємо гірчицю. І міцну, і французьку. Рекомендую не жаліти, щоб контраст був сильнішим. На гірчицю кладемо тоненьку скибочку сиру.

Крок 5.

І, нарешті, м'ясо! Ліпимо котлєтіну товщиною 1 см і діаметром на 1,5-2 см більшим за діаметр булки. Обсмажуємо котлету на середньому вогні з малою кількістю олії з однієї сторони 1,5-2 хв. Перевертаємо котлетку та кладемо зверху на неї дві товстих скибки сиру, щоб поки м'ясо обсмажується з другої сторони, сир встиг розплавитись. Готова котлєтіна має зменшитись у діаметрі та збільшитись у товщині. Зі сковороди м'ясо викладаємо одразу на булку, щоб нижній слайс сиру теж розплавився. Зверху викладаємо карамелізовану цибульку та накриваємо другою частиною булки.