Хто не любить кабачки - той не куштував кабачкової запіканки з зеленим горошком та сиром=) Ця страва дуже смачна та проста в приготуванні, а влітку ще й надзвичайно доступна, оскільки основні інгредієнти можна назбирати на власній грядці)
Взагалі, кабачок - дуже прикольний продукт, його неодмінно використовують при здоровому або дієтичному харчуванні, оскільки цей овоч містить мало калорій. Окрім цього, кабачок корисний для Вашого гаманця;) Не прогавте рецепт овочевої запіканки з кабачка та зеленого горошку, більше кабачка в меню - більше щастя!)
Кабачок нам потрібен молодий та смачний, без копиці противних насінинок! Якщо ж овоч вже не такий як треба, то шкірку краще зрізати, а м'яку серединку з насінням - вишкребти ложкою та не використовувати. Горошок також варто взяти молоденький-зелененький... на крайняк заморожений)
Найперше що потрібно зробити - закип'ятити воду в двох посудинах! В одну каструльку кидаємо горошок та варимо близько 5 хв, проціджуємо та промиваємо холодною водою щоб зберегти його колір. Іншу каструльку знімаємо з вогню та кладемо в окріп помідорку на кілька хвилин. Це допоможе нам швидко та безболісно очистити томат від шкірки... "Готовність" помідора можна перевірити штрикнувши його ножем чи виделкою, маленька дірочка має призвести до великої тріщини в його оболонці =)
Овочева запіканка з кабачка та зеленого горошку запікається при 200°С - вмикаємо духовку та беремося за фінальні приготування! З кабачком роботи не багато, миємо його та ріжемо невеликими шматками. Пармезан натираємо на крупній тертці, очищений помідор ріжемо кубиками. Змішуємо ці три інгредієнти з горохом, солимо та перчимо.
Змащуємо форму для запікання або деко оливковою олією, посипаємо половиною панірувальних сухарів, викладаємо основну суміш, притрушуємо рештою сухариків і відправляємо в духовку на 20 хв.