8Інгредієнтів
15 хвПідготовка
10 хвПриготування
4 порціїВихід

Ми любимо "японську" кухню, одна з причин - ЯпонаХата та їхній гарячий салат з рисової локшини та курки. Уже неодноразово ми готували різноманітні суші, гарячі роли та інші страви країни, де сходить сонце (хоча насправді більшість популярних у нас страв не відносяться до автентичної японською кухні), але салат готували вперше.

Рецептом салату з рисової локшини та курки, ясне діло, у ресторані з нами не поділились. Але то не проблема, ми ж любимо експериментувати!)

Інгредієнти

  • Локшина рисова: 150 г
  • Філе куряче: 1 шт
  • Перець солодкий: 1 шт
  • Вершки: 200 мл
  • Соус соєвий: 1 ст.л.
  • Вершкове масло: 30 г
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Гарячий салат з рисової локшини готується дуже швидко, тому важливо щоб усі інгредієнти були готові до активної фази.

Крок 2.

Для початку уважно прочитайте спосіб приготування рисової локшини на упаковці... і забудьте його!) Потім поставте кип'ятитися воду, у достатній кількості, щоб можна було повністю залити локшину у якійсь невеликій каструлі чи мисці. Настоюватись вона повинна хвилин 7-10, після чого треба злити воду.

Крок 3.

За цей час маємо встигнути нарізати курку - тонкими пластинками товщиною до 5 мм. Шматки повинні бути не дуже великими, щоб було зручно перемішувати з локшиною, але і не дуже маленькими - щоб було зручно їсти паличками - виделка не прокатить!)))) Також нарізаємо соломкою солодкий червоний перець.

Крок 4.

Потім це все треба обсмажити на вершковому маслі на середньому вогні, важливо додати трохи олії щоб масло не горіло. Першою йде курка - поки не підзолотиться, потім до курки додаємо "перець-соломку". Через 2-3 хвилини вливаємо вершки та соєвий соус. Сіль та перець як завжди - за смаком. Усе це має побулькати хвилин 5 на малому вогні.

Крок 5.

В кінці-кінців, додаємо на сковорідку локшину та ретельно перемішуємо. Готовченко! Їсти теплим і обов'язково паличками!)