Дуже теплий, майже гарячий салат…

Рецепт гарячого салату з рисової локшини та курки


Ми любимо “японську” кухню, одна з причин – ЯпонаХата та їхній гарячий салат з рисової локшини та курки . Уже неодноразово ми готували різноманітні суші, гарячі роли та інші страви країни, де сходить сонце (хоча насправді більшість популярних у нас страв не відносяться до автентичної японською кухні), але салат готували вперше.

Рецептом салату з рисової локшини та курки, ясне діло, у ресторані з нами не поділились. Але то не проблема, ми ж любимо експериментувати!)


Вихід:4 порції
Підготовка: 15 хв
Приготування: 10 хв
Загальний час: 25 хв

Інгредієнти:

  • рисова локшина - 150 гр
  • куряче філе - 1 шт
  • перець солодкий червоний - 1 шт
  • вершки - 150-200 мл
  • соєвий соус - 1 ст.л.
  • масло вершкове - 30 гр
  • сіль 
  • перець 
Рецепт гарячого салату з рисової локшини та курки

Інвентар:палички для суші.


Готуй так:

  1. Гарячий салат з рисової локшини готується дуже швидко, тому важливо щоб усі інгредієнти були готові до активної фази.

  2. Для початку уважно прочитайте спосіб приготування рисової локшини на упаковці… і забудьте його!) Потім поставте кип’ятитися воду, у достатній кількості, щоб можна було повністю залити локшину у якійсь невеликій каструлі чи мисці. Настоюватись вона повинна хвилин 7-10, після чого треба злити воду.

  3. За цей час маємо встигнути нарізати курку – тонкими пластинками товщиною до 5 мм. Шматки повинні бути не дуже великими, щоб було зручно перемішувати з локшиною, але і не дуже маленькими – щоб було зручно їсти паличками – виделка не прокатить!)))) Також нарізаємо соломкою солодкий червоний перець.

    DSC_0348_mini

  4. Потім це все треба обсмажити на вершковому маслі на середньому вогні, важливо додати трохи олії щоб масло не горіло. Першою йде курка – поки не підзолотиться, потім до курки додаємо “перець-соломку”. Через 2-3 хвилини вливаємо вершки та соєвий соус. Сіль та перець як завжди – за смаком. Усе це має побулькати хвилин 5 на малому вогні.

  5. В кінці-кінців, додаємо на сковорідку локшину та ретельно перемішуємо. Готовченко! Їсти теплим і обов’язково паличками!)


Примітки:

  • Вершки найкраще використовувати жирності 20%.

Рецепт гарячого салату з рисової локшини та курки

Як бачите, ми не зажали свій варіант рецепту гарячого салату з рисової локшини та курки=) Може він і не зовсім такий як в ресторані, але такий же смачний! Сподіваємося, що Вам він також сподобається. Насолоджуйтесь!)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))