Сьогодні я готував свинячі ребра в гострому томатному соусі, які викликають Сатану... а з ним і печію) Рецепт реберець придумав на ходу, тому дуже складних замутів не буде.
Для початку беремо свинні реберця, миємо та просушуємо. Тобто протираємо паперовим рушником, а студенти беруть 55-метровий рулон=)
Далі розігріваємо сковороду (бажано з товстим дном) з невеликою кількістю олії. М'ясо викладаємо на сковороду коли олія починає чутка диміти та обсмажуємо на "адском пламєні" до хрусткої скоринки з усіх боків. Я мав на увазі сильний вогонь.
Коли скоринка на свинячих ребрах стане достатньо хрусткою для Вас, скручуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду томатний соус і доливаємо води щоб реберця були на половину в рідині. Добре перемішуємо. Додаємо перець солодкий, гострий, чорний... і сіль за смаком. Знову добре перемішуємо. Накриваємо кришкою та готуємо 15-20 хв.
Знімаємо кришку та доводимо соус до необхідної густини, постійно його помішуючи: щоб налипав на м'ясо так як на фотках.