Ви не любите гарбуз бо в дитинстві Вам не засмакувала гарбузова каша?) Впевнена, що надзвичайно смачний суп-пюре з гарбуза Вам сподобається =)
Якщо хочете харчуватися правильно, мусите змиритися з фактом, що гарбуз є невід'ємним елементом раціону здорової та успішної людини! Не буду детально описувати всі корисні властивості цього овоча при внутрішньому та зовнішньому застосуванні, а краще поділюся рецептом гарбузового супу з імбирем.
Якщо не враховувати час на приготування бульйону, то гарбузовий суп готується досить швидко і не потребує особливої підготовки. Всі інгредієнти можна нарізати в довільній формі на шматки середнього розміру, решту залиште блендеру;)
Гарбуз очищаємо від скоринки ззовні та всередині від зернят, ріжемо кубиками розмірами приблизно по 1-2 см. Найважче вже позаду, ставимо розігрівати бульйон!
Приготування гарбузового супу-пюре починаємо з цибулі. Цибулину середньої величини чистимо та нарізаємо, можна великими шматками, але четвертинки - то вже перебір) Кидаємо цибульку в каструлю і залишаємо смажитись.
За цей час чистимо часник та корінь імбиру. Часник різати не потрібно, достатньо просто розчавити його ножем. А от імбир потрібно потерти на дрібній тертці.
Коли цибуля підзолотилася - додаємо до неї часник, імбир, цілі гілочки чебрецю та порізаний гарбуз. Обсмажуємо цю суміш протягом 10 хв на середньому вогні, час від часу перемішуючи. Потім заливаємо це все гарячим бульйоном, доводимо до кипіння і варимо ще 15 хв.
Суп з гарбуза вже практично готовий, залишилося ще кілька простих, але важливих кроків... Знімаємо каструлю з вогню, але плиту ще не вимикаємо, просто робимо невеличку перерву, оскільки прийшов час попрацювати блендером! Виймаємо з каструлі чебрець і подрібнюємо весь її вміст до утворення однорідної маси.
Повертаємо гарбузовий суп на плиту, додаємо до нього вершки, солимо та перчимо за смаком і залишаємо варитись ще на 5 хв.