Буває хочеться трохи тепла, сонця, зелені… і на очі трапляється рецепт крем-супу з броколі! Совпадєніє? Не думаю)
Нещодавно ми вже писали про овочеві супчики і сьогодні хочемо продовжити цю тему. Мені здається, в нас дуже недооцінюють крем-супи! чи то може просто про них не знають… Ми от вирішили приготувати суп із броколі – продукту, який не так часто вживаємо (хоча, напевне, варто було б) і виявили що він таки дуже смачний! І тепер точно будемо пробувати ще!
Вихід:4 порції
Підготовка:
5 хв
Приготування:
25 хв
Загальний час:
30 хв
Інгредієнти:
- броколі - 300 гр
- цибуля - 1 шт
- часник - 6 зубчики
- вершки - 150 гр
- бульйон курячий - 1 л
- базилік - 5 гілочок
- м'ята - 5 гілочок
- сіль

Інвентар:
Готуй так:
- Крем-суп складається фактично з одного основного продукту (в нашому випадку – броколі) та одного додаткового (риба, м’ясо, птиця, морепродукти…). Ми хотіли блєснуть і купили креветки, але вони виявилися такими “великими”, що просто потонули в супі =) як Лох-Несське чудовисько… у них ніхто не вірить, але вони є)))
- Готується крем-суп із броколі просто та швидко, тому краще перечитайте рецепт перед приготуванням, щоб потім нічого не пригоріло;)
- Цей рецепт не потребує особливої підготовки. Просто треба все почистити та помити. Одразу можна ставити каструлю на вогонь, додавши трохи олії. І поки вона гріється, нарізаємо цибулю… довільно… хоч кубиками, хоч кільцями, хоч ромбиками. Вкидаємо цю творчість в уже розігріту каструлю та смажимо допоки вона не почне золотитися.
- За цей час, так само довільно шинкуємо часник та підготовлюємо броколі. Часник можна просто роздавити і додати до цибулі за хвилину до готовності. Головне щоб він віддав свій аромат. А з броколі потрібно тільки обрізати цвіт та помити.
- Отже, як тільки цибуля починає золотитися – вкидаємо в каструлю цвіт броколі та заливаємо бульйоном так, щоб він покрив усі компоненти. Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні хвилин 10-15. Уже з перших хвилин побачите як броколі змінює колір з темного на яскраво-зелений. В кінці додаємо листя м’яти та базиліку – нарізати не треба, просто обірвати з гілочок.
- І тут настає час новітніх технологій. Блендер! Якщо у Вас його немає, я не знаю для чого Ви це читали)) Коротше кажучи, вміст каструлі треба подрібнити. І чим дрібніше, тим краще. І обережно! Гарячі бризки – не найприємніше у цьому рецепті)))
- Якщо у Вас вийшла більш-менш однорідна маса, пора повертати суп із броколі на вогонь і додавати вершки. Також не забуваємо про сіль – як завжди, за смаком. Ця страва не повинна бути гострою, тому перцю не додаємо. Доводимо до кипіння та даємо побулькати ще 5 хв.
- Як я вже казав, ми мажорно накупили креветок… І хоч Ви їх не побачите, можу розказати що треба з ними робити: почистити, обсмажити на оливковій олії з часником та додати до крем-супу перед подачею. От, власне і все…
Примітки:
Вершки жирністю 20%.

Замість креветок можна використати й інше м'ясо чи рибу, можна і взагалі нічого не давати, бо крем-суп із броколі й сам по собі дуууже смачний!
Всім смачного і не спаліть кухні!)))