Буває хочеться трохи тепла, сонця, зелені... і на очі трапляється рецепт крем-супу з броколі! Совпадєніє? Не думаю)
Нещодавно ми вже писали про овочеві супчики і сьогодні хочемо продовжити цю тему. Мені здається, в нас дуже недооцінюють крем-супи! чи то може просто про них не знають... Ми от вирішили приготувати суп із броколі - продукту, який не так часто вживаємо (хоча, напевне, варто було б) і виявили що він таки дуже смачний! І тепер точно будемо пробувати ще!
Крем-суп складається фактично з одного основного продукту (в нашому випадку - броколі) та одного додаткового (риба, м'ясо, птиця, морепродукти...). Ми хотіли блєснуть і купили креветки, але вони виявилися такими "великими", що просто потонули в супі =) як Лох-Несське чудовисько... у них ніхто не вірить, але вони є)))
Готується крем-суп із броколі просто та швидко, тому краще перечитайте рецепт перед приготуванням, щоб потім нічого не пригоріло;)
Цей рецепт не потребує особливої підготовки. Просто треба все почистити та помити. Одразу можна ставити каструлю на вогонь, додавши трохи олії. І поки вона гріється, нарізаємо цибулю... довільно... хоч кубиками, хоч кільцями, хоч ромбиками. Вкидаємо цю творчість в уже розігріту каструлю та смажимо допоки вона не почне золотитися.
За цей час, так само довільно шинкуємо часник та підготовлюємо броколі. Часник можна просто роздавити і додати до цибулі за хвилину до готовності. Головне щоб він віддав свій аромат. А з броколі потрібно тільки обрізати цвіт та помити.
Отже, як тільки цибуля починає золотитися - вкидаємо в каструлю цвіт броколі та заливаємо бульйоном так, щоб він покрив усі компоненти. Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні хвилин 10-15. Уже з перших хвилин побачите як броколі змінює колір з темного на яскраво-зелений. В кінці додаємо листя м'яти та базиліку - нарізати не треба, просто обірвати з гілочок.
І тут настає час новітніх технологій. Блендер! Якщо у Вас його немає, я не знаю для чого Ви це читали)) Коротше кажучи, вміст каструлі треба подрібнити. І чим дрібніше, тим краще. І обережно! Гарячі бризки - не найприємніше у цьому рецепті)))
Якщо у Вас вийшла більш-менш однорідна маса, пора повертати суп із броколі на вогонь і додавати вершки. Також не забуваємо про сіль - як завжди, за смаком. Ця страва не повинна бути гострою, тому перцю не додаємо. Доводимо до кипіння та даємо побулькати ще 5 хв.
Як я вже казав, ми мажорно накупили креветок... І хоч Ви їх не побачите, можу розказати що треба з ними робити: почистити, обсмажити на оливковій олії з часником та додати до крем-супу перед подачею. От, власне і все...