Грибний йогурт

Рецепт соусу з шампіньйонів та йогурту


Досить жерти простий кетчуп, чи майонез, чи сметану… Адже так просто самому зробити щось прикольне, наприклад грибний соус!

Соус з шампіньйонів та йогурту однаково добре підійде для м’яса, каші, вареників чи млинців… Здорово та смачно, а головне – своїми руками!)


Вихід:300 гр
Підготовка: 15 хв
Приготування: 15 хв
Загальний час: 30 хв

Інгредієнти:

  • печериці - 200 гр
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 3-4 зубчики
  • йогурт класичний - 200 гр
  • сіль
  • перець
Рецепт соусу з шампіньйонів та йогурту

Інвентар:блендер.


Готуй так:

  1. І так! Для соусу з грибів, звичайно ж, потрібні гриби…) Найкраще печериці, але можна і будь-які інші. Якщо немає блендера, то треба нашинкувати якомога мілкіше. Якщо є, то можна як-небудь). Далі те ж саме робимо з цибулею та часником.

  2. На розігріту сковорідку кидаємо цибулю і смажимо поки вона не стане прозорою. Додаємо часник і як тільки з’явиться аромат, а це досить швидко, додаємо гриби. Вони випустять багато вологи і дуже зменшаться в об’ємі. Смажимо поки не випарується вся волога і гриби підзолотяться. Майже готово!)) Залишилось викласти зі сковорідки і додати йогурт. Тільки не той йогурт що з лісовими ягодами, а класичний)))

  3. І саме зараз знадобиться блендер для подрібнення і перемішування інгредієнтів… Вуаля! Можна додавати до млинців, м’яса, овочів…


Примітки:

  • Можна обійтися без блендера, але тоді в соусі будуть траплятися шматочки грибів та цибулі. Саме тому на етапі підготовки потрібно все дуже мілко нарізати.

Рецепт соусу з шампіньйонів та йогурту

Грибний соус виходить ніжний та однорідний і має досить легкий, злегка кислуватий смак.

Всім смачного і не спаліть кухні!)))