Сосиски в тісті по-американськи =)

Класичний рецепт корн-догів та корн-догів з сиром


Корн-доги – це щось типу сосиски в тісті у стилі кукурудзи!=))) Дуже ситні закуски для малих і великих посиденьок з друзями, легкі в приготуванні і трохи незвичні на смак, за рахунок використання кукурудзяного борошна.

Не забувайте, що смак як класичних корн-догів, так і корн-догів з сиром найбільше залежить від якості начинки, тому не скупіться на хороші продукти і точно про це не пошкодуєте!)


Вихід:4-5 порцій
Підготовка: 10 хв
Приготування: 20 хв
Загальний час: 30 хв

Інгредієнти:

  • сосиски (сир) - 20 шт
  • борошно кукурудзяне - 250 гр
  • борошно пшеничне- 250 гр
  • молоко - 250 мл
  • яйце - 1 шт
  • цукор - 1 ст.л.
  • сіль - 1/4 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • олія - 1 скл.
Класичний рецепт корн-догів та корн-догів з сиром

Інвентар:дерев'яні шпажки.


Готуй так:

  1. Рецепт корн-догів дуже простий і починається він з приготування тіста!

    Найперше – збиваємо яйця в ручному режимі) Доливаємо молоко і знову збиваємо. Додаємо соду, сіль, цукор і знову збиваємо. Досипаємо борошно кукурудзяне та пшеничне і добряче перемішуємо щоб не було грудочок! Має вийти кляр густиною приблизно як сметана… густа сметана. От і все, 5 хв і наше тісто готове =)

  2. Беремося до сосисок… їх треба витерти від вологи щоб трималося тісто і наколоти на шпажки.

  3. Смажити корн-дог можна і у фритюрі, але ми, як середньостатистичні українці, лиємо на сковороду олію =D Важливо дочекатися щоб олія добре розігрілася, інакше тісто розтечеться і буде стирчати у різні сторони, а сосиска буде виглядати як не порядна молодиця… тобто напівгола=)) Тож, вмокаємо сосиску в кляр, викладаємо на розігріту сковороду і постійно обертаємо в олії наші корн-доги доки вони не підзолотяться.

    Корн-доги

  4. Сьогодні робили експеримент і замість сосисок брали брусочки сиру такого ж розміру. Мене, як великого любителя сиру, це дуже потішило. Рецепт тіста та спосіб приготування такий самий як і з сосисками, але пам’ятайте, що подавати корн-доги з сиром треба теплими, відразу, поки сир ще плавлений і тягнеться =)


Примітки:

  • Сосиски краще брати не дуже довгі, тоді їх буде зручніше смажити і їсти.

  • З корн-догами ми вже стріляні горобці, і знаємо, що найкраще вмокати сосиску в кляр, якщо перелити його у високий і вузький посуд.

Класичний рецепт корн-догів та корн-догів з сиром

Чудово смакують як з будь-яким соусом, так і без нього. Бажано їсти теплими і в хорошій компанії =)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))