Курочка зі смаком апельсина

Рецепт курки, запеченої з апельсинами


Як показує досвід, питання “чогось новенького” в щоденному меню є актуальним для всіх. З часом приїдаються і перестають приносити задоволення навіть улюблені страви =( Щоб уникнути таких неприємностей пропонуємо Вам оригінальний і простий спосіб приготування запеченої курки. Курка з апельсинами – це досить швидкий і доступний варіант для сімейної трапези, а також незвична та недорога страва для святкового столу.


Вихід:4 штуки
Підготовка: 1 год 5 хв
Приготування: 55 хв
Загальний час: 2 год

Інгредієнти:

  • курячі бедра - 4 шт (приблизно 1 кг)
  • апельсин - 2 шт
  • мед - 100 гр
  • часник - 2 зубчики
  • коріандр - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л.
Рецепт курки, запеченої з апельсинами

Інвентар:форма для запікання


Готуй так:

  1. Перед запіканням курячі бедра потрібно промаринувати, тому перший наш крок за рецептом печеної курки з апельсинами – це приготування маринаду!

  2. В посудину для маринування відразу можна вкинути сухі спеції (коріандр, куркума, сіль) та мед. Часник чистимо, розчавлюємо лезом ножа та додаємо до решти приправ. З 1,5 апельсина вичавлюємо сік, ще половинку – нарізаємо пластинками та відставляємо. Для закінчення приготування маринаду просто виливаємо апельсиновий сік в посудину для маринування та розмішуємо з усіма інгредієнтами.

  3. Курячі бедра потрібно добре промити, перевірити чи немає на них пір’я/пуху, при потребі обрізати надлишок жиру. Чисту курятину занурюємо в маринад і залишаємо в холодильнику на годину.

    Курка з апельсинами

  4. Найвідповідальніша частина роботи – запікання! Вмикаємо духовку на 180°С та підготовлюємо курку з апельсинами до термічної обробки: викладаємо бедра у форму для запікання, поливаємо маринадом і викладаємо на них пластинки апельсина (які ми відклали на початку). Запікаємо м’ясце протягом 55 хв, кожні 10 хв поливаючи гарячим маринадом з форми.


Примітки:

  • Якщо курка зовсім пісна, до маринаду можна додати трохи оливкової олії.

  • Щоб скоринка на м'ясі всюди була золотиста, за 10 хв до закінчення приготування потрібно розсунути шматочки апельсина по боках форми.

Рецепт курки, запеченої з апельсинами

Наша запечена курка вийшла навдивовижу ніжною, з цитрусово-медовим присмаком. Ми раніше вже готували м'ясо в кисло-солодкому та гостро-солодкому соусах, але курка з апельсинами має абсолютно інший смак - новий та цікавий, надзвичайно м'який та одночасно яскравий. Люблю апельсини) А Ви?..)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))