Як показує досвід, питання "чогось новенького" в щоденному меню є актуальним для всіх. З часом приїдаються і перестають приносити задоволення навіть улюблені страви =( Щоб уникнути таких неприємностей пропонуємо Вам оригінальний і простий спосіб приготування запеченої курки. Курка з апельсинами - це досить швидкий і доступний варіант для сімейної трапези, а також незвична та недорога страва для святкового столу.
Перед запіканням курячі бедра потрібно промаринувати, тому перший наш крок за рецептом печеної курки з апельсинами - це приготування маринаду!
В посудину для маринування відразу можна вкинути сухі спеції (коріандр, куркума, сіль) та мед. Часник чистимо, розчавлюємо лезом ножа та додаємо до решти приправ. З 1,5 апельсина вичавлюємо сік, ще половинку - нарізаємо пластинками та відставляємо. Для закінчення приготування маринаду просто виливаємо апельсиновий сік в посудину для маринування та розмішуємо з усіма інгредієнтами.
Курячі бедра потрібно добре промити, перевірити чи немає на них пір'я/пуху, при потребі обрізати надлишок жиру. Чисту курятину занурюємо в маринад і залишаємо в холодильнику на годину.
Найвідповідальніша частина роботи - запікання! Вмикаємо духовку на 180°С та підготовлюємо курку з апельсинами до термічної обробки: викладаємо бедра у форму для запікання, поливаємо маринадом і викладаємо на них пластинки апельсина (які ми відклали на початку). Запікаємо м'ясце протягом 55 хв, кожні 10 хв поливаючи гарячим маринадом з форми.