Дедалі частіше хочеться якихось смачненьких овочів, запіканок, салатів... Звичайно, вареники та пельмені не зникли зовсім із нашого раціону, але все рідше з'являються на столі. Напевне старіємо)
Є страви, не підвладні віку та часу, рецепти яких передаються із покоління в покоління, в моїй сім'ї це рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях! Смакуйте до м'яса, риби, птиці чи просто так...
На 2 порції потрібно не так вже й багато квасолі, тому її запросто можна встигнути почистити та при потребі нарізати поки буде закипати вода. Отже, відразу ставимо на вогонь невеличку каструлю, в якій будемо варити стручечки.
Чистити квасолю дуже просто: надламуємо вершечок та тягнемо вздовж "шва" стручка, аналогічну операцію проводимо й з іншої сторони. Важливо видалити тверді "ниточки" щоб потім не виколупувати їх з тарілки чи шпарок між зубами=) За бажанням квасолю можна також розрізати на зручні шматочки. Кидаємо бобові в підсолений окріп та відварюємо протягом приблизно 7 хв. Зціджуємо воду та беремося за приготування сухариків.
Обсмажувати панірувальні сухарі будемо на суміші вершкового масла та олії. Готуємо заправку на невеликому вогні, постійно помішуючи, й відразу викидаємо в каструлю з квасолею. І не кліпайте довго, бо сухарі дуже швидко підзолотяться!
Перемішуємо стручки з сухарями та викладаємо на тарілки.