Квасоля на гарнір

Рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях


Дедалі частіше хочеться якихось смачненьких овочів, запіканок, салатів… Звичайно, вареники та пельмені не зникли зовсім із нашого раціону, але все рідше з’являються на столі. Напевне старіємо)

Є страви, не підвладні віку та часу, рецепти яких передаються із покоління в покоління, в моїй сім’ї це рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях! Смакуйте до м’яса, риби, птиці чи просто так…


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 10 хв
Загальний час: 20 хв

Інгредієнти:

  • квасоля спаржева - 200 гр
  • сухарі панірувальні - 2 ст.л.
  • масло вершкове - 1 ст.л.
  • олія - 1 ст.л.
  • сіль
Рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях

Готуй так:

  1. На 2 порції потрібно не так вже й багато квасолі, тому її запросто можна встигнути почистити та при потребі нарізати поки буде закипати вода. Отже, відразу ставимо на вогонь невеличку каструлю, в якій будемо варити стручечки.

  2. Чистити квасолю дуже просто: надламуємо вершечок та тягнемо вздовж “шва” стручка, аналогічну операцію проводимо й з іншої сторони. Важливо видалити тверді “ниточки” щоб потім не виколупувати їх з тарілки чи шпарок між зубами=) За бажанням квасолю можна також розрізати на зручні шматочки. Кидаємо бобові в підсолений окріп та відварюємо протягом приблизно 7 хв. Зціджуємо воду та беремося за приготування сухариків.

    Рецепт гарніру зі спаржевої квасолі

  3. Обсмажувати панірувальні сухарі будемо на суміші вершкового масла та олії. Готуємо заправку на невеликому вогні, постійно помішуючи, й відразу викидаємо в каструлю з квасолею. І не кліпайте довго, бо сухарі дуже швидко підзолотяться!

  4. Перемішуємо стручки з сухарями та викладаємо на тарілки.


Примітки:

  • Вершкове масло використовуємо щоб було смачніше, а олію - щоб масло відразу не згоріло)

Рецепт гарніру зі спаржевої квасолі в панірувальних сухарях

Мені завжди подобалась спаржева квасоля в панірувальних сухарях, такої страви цілком достатньо щоб швидко та смачно попоїсти. Сподіваємося, що Вам також прийдеться до смаку такий невигадливий гарнірчик)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))