Легкий капустяний пиріг

Рецепт капустяного пирога


Так вже скучила за смачними овочами =( Затоптати б зараз пару соковитих помідорок, згризти б запашний огірок… Магазинні зовсім як трава, та й дорогі…(

Але треба якось виводити організм з весняної депресії, тому пробуємо різні варіації приготування капусти!

Великими перевагами цієї страви є незатратність та швидкість приготування. Найбільше часу потратила на шаткування капусти, бо на шатківницю ми ще не розжилися і довелося нарізати тоненько ножем, але досвід у цій справі в мене вже трохи є, тому справилась непогано=)


Вихід:4 порції
Підготовка: 20 хв
Приготування: 40 хв
Загальний час: 1 год

Інгредієнти:

  • капуста - 500 гр
  • масло вершкове - 125 гр
  • яйце - 3 шт
  • сметана - 5 ст.л
  • майонез - 3 ст.л
  • борошно - 6 ст.л
  • сіль - 1 ч.л
  • розпушувач - 2 ч.л
Рецепт капустяного пирога

Інвентар:шатківниця, форма для випікання.


Готуй так:

  1. Рецепт дуже простий! Капусту тонко насікти, викласти в форму і залити топленим маргарином. З решти інгредієнтів приготувати тісто і вилити його на капусту. Ми цей пиріг робили вперше і в нас тісто не протекло до дна форми =( тому, думаю, краще не просто залити капусту тістом, а в кількох місцях прокототи це все ножем або просто перемішати.

    DSC_0193_mini

  2. Випікаємо при 200°С 30-40 хв і даємо трохи вистигнути перед тим як вийняти з форми.


Примітки:

  • Вершкове масло можна замінити маргарином.

  • В нас пиріг вийшов трохи темний бо мука з суцільнозмеленого зерна, також темна і раджу її спробувати, має трохи присмак і в пирозі було дуже в тему!

Рецепт капустяного пирога

Легкий овочевий пиріг, вийшов пухкий як бісквіт) Зі сметанкою моментом розійшовся=)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))