Буває хочеться трохи тепла, сонця, зелені… і на очі трапляється рецепт крем-супу з броколі! Совпадєніє? Не думаю)
Нещодавно ми вже писали про овочеві супчики і сьогодні хочемо продовжити цю тему. Мені здається, в нас дуже недооцінюють крем-супи! чи то може просто про них не знають… Ми от вирішили приготувати суп із броколі – продукту, який не так часто вживаємо (хоча, напевне, варто було б) і виявили що він таки дуже смачний! І тепер точно будемо пробувати ще!
Читати даліНе знаю як у Вас, а в моїй сім’ї баклажани не користувались особливою популярністю… Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)
Читати даліЯкщо у Вас в холодильнику ціла купа помідорів, а в штанях лінива дупа, то цей рецепт крем-супу з помідорів саме для Вас!) Пів години часу на приготування і супер-смачна помідорова зупа потішить любителів кисло-гострих або гостро-кислих овочевих супчиків… Взагалі овочеві супчики це дуже прикольно! І маємо на приміті ще парочку рецептів, на які б Ви певне й не звенули уваги без позитивних рекомендацій близьких бо знайомих, але то на потім. А зараз ставте чайник на зупу з помідорів…
Читати даліСезон “куди ж подіти стільки кабачків” оголошую відкритим!))
Невибагливий і недорогий овоч це, звичайно, круто… Але в нас чомусь готують кабачок лише в 2-3 стравах, а потім жаліються, що його ніхто не хоче їсти =/ Різноманіття, люди! БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТТЯ!!!
Сьогодні ми приготували напевне найдорожчий в моєму житті кабачок=) І, хоча, головний інгредієнт росте в батьків під вікнами, заправляється він досить щедро (в тому числі фінансово) і має досить незвичний, але дуже прикольний смак!
Читати даліМи любимо “японську” кухню, одна з причин – ЯпонаХата та їхній гарячий салат з рисової локшини та курки . Уже неодноразово ми готували різноманітні суші, гарячі роли та інші страви країни, де сходить сонце (хоча насправді більшість популярних у нас страв не відносяться до автентичної японською кухні), але салат готували вперше.
Рецептом салату з рисової локшини та курки, ясне діло, у ресторані з нами не поділились. Але то не проблема, ми ж любимо експериментувати!)
Читати даліЯкщо маєте час і бажання спробувати незвичайні кексики то рецепт картопляних кексів з куркою та сиром саме для Вас)
Не скажу що кекси з картоплі здивують когось особливим чи оригінальним смаком (хоча насправді вийшло дуже смачно), зате подача страви точно оригінальна та зручна! Три таких кекси до чаю цілком можуть замінити комплексний обід =))
Читати даліДля того щоб піца була смачною не обов’язково викладати на корж все що є у Вашому холодильнику, страви з мінімальним набором продуктів можуть бути не менш смачними і ця піца є черговим доказом того, що все геніальне просте=)
Неймовірна краса цього рецепту в тому, що майже всю начинку для нашої піци зараз можна назбирати на городі, докупити доведеться хіба-що сир, а корж готується практично з нічого і це “нічого” точно знайдеться на Вашій кухні!)))
Читати даліЗізнаюсь, що цей рецепт фаршированих печериць ми складали як курсову, взяли по розділу з різних страв і приготували свій варіант =)
Відразу попереджаємо, що приготувань трохи більше ніж звичайно і часу доведеться трохи більше затратити, зате зможете поласувати ну ДУУУЖЕ смачними фаршированими грибами!..
Печериці в кисло-гострому маринаді, солодко-гостра начинка та хрустка скоринка з панірувальних сухарів… Здивувати гостей незвичним приготуванням легко)
Читати даліВчора нам прийшла на думку цікава ідея – приготувати салат із кульбаби! Саме тому я лазила сьогодні під балконами в пошуках поживи, поки молоді листочки ще можна знайти =)) Куди не глянь – одна кульбаба!
Пам’ятаю як колись ще маленькою збирала з мамою квіточки кульбаби та мати-й-мачухи, але до цього часу не знала що листочки також є дуже корисними та використовуються в різних стравах (салати, супи, пюре)… Як виявилося в цій рослині можна їсти все!
Читати даліВ не сезон соковитих овочів на думку спадають лише стандартні олів’єхи, шуби та вінегрети, але це все зовсім не цікаво та вже давно всім проїлося… І тут мені на очі потрапив він, рецепт салату з селери, грибів і рису, якого я ще не куштувала, але відразу захотіла спробувати)
Якщо чесно, то цю страву я б назвала скоріше салатом-кашею =) але чого тільки не придумає сучасна кулінарія?)
Читати даліОвочі та гриби – це сезонні продукти, але наш організм потребує їх протягом усього року. Саме тому літньо-осінній період збору врожаю – час заготівель консервацій та сушіння, щоб збагатити свій зимовий раціон.
Страви з овочів поживні, лекго засвоюються та покращують травлення, до того ж, досить швидко і просто готуються. Багато овочів можна вживати сирими, у вигляді нарізки чи салатів. Але деякі овочі потребують приготування, їх використовують в супах та запіканках, тушкують або обсмажують. Овочі дуже відрізняються за вмістом вітамінів та мінеральних речовин, тому варто їх комбінувати, не за забуваючи й про інші корисні продукти. Страви з овочів – це завжди смачно й корисно.
Гриби по кількості білку іноді навіть перевершують м’ясо і точно не гірші на смак! Гриби, як і овочі, містять багато вуглеводів, а по складу мінералів прирівнюються до фруктів. Страви з грибів стануть прикрасою будь-якого столу! Такщо не полінуйтеся вийти на “тихе полювання” якщо не до лісу, то хоча б в магазин, бо гриби – це таки ласа здобич=)