Рецепти з овочів та грибів

ЖеКа • 30.09.2015

Буває хочеться трохи тепла, сонця, зелені… і на очі трапляється рецепт крем-супу з броколі! Совпадєніє? Не думаю)

Нещодавно ми вже писали про овочеві супчики і сьогодні хочемо продовжити цю тему. Мені здається, в нас дуже недооцінюють крем-супи! чи то може просто про них не знають… Ми от вирішили приготувати суп із броколі – продукту, який не так часто вживаємо (хоча, напевне, варто було б) і виявили що він таки дуже смачний! І тепер точно будемо пробувати ще!

Читати далі ...
Волошка • 19.09.2015

Не знаю як у Вас, а в моїй сім’ї баклажани не користувались особливою популярністю… Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)

Читати далі ...
ЖеКа • 14.09.2015

Якщо у Вас в холодильнику ціла купа помідорів, а в штанях лінива дупа, то цей рецепт крем-супу з помідорів саме для Вас!) Пів години часу на приготування і супер-смачна помідорова зупа потішить любителів кисло-гострих або гостро-кислих овочевих супчиків… Взагалі овочеві супчики це дуже прикольно! І маємо на приміті ще парочку рецептів, на які б Ви певне й не звенули уваги без позитивних рекомендацій близьких бо знайомих, але то на потім. А зараз ставте чайник на зупу з помідорів

Читати далі ...
ЖеКа • 30.07.2015

Сезон “куди ж подіти стільки кабачків” оголошую відкритим!))

Невибагливий і недорогий овоч це, звичайно, круто… Але в нас чомусь готують кабачок лише в 2-3 стравах, а потім жаліються, що його ніхто не хоче їсти =/ Різноманіття, люди! БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТТЯ!!!

Сьогодні ми приготували напевне найдорожчий в моєму житті кабачок=) І, хоча, головний інгредієнт росте в батьків під вікнами, заправляється він досить щедро (в тому числі фінансово) і має досить незвичний, але дуже прикольний смак!

Читати далі ...
ЖеКа • 07.07.2015

Ми любимо “японську” кухню, одна з причин – ЯпонаХата та їхній гарячий салат з рисової локшини та курки . Уже неодноразово ми готували різноманітні суші, гарячі роли та інші страви країни, де сходить сонце (хоча насправді більшість популярних у нас страв не відносяться до автентичної японською кухні), але салат готували вперше.

Рецептом салату з рисової локшини та курки, ясне діло, у ресторані з нами не поділились. Але то не проблема, ми ж любимо експериментувати!)

Читати далі ...
Волошка • 07.06.2015

Якщо маєте час і бажання спробувати незвичайні кексики то рецепт картопляних кексів з куркою та сиром саме для Вас)

Не скажу що кекси з картоплі здивують когось особливим чи оригінальним смаком (хоча насправді вийшло дуже смачно), зате подача страви точно оригінальна та зручна! Три таких кекси до чаю цілком можуть замінити комплексний обід =))

Читати далі ...
Волошка • 30.05.2015

Для того щоб піца була смачною не обов’язково викладати на корж все що є у Вашому холодильнику, страви з мінімальним набором продуктів можуть бути не менш смачними і ця піца є черговим доказом того, що все геніальне просте=)

Неймовірна краса цього рецепту в тому, що майже всю начинку для нашої піци зараз можна назбирати на городі, докупити доведеться хіба-що сир, а корж готується практично з нічого і це “нічого” точно знайдеться на Вашій кухні!)))

Читати далі ...
Волошка • 26.05.2015

Зізнаюсь, що цей рецепт фаршированих печериць ми складали як курсову, взяли по розділу з різних страв і приготували свій варіант =)

Відразу попереджаємо, що приготувань трохи більше ніж звичайно і часу доведеться трохи більше затратити, зате зможете поласувати ну ДУУУЖЕ смачними фаршированими грибами!..

Печериці в кисло-гострому маринаді, солодко-гостра начинка та хрустка скоринка з панірувальних сухарів… Здивувати гостей незвичним приготуванням легко)

Читати далі ...
Волошка • 21.05.2015

Вчора нам прийшла на думку цікава ідея – приготувати салат із кульбаби! Саме тому я лазила сьогодні під балконами в пошуках поживи, поки молоді листочки ще можна знайти =)) Куди не глянь – одна кульбаба!

Пам’ятаю як колись ще маленькою збирала з мамою квіточки кульбаби та мати-й-мачухи, але до цього часу не знала що листочки також є дуже корисними та використовуються в різних стравах (салати, супи, пюре)… Як виявилося в цій рослині можна їсти все!

Читати далі ...
Волошка • 19.05.2015

В не сезон соковитих овочів на думку спадають лише стандартні олів’єхи, шуби та вінегрети, але це все зовсім не цікаво та вже давно всім проїлося… І тут мені на очі потрапив він, рецепт салату з селери, грибів і рису, якого я ще не куштувала, але відразу захотіла спробувати)

Якщо чесно, то цю страву я б назвала скоріше салатом-кашею =) але чого тільки не придумає сучасна кулінарія?)

Читати далі ...
1 2 3

Овочі та гриби – це сезонні продукти, але наш організм потребує їх протягом усього року. Саме тому літньо-осінній період збору врожаю – час заготівель консервацій та сушіння, щоб збагатити свій зимовий раціон.

Страви з овочів поживні, лекго засвоюються та покращують травлення, до того ж, досить швидко і просто готуються. Багато овочів можна вживати сирими, у вигляді нарізки чи салатів. Але деякі овочі потребують приготування, їх використовують в супах та запіканках, тушкують або обсмажують. Овочі дуже відрізняються за вмістом вітамінів та мінеральних речовин, тому варто їх комбінувати, не за забуваючи й про інші корисні продукти. Страви з овочів – це завжди смачно й корисно.

Гриби по кількості білку іноді навіть перевершують м’ясо і точно не гірші на смак! Гриби, як і овочі, містять багато вуглеводів, а по складу мінералів прирівнюються до фруктів. Страви з грибів стануть прикрасою будь-якого столу! Такщо не полінуйтеся вийти на “тихе полювання” якщо не до лісу, то хоча б в магазин, бо гриби – це таки ласа здобич=)