Рецепти з овочів та грибів

Волошка • 12.05.2015

Слово “жульєн” прийшло до нас з французької кухні, але як це часто буває, в нас воно означає зовсім інші речі) Взагалі-то, жульєн – це спосіб нарізання овочів тоненькою соломкою на салати або супи, але в нас жульєном називають страву з грибів та курятини, запечену у вершковому соусі під сиром.

Рецепт жульєну зовсім не складний, набагато важче вирішити в чому його приготувати) Зазвичай страву запікають в кокотницях або горшочках, а нам здалося цікавим зробити їстівні формочки та приготувати жульєн в булочках!

Читати далі ...
Волошка • 04.05.2015

Як то кажуть, хороший день починається в обід і ми почали його з ароматного сирного супу з куркою… =) Мене, як великого любителя сиру в будь-якому вигляді це просто не може не тішити =))) Рецепт супу з плавленим сиром та курячим філе простенький, готується він швидко але! не скупіться на якісний сирок, який добре розчиниться та не буде плавати в супі кусочками гуми!

Цей рецепт має французьке коріння, але все ж таки трансформувався до реалій української кулінарії. Тим не менше цей сирний суп нікого не залишить байдужим до своєї сирної ніжності. А ще він дуже сирний ситний… =)

Читати далі ...
Волошка • 02.04.2015

Так вже скучила за смачними овочами =( Затоптати б зараз пару соковитих помідорок, згризти б запашний огірок… Магазинні зовсім як трава, та й дорогі…(

Але треба якось виводити організм з весняної депресії, тому пробуємо різні варіації приготування капусти!

Великими перевагами цієї страви є незатратність та швидкість приготування. Найбільше часу потратила на шаткування капусти, бо на шатківницю ми ще не розжилися і довелося нарізати тоненько ножем, але досвід у цій справі в мене вже трохи є, тому справилась непогано=)

Читати далі ...
Волошка • 01.04.2015

В таку зовсім не весняну погоду хочеться зробити собі маленьке свято, смачненький і корисний тортик може цьому трохи посприяти =) В оригінальному рецепті це був рулет, але мені здалось що такий вигляд буде більш святковим)

Якось трохи приївся вже стандартний набір страв на всі свята і в кожній хаті, хочеться чогось новенького, свіжого, тому не лінуйтеся, пошукайте, є безліч класних оригінальних і простих рецептів, і це один з них!

Читати далі ...
Волошка • 23.03.2015

Рецепт трохи складніший ніж в його попередника (тако з куркою), адже попередньо треба замочити та відварити квасолю, всі інші приготування зовсім прості=) І знову ж таки, кількості продуктів залежать тільки від Вашого апетиту, головне щоб все було більш-менш пропорційно.

Читати далі ...
Волошка • 

Мексиканський фаст-фуд =)

Читати далі ...
ЖеКа • 17.03.2015

Цей традиційний ірландський гарнір може стати хорошою альтернативою звичайному пюре на наших святкових столах=)

Назва може здатися трохи лячною, але продукти потрібні абсолютно звичні:)

Читати далі ...
ЖеКа • 05.03.2015

Досить жерти простий кетчуп, чи майонез, чи сметану… Адже так просто самому зробити щось прикольне, наприклад грибний соус!

Соус з шампіньйонів та йогурту однаково добре підійде для м’яса, каші, вареників чи млинців… Здорово та смачно, а головне – своїми руками!)

Читати далі ...

До цього ми ніколи не пробували млинці з кореня селери та моркви, просто в один прекрасний день захотілось трохи прокачати деруни і тут панєслась…

Найперше що ми вирішили – викинути з рецепту картоплю =) Потім спали на думку деруни з моркви і якоїсь невідомої штуки, яку побачили на ринку, але до цього ніколи не пробували… Як Ви вже, мабуть, здогадалися, це ми про корінь селери)

Трохи поексперементувавши з пропорціями ми дійшли висновку, що такі млинці – це до біса смачно і досить дешево! Окрім того, ще й почали вживати новий корисний продукт. Така вона – фантазія, ніколи не знаєш чого очікувати =)

Читати далі ...
1 2 3

Овочі та гриби – це сезонні продукти, але наш організм потребує їх протягом усього року. Саме тому літньо-осінній період збору врожаю – час заготівель консервацій та сушіння, щоб збагатити свій зимовий раціон.

Страви з овочів поживні, лекго засвоюються та покращують травлення, до того ж, досить швидко і просто готуються. Багато овочів можна вживати сирими, у вигляді нарізки чи салатів. Але деякі овочі потребують приготування, їх використовують в супах та запіканках, тушкують або обсмажують. Овочі дуже відрізняються за вмістом вітамінів та мінеральних речовин, тому варто їх комбінувати, не за забуваючи й про інші корисні продукти. Страви з овочів – це завжди смачно й корисно.

Гриби по кількості білку іноді навіть перевершують м’ясо і точно не гірші на смак! Гриби, як і овочі, містять багато вуглеводів, а по складу мінералів прирівнюються до фруктів. Страви з грибів стануть прикрасою будь-якого столу! Такщо не полінуйтеся вийти на “тихе полювання” якщо не до лісу, то хоча б в магазин, бо гриби – це таки ласа здобич=)