11Інгредієнтів
30 хвПідготовка
30 хвПриготування
2 порціїВихід

Отже, риба! Моя, напевно, найулюбленіша - скумбрія. Вона відносно дешева, дуже смачна, легко готується і майже без кісток. Рецепт запеченої скумбрії буде актуальним як для святкового столу в домі, так і в поході для приготування на вогні... Не буду сперечатись, ця рибка смачна навіть з мінімальним набором приправ, але сьогодні ми захотіли спробувати дещо особливе)

Скумбрія запечена в духовці завжди виходить соковитою та запашно, особливо якщо запікати її в рукаві чи у фользі та не забути витягнути=) Правильно підібрані прянощі додадуть страві настрою та характеру... А ще у ній мало кісток. Так-так!) Для мене це головне в рибі. Можу повторити ще раз)))

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт
  • Лимон: 0.33 шт
  • Коріандр: 0.5 ч.л.
  • Куркума: 0.5 ч.л.
  • Горіхи мускатні: 0.5 ч.л.
  • Мелений імбир: 0.5 ч.л.
  • Кунжут: 1 ч.л.
  • Часник: 2 зуб.
  • Оливкова олія: 1.5 ст.л.
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Рецепт запеченої скумбрії починається з розморожування риби... ну якщо вона ще заморожена) Ретельно чистимо та вимиваємо рибину. Обов'язково треба видалити чорну плівку всередині на ребрах (бо вона дуже гірка). Відрізаємо голову та хвіст і розрізаємо скумбрію на 4 рівні частини. Ці шматочки треба протерти паперовим полотенцем, щоб позбутися зайвої вологи і спеції рівномірно покрили рибку.

Крок 2.

Після всіх цих нехитрих підготовчих робіт залишається найприємніше - покрити наші шматочки ароматними спеціями... Добре натерши рибу приправами викладаємо її на фольгу і залишаємо на 15 хв щоб вона набралася смаку і пахощів.

Крок 3.

За цей час можна нарізати часник тонкими пластинками. Посипаємо рибку кунжутом і викладаємо зверху порізаний часник, скроплюємо оливковою олією та лимонним соком, акуратно загортаємо у фольгу. <strong>Скумбрія запечена в духовці</strong> при 200°С протягом 30 хв буде готовою для подачі.