Майже без кісток!)

Рецепт скумбрії запеченої з прянощами


Отже, риба! Моя, напевно, найулюбленіша – скумбрія. Вона відносно дешева, дуже смачна, легко готується і майже без кісток. Рецепт запеченої скумбрії буде актуальним як для святкового столу в домі, так і в поході для приготування на вогні… Не буду сперечатись, ця рибка смачна навіть з мінімальним набором приправ, але сьогодні ми захотіли спробувати дещо особливе)

Скумбрія запечена в духовці завжди виходить соковитою та запашно, особливо якщо запікати її в рукаві чи у фользі та не забути витягнути=) Правильно підібрані прянощі додадуть страві настрою та характеру… А ще у ній мало кісток. Так-так!) Для мене це головне в рибі. Можу повторити ще раз)))


Вихід:2 порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 60 хв

Інгредієнти:

  • скумбрія - 1 шт
  • лимон - 1/3 шт
  • коріандр - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • мускатний горіх - 1/2 ч.л.
  • імбир - 1/2 ч.л.
  • кунжут - 1 ч.л.
  • часник - 2 зубчики
  • оливкова олія - 1,5 ст.л.
  • сіль 
  • перець 
Рецепт скумбрії запеченої з прянощами

Інвентар:форма для запікання, фольга.


Готуй так:

  1. Рецепт запеченої скумбрії починається з розморожування риби… ну якщо вона ще заморожена) Ретельно чистимо та вимиваємо рибину. Обов’язково треба видалити чорну плівку всередині на ребрах (бо вона дуже гірка). Відрізаємо голову та хвіст і розрізаємо скумбрію на 4 рівні частини. Ці шматочки треба протерти паперовим полотенцем, щоб позбутися зайвої вологи і спеції рівномірно покрили рибку.

  2. Після всіх цих нехитрих підготовчих робіт залишається найприємніше – покрити наші шматочки ароматними спеціями… Добре натерши рибу приправами викладаємо її на фольгу і залишаємо на 15 хв щоб вона набралася смаку і пахощів.

    DSC_0276_mini

  3. За цей час можна нарізати часник тонкими пластинками. Посипаємо рибку кунжутом і викладаємо зверху порізаний часник, скроплюємо оливковою олією та лимонним соком, акуратно загортаємо у фольгу. Скумбрія запечена в духовці при 200°С протягом 30 хв буде готовою для подачі.


Примітки:

  • Якщо комусь до душі рум'яна скоринка - за кілька хвилин до готовності печеної скумбрії потрібно розкрити фольгу.

Рецепт скумбрії запеченої з прянощами

Ці півгодини тривали, здається, вічність. Тому що кухня, а потім і вся квартира, наповнилась ароматами неймовірної райської насолоди... а може через те, що ми були дуже голодні=))

Скумбрія запечена з прянощами - це неймовірно проста, оригінальна та надзвичайно смачна страва! Готуйте святкові вечері не тільки для гостей, адже кожен день можна зробити святом;)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))