Отже, риба! Моя, напевно, найулюбленіша - скумбрія. Вона відносно дешева, дуже смачна, легко готується і майже без кісток. Рецепт запеченої скумбрії буде актуальним як для святкового столу в домі, так і в поході для приготування на вогні... Не буду сперечатись, ця рибка смачна навіть з мінімальним набором приправ, але сьогодні ми захотіли спробувати дещо особливе)
Скумбрія запечена в духовці завжди виходить соковитою та запашно, особливо якщо запікати її в рукаві чи у фользі та не забути витягнути=) Правильно підібрані прянощі додадуть страві настрою та характеру... А ще у ній мало кісток. Так-так!) Для мене це головне в рибі. Можу повторити ще раз)))
Рецепт запеченої скумбрії починається з розморожування риби... ну якщо вона ще заморожена) Ретельно чистимо та вимиваємо рибину. Обов'язково треба видалити чорну плівку всередині на ребрах (бо вона дуже гірка). Відрізаємо голову та хвіст і розрізаємо скумбрію на 4 рівні частини. Ці шматочки треба протерти паперовим полотенцем, щоб позбутися зайвої вологи і спеції рівномірно покрили рибку.
Після всіх цих нехитрих підготовчих робіт залишається найприємніше - покрити наші шматочки ароматними спеціями... Добре натерши рибу приправами викладаємо її на фольгу і залишаємо на 15 хв щоб вона набралася смаку і пахощів.
За цей час можна нарізати часник тонкими пластинками. Посипаємо рибку кунжутом і викладаємо зверху порізаний часник, скроплюємо оливковою олією та лимонним соком, акуратно загортаємо у фольгу. <strong>Скумбрія запечена в духовці</strong> при 200°С протягом 30 хв буде готовою для подачі.