Мажорний кабачок

Рецепт смаженого кабачка з каперсами та горіхами


Сезон “куди ж подіти стільки кабачків” оголошую відкритим!))

Невибагливий і недорогий овоч це, звичайно, круто… Але в нас чомусь готують кабачок лише в 2-3 стравах, а потім жаліються, що його ніхто не хоче їсти =/ Різноманіття, люди! БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТТЯ!!!

Сьогодні ми приготували напевне найдорожчий в моєму житті кабачок=) І, хоча, головний інгредієнт росте в батьків під вікнами, заправляється він досить щедро (в тому числі фінансово) і має досить незвичний, але дуже прикольний смак!


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 20 хв
Загальний час: 30 хв

Інгредієнти:

  • кабачок (цукіні) - 500 гр
  • вино біле сухе - 2 ст.л.
  • каперси - 1 ст.л.
  • горіхи - 2 ст.л.
  • м'ята - 15 листочків
  • базилік - 15 листочків
  • часник - 5 зубчиків
  • оливкова олія 
  • сіль 
  • перець 
Рецепт смаженого кабачка з каперсами та горіхами

Інвентар:прямі руки.


Готуй так:

  1. Оскільки кабачок з каперсами та горіхами готується швидко, спочатку треба підготувати усі продукти. Перш за все, сам кабачок треба нарізати кільцями товщиною приблизно 1 см. Якщо він старий (великий) – нарізати варто півкільцями і краще вибрати м’якоть.

  2. Потім робимо “заправку” – м’яту, базилік, каперси і часник дуже-дуже-дуууже дрібно нарізаємо та перемішуємо.

  3. Трохи присмажуємо горішки та відкладаємо їх на тарілку, їхній зірковий час ще не настав)

  4. От і все, тепер готуємо! Обсмажуємо на оливковій олії кабачки на великому вогні. Важливо щоб кільця кабачків при обсмажуванні не накладались одне на одного. Якщо Ваша сковорода не дуже велика, краще обсмажувати їх партіями.

    DSC_0007_mini

  5. Коли останні шматочки кабачка готові, додаємо до них решту, заправку та вино. Солимо, перчимо за смаком, гарненько все це перемішуємо і знімаємо з вогню.

  6. При подачі смажений кабачок з каперсами посипаємо горішками, в них тут басове соло =))


Примітки:

  • Горіхи можна використовувати кедрові або волоські.

  • Вино, в принципі, можна замінити лимонним соком, винним або яблучним оцтом, але в меншій кількості, звичайно ж)

Рецепт смаженого кабачка з каперсами та горіхами

Радимо обов'язково спробувати рецепт кабачка з каперсами, адже в поєднанні з горіхами та рештою приправ цей овоч дуже навіть непоганий і запросто може стати для когось улюбленим=)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))