Сезон "куди ж подіти стільки кабачків" оголошую відкритим!))
Невибагливий і недорогий овоч це, звичайно, круто... Але в нас чомусь готують кабачок лише в 2-3 стравах, а потім жаліються, що його ніхто не хоче їсти =/ Різноманіття, люди! БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТТЯ!!!
Сьогодні ми приготували напевне найдорожчий в моєму житті кабачок=) І, хоча, головний інгредієнт росте в батьків під вікнами, заправляється він досить щедро (в тому числі фінансово) і має досить незвичний, але дуже прикольний смак!
Оскільки кабачок з каперсами та горіхами готується швидко, спочатку треба підготувати усі продукти. Перш за все, сам кабачок треба нарізати кільцями товщиною приблизно 1 см. Якщо він старий (великий) - нарізати варто півкільцями і краще вибрати м'якоть.
Потім робимо "заправку" - м'яту, базилік, каперси і часник дуже-дуже-дуууже дрібно нарізаємо та перемішуємо.
Трохи присмажуємо горішки та відкладаємо їх на тарілку, їхній зірковий час ще не настав)
От і все, тепер готуємо! Обсмажуємо на оливковій олії кабачки на великому вогні. Важливо щоб кільця кабачків при обсмажуванні не накладались одне на одного. Якщо Ваша сковорода не дуже велика, краще обсмажувати їх партіями.
Коли останні шматочки кабачка готові, додаємо до них решту, заправку та вино. Солимо, перчимо за смаком, гарненько все це перемішуємо і знімаємо з вогню.
При подачі смажений кабачок з каперсами посипаємо горішками, в них тут басове соло =))