Як виявилося, кокосове печиво не так вже й складно приготувати вдома, це не займає багато часу, та ще й можна кожного разу робити його з різним присмаком та "ступенем хрусткості") Двома словами - райська насолода!=)
Така випічка дуже швидко розходиться, тому якщо розраховуєте на велику кількість дегустаторів - готуйте відразу дві порції повітряного, в міру солодкого печива з кокосової стружки. Тож давайте скажемо всім смачним магазинним печенюшкам "виклик прийнято"!
Перший пункт підготовки є не обов'язковим, але його виконання дозволить підсилити смак та запах кокоса в печиві. Кокосову стружку потрібно рівномірно викласти на покрите пергаментом деко та помістити в розігріту до 180°С духовку на 5 хв. Тільки не залишайте без нагляду! Якщо стружка знизу занадто швидко починає коричневіти - її потрібно гарненько перемішати щоб не пригоріла.
Розділяємо в окремі посудини білки та жовтки. Власне, останні для рецепту кокосового печива й не потрібні, тому на жовтки можна сміливо складати інші плани: на приготування грінок наприклад, або бразильських смаколиків) До білків додаємо цукор, ваніль та сіль і збиваємо вручну до утворення піни. Якщо кокосова стружка вже вистигла після відвідин солярію економ-класу, її відразу можна акуратно змішувати з білковою сумішшю.
Маса для приготування коксового печива готова. Знову вмикаємо духовку на 180°С, застилаємо деко пергаментом, набираємо в окрему посудину прохолодної води та починаємо формувати кульки. Змочувати руки бажано перед кожною печенькою, щоб стружка до них не липла... З такої кількості тіста повинно вийти десь 24 кульки діаметром близько 2 см.
Випікаємо печиво з кокосової стружки 15-20 хв, постійно слідкуючи щоб не пригорало знизу.