Міні-кокосики

Рецепт кокосового печива на яєчних білках


Як виявилося, кокосове печиво не так вже й складно приготувати вдома, це не займає багато часу, та ще й можна кожного разу робити його з різним присмаком та “ступенем хрусткості”) Двома словами – райська насолода!=)

Така випічка дуже швидко розходиться, тому якщо розраховуєте на велику кількість дегустаторів – готуйте відразу дві порції повітряного, в міру солодкого печива з кокосової стружки. Тож давайте скажемо всім смачним магазинним печенюшкам “виклик прийнято”!


Вихід:24 штуки
Підготовка: 10 хв
Приготування: 20 хв
Загальний час: 30 хв

Інгредієнти:

  • кокосова стружка - 200 гр
  • яйця - 4 шт
  • цукор - 100 гр
  • ваніль - 1/4 ч.л.
  • сіль - 1/4 ч.л.
Рецепт кокосового печива на яєчних білках

Інвентар:пергамент, деко


Готуй так:

  1. Перший пункт підготовки є не обов’язковим, але його виконання дозволить підсилити смак та запах кокоса в печиві. Кокосову стружку потрібно рівномірно викласти на покрите пергаментом деко та помістити в розігріту до 180°С духовку на 5 хв. Тільки не залишайте без нагляду! Якщо стружка знизу занадто швидко починає коричневіти – її потрібно гарненько перемішати щоб не пригоріла.

  2. Розділяємо в окремі посудини білки та жовтки. Власне, останні для рецепту кокосового печива й не потрібні, тому на жовтки можна сміливо складати інші плани: на приготування грінок наприклад, або бразильських смаколиків) До білків додаємо цукор, ваніль та сіль і збиваємо вручну до утворення піни. Якщо кокосова стружка вже вистигла після відвідин солярію економ-класу, її відразу можна акуратно змішувати з білковою сумішшю.

    Печиво з кокосової стружки

  3. Маса для приготування коксового печива готова. Знову вмикаємо духовку на 180°С, застилаємо деко пергаментом, набираємо в окрему посудину прохолодної води та починаємо формувати кульки. Змочувати руки бажано перед кожною печенькою, щоб стружка до них не липла… З такої кількості тіста повинно вийти десь 24 кульки діаметром близько 2 см.

  4. Випікаємо печиво з кокосової стружки 15-20 хв, постійно слідкуючи щоб не пригорало знизу.


Примітки:

  • Печиво можна зробити хрусткішим якщо використати більше кокосової стружки.

  • Кокосове печиво а ля "безе" можна отримати якщо збити білки не вручну, а міксером.

  • Печиво можна робити будь-яких форми та розміру, але не забувайте, що час на випікання в такому випадку може відрізнятись від зазначеного в даному рецепті.

Рецепт кокосового печива на яєчних білках

Набагато приємніше пригощати когось смаколиками власного приготування, бачити задоволення та насолоду на рідних обличчях і знати що ці почуття - результат кількох Ваших кулінарних маніпуляцій)

Всім смачних кокосів і не спаліть кухні!)))