Млинці-дерунці

Рецепт млинців із кореня селери та моркви


До цього ми ніколи не пробували млинці з кореня селери та моркви, просто в один прекрасний день захотілось трохи прокачати деруни і тут панєслась…

Найперше що ми вирішили – викинути з рецепту картоплю =) Потім спали на думку деруни з моркви і якоїсь невідомої штуки, яку побачили на ринку, але до цього ніколи не пробували… Як Ви вже, мабуть, здогадалися, це ми про корінь селери)

Трохи поексперементувавши з пропорціями ми дійшли висновку, що такі млинці – це до біса смачно і досить дешево! Окрім того, ще й почали вживати новий корисний продукт. Така вона – фантазія, ніколи не знаєш чого очікувати =)


Вихід:3 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 40 хв

Інгредієнти:

  • корінь селери - 400 гр
  • морква - 200 гр
  • цибуля - 1 шт
  • яйце - 2 шт
  • часник - 3-4 зубчики
  • каєнський перець
  • сіль
  • олія
Рецепт млинців із кореня селери та моркви

Інвентар:тертка


Готуй так:

  1. Всі продукти, звичайно, ж мають бути свіжі та пахучі! Сподіваємось, Вам сподобається запах кореня селери, бо він досить сильний і гарно чіпляється до рук =) Корінь селери чистимо та натираємо на крупній тертці.

  2. Моркву та цибулю також очищаємо, натираємо і гарно перемішуємо з селерою. Моркви і по вазі, і по об’єму повинно вийти приблизно в 2 рази менше ніж селери.

  3. Чистимо часник, роздавлюємо ножем та мілко шинкуємо. Перемішуємо руками з рештою овочів, обов’язково руками!=)

    Млинці з кореня селери та моркви

  4. Вбиваємо туди яйця, додаємо сіль та каєнський перець за смаком і знову все перемішуємо.

  5. Формуємо млинці-дерунці та обсмажуємо на добре розігрітій сковороді як звичайні деруни, звичайні млинці або інші штуки такого роду) Вони мають вийти звабливо-золотистими =)))


Примітки:

  • Каєнський перець можна замінити на чорний перець або взагалі не використовувати, якщо не любите гостреньке...

  • Якщо щось не тримається купи - додайте трохи борошна=)

Рецепт млинців із кореня селери та моркви

Подавати гарячими зі сметаною, або якимось прикольним соусом, наприклад "грибним йогуртом"=))). Ну і зеленуха не завадить)))

Деруни з селери та моркви дещо незвичні. Смаком нагадують кабачки, але залишають горіховий присмак... Крім того селера досить корисна.

А висновок простий! Навіть з дешевих звичних продуктів можна внести якусь новинку в щоденний раціон, для цього треба лише трохи пофантазувати ;)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))