Як всі добре знають, щоб уникнути авітамінозу потрібно постійно хавати свіжі овочі та фрукти, вітаміни там всякі... особливо вітамін С: шашлиЦе, винЦе та сальЦе=)
Нам тут підканало півсвині, в тому числі нічогенький такий шмат підчеревини. Пощастило що в ній було більше м'яса аніж сала XD І приготували ми його зачьотно! Захотілося і з Вами поділитися випробуваним рецептом запеченого сала.
Рецепт запеченого сала з часником та цибулею, дууууже простий. Серйозно!) Треба взяти серце дракона =) наш шмат підчеревини, якщо треба - промити, осушити, тобто протерти паперовим рушником.
Потім беремо величеееезну цибулину, або дві середні та величееееезну головку часнику. Чистимо та дрібнесенько їх нарізаємо та перемішеємо (тут важливо не плакати). А краще перемолоти блендером (як я і зробив).
Повертаємось до нашого сальця. Треба зробити йому масаж, попередньо посипавши спеціями: коріандр, сіль та перець. Натираємо добре з усіх сторін, за виключенням тієї де шкіра. І на останок натираємо отриманою сумішшю з цибулі та часнику (і тут теж важливо не плакати). Якщо шматок товстий, треба ще й нашпигувати його цим всім ділом і дати підчеревині "промаринуватись" хоча б з годинку.
Перед запіканням м'ясо-сало треба покласти в деко, налити водистільки, щоб вона покрила десь 1/3 підчеревини та кинути туди кілька лаврових листочків. Можете щось перекусити, бо запікати підчеревину в духовці потрібно добрячих півтори години при 200°С. Під кінець можете додати газку щоб запечене сало підрум'янилося.)