М’ясо-сало

Рецепт запеченого сала з часником та цибулею


Як всі добре знають, щоб уникнути авітамінозу потрібно постійно хавати свічі овочі та фрукти, вітаміни там всякі… особливо вітамін С: шашлиЦе, винЦе та сальЦе=)

Нам тут підканало півсвині, в тому числі нічогенький такий шмат підчеревини. Пощастило що в ній було більше м’яса аніж сала. І приготували ми його зачьотно! Захотілося і з Вами поділитися випробуваним рецептом запеченого сала.


Вихід:багато порцій
Підготовка: 1 год 15 хв
Приготування: 1 год 30 хв
Загальний час: 2 год 45 хв

Інгредієнти:

  • підчеревина - 1,5 кг
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 1 головка
  • коріандр - 1 ч.л.
  • лавровий лист - 4-6 шт
  • сіль - 2-3 ч.л.
  • перець - 1-2 ч.л.
  • вода 
Рецепт запеченого сала з часником та цибулею

Інвентар:блендер, форма для запікання.


Готуй так:

  1. Рецепт запеченого сала з часником та цибулею, дууууже простий. Серйозно!) Треба взяти серце дракона наш шмат підчеревини, якщо треба – промити, осушити, тобто протерти паперовим рушником.

  2. Потім беремо величеееезну цибулину, або дві середні та величееееезну головку часнику. Чистимо та дрібнесенько їх нарізаємо та перемішеємо (тут важливо не плакати). А краще перемолоти блендером (як я і зробив).

  3. Повертаємось до нашого сальця. Треба зробити йому масаж, попередньо посипавши спеціями: коріандр, сіль та перець. Натираємо добре з усіх сторін, за виключенням тієї де шкіра. І на останок натираємо отриманою сумішшю з цибулі та часнику (і тут теж важливо не плакати). Якщо шматок товстий, треба ще й нашпигувати його цим всім ділом і дати підчеревині “промаринуватись” хоча б з годинку.

    DSC_0249_mini

  4. Перед запіканням м’ясо-сало треба покласти в деко, налити водистільки, щоб вона покрила десь 1/3 підчеревини та кинути туди кілька лаврових листочків. Можете щось перекусити, бо запікати підчеревину в духовці потрібно добрячих півтори години при 200°С. Під кінець можете додати газку щоб запечене сало підрум’янилося.)


Примітки:

  • Скільки точно часу піде на запікання підчеревини в духовці у Вас - не знаю, бо цей час залежить від товщини сальця та потужності духовки, тому не лінуйтеся заглядати як там Ваш вітамінний комплекс=)

Рецепт запеченого сала з часником та цибулею

Ну і, власне, вуаля! Їжте сало запечене в духовці і авітаміноз Вам не страшний!))

Запечене сало прекрасно розходиться до борщу, печеної картоплі, а також на бутерброди щоб перекусити поки запікається наступний шмат підчеревини в духовці)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))