На що можна потратити цілий день?.. На м’ясо! =) Думаю, рецепт тушкованої свинини з лимоном підходить для цього якнайкраще!) Це щось особливе, не просто смачне, а дещо “вау!”=)))
Свіже м’ясо – основна запорука смачної страви! Тому, добре було б знати, що свинка ще вчора бігала, а сьогодні буде приймати банні процедури на Вашій кухні=)
Інгредієнти:
- свинина - 500 гр
- лимон - 0,5 шт
- часник - 6 зубчиків
- лавровий лист - 3-4 шт
- імбир мелений - 1 ч.л.
- перець чорний мелений
- перець духм'яний горошком
- сіль
- 8 годин Вашого
нікчемногожиття=)))

Готуй так:
- Свинину краще брати великим шматком з невеликою кількістю сала. Ми взяли лише 500 гр, але Ви можете взяти настільки великий шматок, наскільки Вам хочеться. Тільки дивіться чи будете мати відповідних розмірів сковороду та каструлю…)
- Беремося до роботи з самого ранку, бо хоч рецепт тушкованої свинини зовсім простий, він вимагає багато часу на приготування. Миємо та витираємо наше м’ясце, добряче натираємо його сіллю і обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді з усіх сторін до утворення золотистої скоринки. Починати обсмажування треба з тих сторін, що йдуть поперек волокон, щоб м’ясо не втрачало свій сік.
- Після обсмажування ставимо м’ясо в каструлю і засипаємо приправами: часник не нарізати, а просто розчавити ножем; з лимона стерти цедру, а м’якоть порізати невеликими шматками, і все закинути до каструлі; кілька горошків духмяного перцю, 3-4 лаврових листочки, чайна ложка меленого імбиру; сіль-перець і все решта – на Ваш смак. Наше чар-зілля готове! Свинина вбере смак та запах всіх інгредієнтів, тому дивіться, не перестарайтесь)
- Все це заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила м’ясо і ставимо на невеликий вогонь до закипання, а потім скручуємо його майже до мінімуму, щоб вода потихеньку булькала і засікаємо час. 6-8 годин воно має помалу тушкуватися, в залежності від розмірів. Оскільки в нас шматок був не дуже великим, ми потратили 6 год 30 хв.
- Не треба весь час стояти біля плити поки тушкується м’ясо, але хоч би раз на 30-40 хв приходьте перевертати і поливати його! Оскільки вода в каструлі з часом випаровується, при потребі можна долити трохи окропу. В кінці в нас залишилось десь 150 мл суперконцентрованого бульйону=)
Ну от, нарешті наша тушкована свинина готова!
Примітки:
До речі, не спішіть виливати бульйон! З нього можна зробити чудову підливу до гарніру або соус до бургера, додавши до нього трохи муки або крохмалу. Таке от в нас безвідходне виробництво=)

Тушкована свинина, приготована за цим рецептом виходить дуже соковита і просто розвалюється в руках, так і проситься до рота)) А їсти її можете з чим завгодно, з салатом чи з гарніром, але ми його готували для дечого особливого! Для ідеальних бургерів!!!)))
Всім смачного і не спаліть кухні!)))