8Інгредієнтів
20 хвПідготовка
390 хвПриготування
4 порціїВихід

На що можна потратити цілий день?.. На м'ясо! =) Думаю, рецепт тушкованої свинини з лимоном підходить для цього якнайкраще!) Це щось особливе, не просто смачне, а дещо "вау!"=)))

Свіже м'ясо - основна запорука смачної страви! Тому, добре було б знати, що свинка ще вчора бігала, а сьогодні буде приймати банні процедури на Вашій кухні=)

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г
  • Лимон: 0.5 шт
  • Часник: 6 зуб.
  • Лавровий лист: 4 шт
  • Мелений імбир: 1 ч.л.
  • Чорний перець:
  • Духм'яний перець горошком:
  • Сіль:

Крок 1.

Свинину краще брати великим шматком з невеликою кількістю сала. Ми взяли лише 500 гр, але Ви можете взяти настільки великий шматок, наскільки Вам хочеться. Тільки дивіться чи будете мати відповідних розмірів сковороду та каструлю…)

Крок 2.

Беремося до роботи з самого ранку, бо хоч рецепт тушкованої свинини зовсім простий, він вимагає багато часу на приготування. Миємо та витираємо наше м'ясце, добряче натираємо його сіллю і обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді з усіх сторін до утворення золотистої скоринки. Починати обсмажування треба з тих сторін, що йдуть поперек волокон, щоб м'ясо не втрачало свій сік.

Крок 3.

Після обсмажування ставимо м'ясо в каструлю і засипаємо приправами: часник не нарізати, а просто розчавити ножем; з лимона стерти цедру, а м'якоть порізати невеликими шматками, і все закинути до каструлі; кілька горошків духмяного перцю, 3-4 лаврових листочки, чайна ложка меленого імбиру; сіль-перець і все решта - на Ваш смак. Наше чар-зілля готове! Свинина вбере смак та запах всіх інгредієнтів, тому дивіться, не перестарайтесь)

Крок 4.

Все це заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо і ставимо на невеликий вогонь до закипання, а потім скручуємо його майже до мінімуму, щоб вода потихеньку булькала і засікаємо час. 6-8 годин воно має помалу тушкуватися, в залежності від розмірів. Оскільки в нас шматок був не дуже великим, ми потратили 6 год 30 хв.

Крок 5.

Не треба весь час стояти біля плити поки <strong>тушкується м'ясо</strong>, але хоч би раз на 30-40 хв приходьте перевертати і поливати його! Оскільки вода в каструлі з часом випаровується, при потребі можна долити трохи окропу. В кінці в нас залишилось десь 150 мл суперконцентрованого бульйону=)

Крок 6.

Ну от, нарешті наша тушкована свинина готова!