Незвичайні фаршировані печериці

Рецепт фаршированих печериць з сиром


Зізнаюсь, що цей рецепт фаршированих печериць ми складали як курсову, взяли по розділу з різних страв і приготували свій варіант =)

Відразу попереджаємо, що приготувань трохи більше ніж звичайно і часу доведеться трохи більше затратити, зате зможете поласувати ну ДУУУЖЕ смачними фаршированими грибами!..

Печериці в кисло-гострому маринаді, солодко-гостра начинка та хрустка скоринка з панірувальних сухарів… Здивувати гостей незвичним приготуванням легко)


Вихід:10 штук
Підготовка: 40 хв
Приготування: 20 хв
Загальний час: 60 хв

Інгредієнти:

  • печериці - 10 шт
  • сир твердий - 150 гр
  • соєвий соус - 3 ст.л.
  • яйце - 2 шт
  • панірувальні сухарі 
  • борошно 
  • цибуля - 2 шт
  • часник - 3 зубчики
  • перець чилі - шматок 
  • зелень кропу - 2 ст.л.
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • оливкова олія - 3 ст.л.
  • олія 
  • сіль 
  • перець 
Рецепт фаршированих печериць з сиром

Інвентар:тертка.


Готуй так:

  1. Спочатку треба почистити гриби, повідділяти ніжки та замаринувати шапочки. Для фарширування краще брати великі печериці щоб легше та швидше було з ними працювати, тому я написала кількість, а не вагу=)

  2. Для маринаду потрібно дрібно нарізати гострий перець, 1 зубчик часнику та кріп, залити все це лимонним соком та оливковою олією, посолити та гарно перемішати. Натираємо цією сумішшю шапочки грибів і залишаємо на 30 хв.

  3. За цей час готуємо начинку… Ніжки грибів порізати, дрібно нарізати 2 невеликі цибулини та 2 зубчики часнику. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо до неї на сковороду ніжки грибів, обсмажуємо поки не википить рідина, додаємо часник, перчимо, вливаємо соєвий соус і при потребі можна ще підсолити. Але обов’язково спочатку покуштуйте, не забувайте що соєвий соус також “солить”) Знімаємо сковороду з вогню і поки будемо терти сир її вміст трохи охолоне. Підмішуємо сир до суміші грибів з цибулею і наша начинка готова!

    DSC_0127_mini

  4. Наповнюємо запашні шапочки не менш запашною начинкою. В одну тарілку насипаємо борошно, в другій збиваємо 2 яйця, а в третю висипаємо панірувальні сухарі. Далі майже все як з відбивними) Розігріваємо побільше олії на сковороді або в каструльці. Беремо фаршировані шампіньйони, обвалюємо їх в борошні, далі в яйці, далі в панірувальних сухарях, а потім викладаємо на сковороду (в каструльку) та обсмажуємо рівномірно з усіх боків. Викладаємо обсмажені фаршировані печериці на паперовий рушничок щоб забрати зайву олію.


Примітки:

  • Перець чилі можна замінити іншим гострим перцем.

Рецепт фаршированих печериць з сиром

Рецепт фаршированих печериць досить трудоємкий, але задоволення від куштування цієї страви однозначно варте потрачених зусиль! Гостренькі та хрусткі фаршировані гриби не залишать Вас байдужими)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))