Зізнаюсь, що цей рецепт фаршированих печериць ми складали як курсову, взяли по розділу з різних страв і приготували свій варіант =)
Відразу попереджаємо, що приготувань трохи більше ніж звичайно і часу доведеться трохи більше затратити, зате зможете поласувати ну ДУУУЖЕ смачними фаршированими грибами!..
Печериці в кисло-гострому маринаді, солодко-гостра начинка та хрустка скоринка з панірувальних сухарів… Здивувати гостей незвичним приготуванням легко)
Вихід:10 штук
Підготовка:
40 хв
Приготування:
20 хв
Загальний час:
60 хв
Інгредієнти:
- печериці - 10 шт
- сир твердий - 150 гр
- соєвий соус - 3 ст.л.
- яйце - 2 шт
- панірувальні сухарі
- борошно
- цибуля - 2 шт
- часник - 3 зубчики
- перець чилі - шматок
- зелень кропу - 2 ст.л.
- лимонний сік - 1 ст.л.
- оливкова олія - 3 ст.л.
- олія
- сіль
- перець

Готуй так:
- Спочатку треба почистити гриби, повідділяти ніжки та замаринувати шапочки. Для фарширування краще брати великі печериці щоб легше та швидше було з ними працювати, тому я написала кількість, а не вагу=)
- Для маринаду потрібно дрібно нарізати гострий перець, 1 зубчик часнику та кріп, залити все це лимонним соком та оливковою олією, посолити та гарно перемішати. Натираємо цією сумішшю шапочки грибів і залишаємо на 30 хв.
- За цей час готуємо начинку… Ніжки грибів порізати, дрібно нарізати 2 невеликі цибулини та 2 зубчики часнику. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо до неї на сковороду ніжки грибів, обсмажуємо поки не википить рідина, додаємо часник, перчимо, вливаємо соєвий соус і при потребі можна ще підсолити. Але обов’язково спочатку покуштуйте, не забувайте що соєвий соус також “солить”) Знімаємо сковороду з вогню і поки будемо терти сир її вміст трохи охолоне. Підмішуємо сир до суміші грибів з цибулею і наша начинка готова!
- Наповнюємо запашні шапочки не менш запашною начинкою. В одну тарілку насипаємо борошно, в другій збиваємо 2 яйця, а в третю висипаємо панірувальні сухарі. Далі майже все як з відбивними) Розігріваємо побільше олії на сковороді або в каструльці. Беремо фаршировані шампіньйони, обвалюємо їх в борошні, далі в яйці, далі в панірувальних сухарях, а потім викладаємо на сковороду (в каструльку) та обсмажуємо рівномірно з усіх боків. Викладаємо обсмажені фаршировані печериці на паперовий рушничок щоб забрати зайву олію.
Примітки:
Перець чилі можна замінити іншим гострим перцем.

Рецепт фаршированих печериць досить трудоємкий, але задоволення від куштування цієї страви однозначно варте потрачених зусиль! Гостренькі та хрусткі фаршировані гриби не залишать Вас байдужими)
Всім смачного і не спаліть кухні!)))