Зізнаюсь, що цей рецепт фаршированих печериць ми складали як курсову, взяли по розділу з різних страв і приготували свій варіант =)
Відразу попереджаємо, що приготувань трохи більше ніж звичайно і часу доведеться трохи більше затратити, зате зможете поласувати ну ДУУУЖЕ смачними фаршированими грибами!..
Печериці в кисло-гострому маринаді, солодко-гостра начинка та хрустка скоринка з панірувальних сухарів... Здивувати гостей незвичним приготуванням легко)
Спочатку треба почистити гриби, повідділяти ніжки та замаринувати шапочки. Для фарширування краще брати великі печериці щоб легше та швидше було з ними працювати, тому я написала кількість, а не вагу=)
Для маринаду потрібно дрібно нарізати гострий перець, 1 зубчик часнику та кріп, залити все це лимонним соком та оливковою олією, посолити та гарно перемішати. Натираємо цією сумішшю шапочки грибів і залишаємо на 30 хв.
За цей час готуємо начинку... Ніжки грибів порізати, дрібно нарізати 2 невеликі цибулини та 2 зубчики часнику. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо до неї на сковороду ніжки грибів, обсмажуємо поки не википить рідина, додаємо часник, перчимо, вливаємо соєвий соус і при потребі можна ще підсолити. Але обов'язково спочатку покуштуйте, не забувайте що соєвий соус також "солить") Знімаємо сковороду з вогню і поки будемо терти сир її вміст трохи охолоне. Підмішуємо сир до суміші грибів з цибулею і наша начинка готова!
Наповнюємо запашні шапочки не менш запашною начинкою. В одну тарілку насипаємо борошно, в другій збиваємо 2 яйця, а в третю висипаємо панірувальні сухарі. Далі майже все як з відбивними) Розігріваємо побільше олії на сковороді або в каструльці. Беремо фаршировані шампіньйони, обвалюємо їх в борошні, далі в яйці, далі в панірувальних сухарях, а потім викладаємо на сковороду (в каструльку) та обсмажуємо рівномірно з усіх боків. Викладаємо обсмажені фаршировані печериці на паперовий рушничок щоб забрати зайву олію.