На честь національного свята Ірландії сьогодні ми готуємо смачнезну печену свинину з медом і гірчицею і сподіваємось що Святий Патрік не перетворить нам її на рибу;)
Вихід:4 порції
Підготовка:
10 хв
Приготування:
1 год 40 хв
Загальний час:
1 год 50 хв
Інгредієнти:
- свинина - 0,5 кг
- мед - 1 ст.л
- гірчиця французька - 1,5 ст.л
- гвоздика - 6 шт
- кориця - 0,5 ч.л
- курячий бульйон - 150 мл
- сіль
- перець
- темне пиво

Інвентар:
Готуй так:
- Включаємо музичку від Dropkick Murphys. У цьому весь секрет приготування… чесно)))
- Беремо шматок свинини і робимо йому ніжний масаж. Тільки натирати треба не масажними маслами, а сіллю та перцем… за смаком, само-собою=)))
- У форму для запікання кладемо мед, гірчицю і гвоздику, заливаємо теплим бульйоном і ретельно перемішуємо, щоб мед повністю розчинився. Кладемо туди м’ясо і добре вимочуємо у маринаді. В кінці посипаємо корицею, накриваємо кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку десь на 1,5 год. І от тепер, нарешті, відкриваємо пляшку прохолодного темного пива і насолоджуємося життям=)
- Постарайтесь не перебрати пива і не забути про свиню в духовці… так як ми))) Бо за 20 хв до готовності треба зняти кришку, злити рідину і підняти температуру до 220°С щоб утворилась хрустка скоринка.
Примітки:
Після духовки дайте м'ясу відпочити 10 хв. За цей час можете приготувати підливу зі злитого бульйону. Його треба довести до кипіння і варити поки він не зменшиться в об'ємі в 3 рази.

В результаті отримуємо атлічну запечену свинину витриману в хорошій ірландській музиці і такий самий атлічний апетит його з'їсти=)
І не забудьте про гарнір!
Всім смачного і не спаліть кухні!)))