Печена свинина “по-ірландськи”

Рецепт свинини, запеченої з медом та гірчицею


На честь національного свята Ірландії сьогодні ми готуємо смачнезну печену свинину з медом і гірчицею і сподіваємось що Святий Патрік не перетворить нам її на рибу;)


Вихід:4 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 1 год 40 хв
Загальний час: 1 год 50 хв

Інгредієнти:

  • свинина - 0,5 кг
  • мед - 1 ст.л
  • гірчиця французька - 1,5 ст.л
  • гвоздика - 6 шт
  • кориця - 0,5 ч.л
  • курячий бульйон - 150 мл
  • сіль
  • перець
  • темне пиво
Рецепт свинини, запеченої з медом та гірчицею

Інвентар:форма для запікання, фольга.


Готуй так:

  1. Включаємо музичку від Dropkick Murphys. У цьому весь секрет приготування… чесно)))

  2. Беремо шматок свинини і робимо йому ніжний масаж . Тільки натирати треба не масажними маслами, а сіллю та перцем… за смаком, само-собою=)))

  3. У форму для запікання кладемо мед, гірчицю і гвоздику, заливаємо теплим бульйоном і ретельно перемішуємо, щоб мед повністю розчинився. Кладемо туди м’ясо і добре вимочуємо у маринаді. В кінці посипаємо корицею, накриваємо кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку десь на 1,5 год. І от тепер, нарешті, відкриваємо пляшку прохолодного темного пива і насолоджуємося життям=)

    DSC_0093_mini

  4. Постарайтесь не перебрати пива і не забути про свиню в духовці… так як ми))) Бо за 20 хв до готовності треба зняти кришку, злити рідину і підняти температуру до 220°С щоб утворилась хрустка скоринка.


Примітки:

  • Після духовки дайте м'ясу відпочити 10 хв. За цей час можете приготувати підливу зі злитого бульйону. Його треба довести до кипіння і варити поки він не зменшиться в об'ємі в 3 рази.

Рецепт свинини, запеченої з медом та гірчицею

В результаті отримуємо атлічну запечену свинину витриману в хорошій ірландській музиці і такий самий атлічний апетит його з'їсти=)

І не забудьте про гарнір!

Всім смачного і не спаліть кухні!)))