9Інгредієнтів
10 хвПідготовка
60 хвПриготування
36 штукВихід

Для мене завжди було загадкою як шоколад не розтає при випіканні печива і залишається кругленькими грудочками. Зараз, коли рецепт печива з шоколадними крихтами випробуваний і освоєний, я надалі не знаю відповіді на це питання))) Може шоколад не такий, духовка погана або руки не з того місця, але моя шоколадка почала танути ще не потрапивши до гарячої зони =/

Може, купити щось смачненьке до чаю було б дешевше й простіше, але спекти самим - цікавіше! Крім того, приготоване власноруч печиво з шоколадом набагато смачніше! і калорійніше =)

Інгредієнти

  • Шоколад чорний: 100 г
  • Вершкове масло: 200 г
  • Цукор: 300 г
  • Борошно: 350 г
  • Яйця: 2 шт
  • Горіхи мускатні: 0.5 ч.л.
  • Ваніль: 0.25 ч.л.
  • Сода: 0.5 ч.л.
  • Сіль: 1 ч.л.

Крок 1.

Відразу мушу попередити, печиво з шоколадом зможе приготувати лише рішуча людина з великою витримкою і сильним духом! Бо шоколадка манить, а зараза-лінь шепоче "з'їж так, не напрягайся"...)

Крок 2.

Крок перший - нагріти масло до кімнатної температури. Коли масло змякло - вмикаємо духовку на 180°С і приступаємо до приготування тіста.

Крок 3.

Далі в одній посудині змішуємо соду з борошном, в іншій - збиваємо масло з цукром до пухкого стану. До цукрово-масляної суміші додаємо натертий мускатний горіх, ваніль, сіль та яйця, знову збиваємо. З'єднуємо вміст обох посудин і добре перемішуємо.

Крок 4.

Якщо шоколаду ще хоч трохи залишилося, то саме час поламати або нарізати його невеликими шматочками і змішати з тістом) Більше шоколадних крихт мені в печиво!!!)))

Крок 5.

Застилаємо деко пергаментом, викладаємо на нього шматочки тіста (трохи більше ніж пів столової ложки) і відправляємо в духовку на 12-15 хв.