Для мене завжди було загадкою як шоколад не розтає при випіканні печива і залишається кругленькими грудочками. Зараз, коли рецепт печива з шоколадними крихтами випробуваний і освоєний, я надалі не знаю відповіді на це питання))) Може шоколад не такий, духовка погана або руки не з того місця, але моя шоколадка почала танути ще не потрапивши до гарячої зони =/
Може, купити щось смачненьке до чаю було б дешевше й простіше, але спекти самим - цікавіше! Крім того, приготоване власноруч печиво з шоколадом набагато смачніше! і калорійніше =)
Відразу мушу попередити, печиво з шоколадом зможе приготувати лише рішуча людина з великою витримкою і сильним духом! Бо шоколадка манить, а зараза-лінь шепоче "з'їж так, не напрягайся"...)
Крок перший - нагріти масло до кімнатної температури. Коли масло змякло - вмикаємо духовку на 180°С і приступаємо до приготування тіста.
Далі в одній посудині змішуємо соду з борошном, в іншій - збиваємо масло з цукром до пухкого стану. До цукрово-масляної суміші додаємо натертий мускатний горіх, ваніль, сіль та яйця, знову збиваємо. З'єднуємо вміст обох посудин і добре перемішуємо.
Якщо шоколаду ще хоч трохи залишилося, то саме час поламати або нарізати його невеликими шматочками і змішати з тістом) Більше шоколадних крихт мені в печиво!!!)))
Застилаємо деко пергаментом, викладаємо на нього шматочки тіста (трохи більше ніж пів столової ложки) і відправляємо в духовку на 12-15 хв.