Така випічка як рогалики з повидлом може здатися Вам не надто оригінальною, але я раніше ще не мала справи з дріжджовим тістом, тому вирішила поділитися першим досвідом. Окрім того, рогалики вийшли дуже пухкенькими, смачними, з солодкавою кислинкою від начинки) А ще їх вийшло досить багацько, але зі свіжим молоком легко щезла майже половина XD
Рецепт рогаликів з повидлом трохи складніший ніж всі попередні, але мені з першого разу вдалася гарненька здоба, тому всім раджу запасатись хорошим настроєм і дарувати його ближнім разом з класнючими рогаликами з варенням чи повидлом, випеченими власноруч=)
Відразу попереджаю, що на приготування рогаликів з повидлом треба досить багато часу, бо дріжджове тісто має 3 рази настоятися хоча б по пів години, тому варіант "після роботи" тут не дуже підходить, якщо не хочете провозитися на кухні до опівночі...
Насамперед треба підготувати дріжджі: подрібнюємо їх, додаємо 1 ст.л. цукру, сметану, трохи перемішуємо та ставимо в теплому місці хоча б на 30 хв. Я залишала майже на годину.
Наступний крок - замішуємо тісто. Перетираємо м'яке масло з борошном, додаємо заготовлені дріжджі, решту цукру та молоко, все це гарно перемішуємо та вимішуємо тісто, яке залишаємо в мисці, накривши рушничком щоб підросло, також в теплому місці хоч на 30 хв. Я, знову ж таки, залишала майже на годину.
Стіл присипаємо борошном, дістаємо тісто, вимішуємо його та розкачуємо в прямокутник товщиною в 1 см. 2/3 цієї поверхні змащуємо маслом і складаємо тісто втроє (тобто спочатку загинаємо незмащену третину і накриваємо змащеною), трохи розкачуємо і змащуємо половину поверхні маслом, складаємо тісто вдвоє.
Тепер розкачуємо тісто на рогалики, товщина повинна бути близько 4 мм, розрізаємо трикутниками. Дехто розкачує тісто колом і розрізає на 8 частин, але мені було зручніше розкачати прямокутник і розрізати його навскіс)
Викладаємо абрикосове повидло на основу трикутника та акуратно скручуємо тісто так, щоб начинка залишилася всередині трубочки. Бажано попередньо змастити деко маслом або олією та викладати наші рогалики з повидлом відразу на нього, тільки не дуже близько, бо рогалики ще будуть рости.
Даємо готовим виробам підійти хоча б 30 хв і відправляємо в духовку на 15-20 хв при 180°С.