8Інгредієнтів
180 хвПідготовка
20 хвПриготування
багато порційВихід

Така випічка як рогалики з повидлом може здатися Вам не надто оригінальною, але я раніше ще не мала справи з дріжджовим тістом, тому вирішила поділитися першим досвідом. Окрім того, рогалики вийшли дуже пухкенькими, смачними, з солодкавою кислинкою від начинки) А ще їх вийшло досить багацько, але зі свіжим молоком легко щезла майже половина XD

Рецепт рогаликів з повидлом трохи складніший ніж всі попередні, але мені з першого разу вдалася гарненька здоба, тому всім раджу запасатись хорошим настроєм і дарувати його ближнім разом з класнючими рогаликами з варенням чи повидлом, випеченими власноруч=)

Інгредієнти

  • Молоко: 200 мл
  • Вершкове масло: 150 г
  • Сметана: 2 ст.л.
  • Дріжджі свіжі: 50 г
  • Борошно: 550 г
  • Цукор: 3 ст.л.
  • Повидло абрикосове:
  • Цукрова пудра:

Крок 1.

Відразу попереджаю, що на приготування рогаликів з повидлом треба досить багато часу, бо дріжджове тісто має 3 рази настоятися хоча б по пів години, тому варіант "після роботи" тут не дуже підходить, якщо не хочете провозитися на кухні до опівночі...

Крок 2.

Насамперед треба підготувати дріжджі: подрібнюємо їх, додаємо 1 ст.л. цукру, сметану, трохи перемішуємо та ставимо в теплому місці хоча б на 30 хв. Я залишала майже на годину.

Крок 3.

Наступний крок - замішуємо тісто. Перетираємо м'яке масло з борошном, додаємо заготовлені дріжджі, решту цукру та молоко, все це гарно перемішуємо та вимішуємо тісто, яке залишаємо в мисці, накривши рушничком щоб підросло, також в теплому місці хоч на 30 хв. Я, знову ж таки, залишала майже на годину.

Крок 4.

Стіл присипаємо борошном, дістаємо тісто, вимішуємо його та розкачуємо в прямокутник товщиною в 1 см. 2/3 цієї поверхні змащуємо маслом і складаємо тісто втроє (тобто спочатку загинаємо незмащену третину і накриваємо змащеною), трохи розкачуємо і змащуємо половину поверхні маслом, складаємо тісто вдвоє.

Крок 5.

Тепер розкачуємо тісто на рогалики, товщина повинна бути близько 4 мм, розрізаємо трикутниками. Дехто розкачує тісто колом і розрізає на 8 частин, але мені було зручніше розкачати прямокутник і розрізати його навскіс)

Крок 6.

Викладаємо абрикосове повидло на основу трикутника та акуратно скручуємо тісто так, щоб начинка залишилася всередині трубочки. Бажано попередньо змастити деко маслом або олією та викладати наші рогалики з повидлом відразу на нього, тільки не дуже близько, бо рогалики ще будуть рости.

Крок 7.

Даємо готовим виробам підійти хоча б 30 хв і відправляємо в духовку на 15-20 хв при 180°С.