Абрикосові рогалики

Рецепт рогаликів з абрикосовим повидлом


Така випічка як рогалики з повидлом може здатися Вам не надто оригінальною, але я раніше ще не мала справи з дріжджовим тістом, тому вирішила поділитися першим досвідом. Окрім того, рогалики вийшли дуже пухкенькими, смачними, з солодкавою кислинкою від начинки) А ще їх вийшло досить багацько, але зі свіжим молоком легко щезла майже половина XD

Рецепт рогаликів з повидлом трохи складніший ніж всі попередні, але мені з першого разу вдалася гарненька здоба, тому всім раджу запасатись хорошим настроєм і дарувати його ближнім разом з класнючими рогаликами з варенням чи повидлом, випеченими власноруч=)


Вихід:багато порцій
Підготовка: 3 год
Приготування: 20 хв
Загальний час: 3 год 20 хв

Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл
  • масло вершкове - 150 гр
  • сметана - 2 ст.л.
  • дріжджі свіжі - 50 гр
  • борошно - 550 гр
  • цукор - 3 ст.л.
  • абрикосове повидло 
  • цукрова пудра 
Рецепт рогаликів з абрикосовим повидлом

Готуй так:

    • Відразу попереджаю, що на приготування рогаликів з повидлом треба досить багато часу, бо дріжджове тісто має 3 рази настоятися хоча б по пів години, тому варіант “після роботи” тут не дуже підходить, якщо не хочете провозитися на кухні до опівночі…
    • Насамперед треба підготувати дріжджі: подрібнюємо їх, додаємо 1 ст.л. цукру, сметану, трохи перемішуємо та ставимо в теплому місці хоча б на 30 хв. Я залишала майже на годину.
    • Наступний крок – замішуємо тісто. Перетираємо м’який маргарин з борошном, додаємо заготовлені дріжджі, решту цукру та молоко, все це гарно перемішуємо та вимішуємо тісто, яке залишаємо в мисці, накривши рушничком щоб підросло, також в теплому місці хоч на 30 хв. Я, знову ж таки, залишала майже на годину.
    • Стіл присипаємо борошном, дістаємо тісто, вимішуємо його та розкачуємо в прямокутник товщиною в 1 см. 2/3 цієї поверхні змащуємо маслом і складаємо тісто втроє (тобто спочатку загинаємо незмащену третину і накриваємо змащеною), трохи розкачуємо і змащуємо половину поверхні маслом, складаємо тісто вдвоє.
    • Тепер розкачуємо тісто на рогалики, товщина повинна бути близько 4 мм, розрізаємо трикутниками. Дехто розкачує тісто колом і розрізає на 8 частин, але мені було зручніше розкачати прямокутник і розрізати його навскіс)

      DSC_0232_mini

    • Викладаємо абрикосове повидло на основу трикутника та акуратно скручуємо тісто так, щоб начинка залишилася всередині трубочки. Бажано попередньо змастити деко маслом або олією та викладати наші рогалики з повидлом відразу на нього, тільки не дуже близько, бо рогалики ще будуть рости.
    • Даємо готовим виробам підійти хоча б 30 хв і відправляємо в духовку на 15-20 хв при 180°С.

Примітки:

  • Начинка для рогаликів може бути будь-якою, головне щоб не рідкою, бо повитікає на деко і пригорить=(

Рецепт рогаликів з абрикосовим повидлом

Останній штрих найприємніший - присипати рогалики з повидлом цукровою пудрою та наминати)))

Насправді все не так складно як мені здавалося і результати дуже тішать, але для приготування випічки з дріжджового тіста треба мати багато вільного часу і хороший настрій;)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))