Руденький тортик =*

Рецепт морквяно-сирного торта


В таку зовсім не весняну погоду хочеться зробити собі маленьке свято, смачненький і корисний тортик може цьому трохи посприяти =) В оригінальному рецепті це був рулет, але мені здалось що такий вигляд буде більш святковим)

Якось трохи приївся вже стандартний набір страв на всі свята і в кожній хаті, хочеться чогось новенького, свіжого, тому не лінуйтеся, пошукайте, є безліч класних оригінальних і простих рецептів, і це один з них!


Вихід:8 порцій
Підготовка: 1 год
Приготування: 1 год
Загальний час: 2 год

Інгредієнти:

  • морква - 500 гр
  • яйце - 4 шт
  • сир домашній - 250 гр
  • сметана - 1,5 ст.л
  • масло вершкове - 1 ст.л
  • кріп (або інша зелень)
  • часник - 2-3 зубчики
  • куркума - 1 ч.л
  • сіль
  • перець
Рецепт морквяно-сирного торта

Інвентар:тертка, міксер, форма для випікання, папір для випікання, блендер.


Готуй так:

  1. В цьому рецепті кількість маніпуляцій трохи більша ніж в попередніх, але готується досить швидко)

  2. Моркву почистити і потерти на крупній тертці, обжарювати на вершковому маслі протягом 5 хв., остудити. З цей час відділяємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з куркумою, сіллю та перцем і перемішуємо з остудженою морквою.

  3. В окремій посудині збиваємо білки до стійкої піни і акуратно добавляємо до моркви і все це переміщуємо. Наше тісто на коржі готове)

  4. Застилаємо бритванку пергаментом і викладаємо його у вигляді прямокутника, розмірами десь 20х30 см. і відправляємо в духовку на 15 хв при 180°С. Якщо десь трохи повитікає рідина – не переживайте, це все гарненько запечеться і зайве можна буде повідрізати 😉

  5. Начинка готується елементрно! Сир, сметану, кріп та часник перемішуємо блендером і вуаля =)

    DSC_0162_mini

  6. Коли морквяний корж пропікся його треба акуратно перевернути на вологий рушничок і зняти пергамент. Треба його остудити і порівняти, розрізати на 3 рівні частини.

  7. Тепер ставимо 1 частину коржа, намащуємо на нього половину начинки, далі знову корж, начинка, корж. Залишаємо в холодильнику хоча б на 10 хв і можна куштувати.


Примітки:

  • Звичайно можна обійтись без таких інструментів як міксер або блендер, але доведеться потратити трохи більше часу і зусиль.

Рецепт морквяно-сирного торта

Як на мене, це найкраще оформлення тортика, бо він не буде зависокий або занизький і не буде розлітатися, але можете пофантазувати)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))