10Інгредієнтів
60 хвПідготовка
60 хвПриготування
8 порційВихід

В таку зовсім не весняну погоду хочеться зробити собі маленьке свято, смачненький і корисний тортик може цьому трохи посприяти =) В оригінальному рецепті це був рулет, але мені здалось що такий вигляд буде більш святковим)

Якось трохи приївся вже стандартний набір страв на всі свята і в кожній хаті, хочеться чогось новенького, свіжого, тому не лінуйтеся, пошукайте, є безліч класних оригінальних і простих рецептів, і це один з них!

Інгредієнти

  • Морква: 500 г
  • Яйця: 4 шт
  • Сир кисломолочний: 250 г
  • Сметана: 1.5 ст.л.
  • Вершкове масло: 1 ст.л.
  • Кріп:
  • Часник: 3 зуб.
  • Куркума: 1 ч.л.
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

В цьому рецепті кількість маніпуляцій трохи більша ніж в попередніх, але готується досить швидко)

Крок 2.

Моркву почистити і потерти на крупній тертці, обжарювати на вершковому маслі протягом 5 хв., остудити. З цей час відділяємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з куркумою, сіллю та перцем і перемішуємо з остудженою морквою.

Крок 3.

В окремій посудині збиваємо білки до стійкої піни і акуратно добавляємо до моркви і все це переміщуємо. Наше тісто на коржі готове)

Крок 4.

Застилаємо бритванку пергаментом і викладаємо його у вигляді прямокутника, розмірами десь 20х30 см. і відправляємо в духовку на 15 хв при 180°С. Якщо десь трохи повитікає рідина - не переживайте, це все гарненько запечеться і зайве можна буде повідрізати ;)

Крок 5.

Начинка готується елементрно! Сир, сметану, кріп та часник перемішуємо блендером і вуаля =)

Крок 6.

Коли морквяний корж пропікся його треба акуратно перевернути на вологий рушничок і зняти пергамент. Треба його остудити і порівняти, розрізати на 3 рівні частини.

Крок 7.

Тепер ставимо 1 частину коржа, намащуємо на нього половину начинки, далі знову корж, начинка, корж. Залишаємо в холодильнику хоча б на 10 хв і можна куштувати.