В таку зовсім не весняну погоду хочеться зробити собі маленьке свято, смачненький і корисний тортик може цьому трохи посприяти =) В оригінальному рецепті це був рулет, але мені здалось що такий вигляд буде більш святковим)
Якось трохи приївся вже стандартний набір страв на всі свята і в кожній хаті, хочеться чогось новенького, свіжого, тому не лінуйтеся, пошукайте, є безліч класних оригінальних і простих рецептів, і це один з них!
В цьому рецепті кількість маніпуляцій трохи більша ніж в попередніх, але готується досить швидко)
Моркву почистити і потерти на крупній тертці, обжарювати на вершковому маслі протягом 5 хв., остудити. З цей час відділяємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з куркумою, сіллю та перцем і перемішуємо з остудженою морквою.
В окремій посудині збиваємо білки до стійкої піни і акуратно добавляємо до моркви і все це переміщуємо. Наше тісто на коржі готове)
Застилаємо бритванку пергаментом і викладаємо його у вигляді прямокутника, розмірами десь 20х30 см. і відправляємо в духовку на 15 хв при 180°С. Якщо десь трохи повитікає рідина - не переживайте, це все гарненько запечеться і зайве можна буде повідрізати ;)
Начинка готується елементрно! Сир, сметану, кріп та часник перемішуємо блендером і вуаля =)
Коли морквяний корж пропікся його треба акуратно перевернути на вологий рушничок і зняти пергамент. Треба його остудити і порівняти, розрізати на 3 рівні частини.
Тепер ставимо 1 частину коржа, намащуємо на нього половину начинки, далі знову корж, начинка, корж. Залишаємо в холодильнику хоча б на 10 хв і можна куштувати.