В таку зовсім не весняну погоду хочеться зробити собі маленьке свято, смачненький і корисний тортик може цьому трохи посприяти =) В оригінальному рецепті це був рулет, але мені здалось що такий вигляд буде більш святковим)
Якось трохи приївся вже стандартний набір страв на всі свята і в кожній хаті, хочеться чогось новенького, свіжого, тому не лінуйтеся, пошукайте, є безліч класних оригінальних і простих рецептів, і це один з них!
Вихід:8 порцій
Підготовка:
1 год
Приготування:
1 год
Загальний час:
2 год
Інгредієнти:
- морква - 500 гр
- яйце - 4 шт
- сир домашній - 250 гр
- сметана - 1,5 ст.л
- масло вершкове - 1 ст.л
- кріп (або інша зелень)
- часник - 2-3 зубчики
- куркума - 1 ч.л
- сіль
- перець

Готуй так:
- В цьому рецепті кількість маніпуляцій трохи більша ніж в попередніх, але готується досить швидко)
- Моркву почистити і потерти на крупній тертці, обжарювати на вершковому маслі протягом 5 хв., остудити. З цей час відділяємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з куркумою, сіллю та перцем і перемішуємо з остудженою морквою.
- В окремій посудині збиваємо білки до стійкої піни і акуратно добавляємо до моркви і все це переміщуємо. Наше тісто на коржі готове)
- Застилаємо бритванку пергаментом і викладаємо його у вигляді прямокутника, розмірами десь 20х30 см. і відправляємо в духовку на 15 хв при 180°С. Якщо десь трохи повитікає рідина – не переживайте, це все гарненько запечеться і зайве можна буде повідрізати 😉
- Начинка готується елементрно! Сир, сметану, кріп та часник перемішуємо блендером і вуаля =)
- Коли морквяний корж пропікся його треба акуратно перевернути на вологий рушничок і зняти пергамент. Треба його остудити і порівняти, розрізати на 3 рівні частини.
- Тепер ставимо 1 частину коржа, намащуємо на нього половину начинки, далі знову корж, начинка, корж. Залишаємо в холодильнику хоча б на 10 хв і можна куштувати.
Примітки:
Звичайно можна обійтись без таких інструментів як міксер або блендер, але доведеться потратити трохи більше часу і зусиль.

Як на мене, це найкраще оформлення тортика, бо він не буде зависокий або занизький і не буде розлітатися, але можете пофантазувати)
Всім смачного і не спаліть кухні!)))