10Інгредієнтів
55 хвПідготовка
5 хвПриготування
4 порціїВихід

Всім любителям морепродуктів присвячується... рецепт салату з креветками, грибами та консервованими овочами!

На жаль, з теперішніми цінами не часто можна побалувати себе морською рибою чи морепродуктами... Але життя одне і хочеться прожити його смачно!) Сьогодні ми смакуємо креветками в салаті...

Інгредієнти

  • Креветки: 150 г
  • Печериці: 250 г
  • Цибуля: 1 шт
  • Горошок: 3 ст.л.
  • Кукурудза: 3 ст.л.
  • Вершки: 2 ст.л.
  • Сік лимонний: 1 ч.л.
  • Оливкова олія: 4 ст.л.
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Готувати для цього салату з креветками насправді треба досить мало, найбільше часу займає очистка ракоподібних негідників-креветок... А негідники вони тому, що з майже кілограма нечищених морожених креветок виходить близько 150 гр їхніх дрібних голих тілець =(

Крок 2.

Може хтось не знає, креветки перед замороженням відварюються, тому довго готувати їх не варто, бо стануть "резинові" на смак. Закидаємо цих дохляків в панцирах в окріп і відварюємо буквально 1 хвилину (враховуючи їхні "великі" габарити, цього часу більш ніж достатньо). Наступний етап, звичайно ж, очистка! Я б сказала що креветки - це як дороге соняшникове насіння... дуже дороге!) Чистити довго, серединка маленька, але відірватися неможливо... Головне - не з'їсти їх завчасно =)

Крок 3.

Цибулю почистити, порізати чверть-кільцями та обсмажити протягом 5 хв. Свіжі гриби - так само. Горох і кукурудза мають бути консервовані, їх треба просто вкинути в миску;)

Крок 4.

Дуже важливу роль відіграє заправка! Густі вершки потрібно змішати з лимонним соком, посолити та поперчити за смаком. Ну і на сам кінець, треба добре перемішати її з усіма підготовленими інгредієнтами.