Всім любителям морепродуктів присвячується... рецепт салату з креветками, грибами та консервованими овочами!
На жаль, з теперішніми цінами не часто можна побалувати себе морською рибою чи морепродуктами... Але життя одне і хочеться прожити його смачно!) Сьогодні ми смакуємо креветками в салаті...
Готувати для цього салату з креветками насправді треба досить мало, найбільше часу займає очистка ракоподібних негідників-креветок... А негідники вони тому, що з майже кілограма нечищених морожених креветок виходить близько 150 гр їхніх дрібних голих тілець =(
Може хтось не знає, креветки перед замороженням відварюються, тому довго готувати їх не варто, бо стануть "резинові" на смак. Закидаємо цих дохляків в панцирах в окріп і відварюємо буквально 1 хвилину (враховуючи їхні "великі" габарити, цього часу більш ніж достатньо). Наступний етап, звичайно ж, очистка! Я б сказала що креветки - це як дороге соняшникове насіння... дуже дороге!) Чистити довго, серединка маленька, але відірватися неможливо... Головне - не з'їсти їх завчасно =)
Цибулю почистити, порізати чверть-кільцями та обсмажити протягом 5 хв. Свіжі гриби - так само. Горох і кукурудза мають бути консервовані, їх треба просто вкинути в миску;)
Дуже важливу роль відіграє заправка! Густі вершки потрібно змішати з лимонним соком, посолити та поперчити за смаком. Ну і на сам кінець, треба добре перемішати її з усіма підготовленими інгредієнтами.