Салат “я кролик” =)

Рецепт салату з кульбаби з морквою та сиром


Вчора нам прийшла на думку цікава ідея – приготувати салат із кульбаби! Саме тому я лазила сьогодні під балконами в пошуках поживи, поки молоді листочки ще можна знайти =)) Куди не глянь – одна кульбаба!

Пам’ятаю як колись ще маленькою збирала з мамою квіточки кульбаби та мати-й-мачухи, але до цього часу не знала що листочки також є дуже корисними та використовуються в різних стравах (салати, супи, пюре)… Як виявилося в цій рослині можна їсти все!


Вихід:3-4 порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 5 хв
Загальний час: 35 хв

Інгредієнти:

  • молоде листя кульбаби - 100 гр
  • морква - 1 шт
  • сир твердий - 50 гр
  • яйце - 2 шт
  • сметана - 3 ст.л.
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • кріп 
  • сіль 
  • перець 
Рецепт салату з кульбаби з морквою та сиром

Інвентар:тертка.


Готуй так:

  1. Цей рецепт салату з кульбаби передбачає використання лише молоденьких листочків. Чим молодші листки кульбаби, тим менше в них гіркоти, але перед вживанням їх все-одно треба замочити в соленій воді хоч на 30 хв. Солі потрібно 1 ст.л. на 0,5 л холодної води. Промивати листя від солі не потрібно, просто дайте йому стекти та наріжте смужками.

  2. Моркву та сир тремо на крупній тертці, яйце відварюємо та дрібно ріжемо, нарізаємо або нащипуємо кріп і гарненько перемішуємо ці інгредієнти з нарізаною кульбабою.

    DSC_0103_mini

  3. Перчимо та солимо наш салат з кульбаби (тільки не забудьте що у Вас добряче солені листочки), скроплюємо лимонним соком і заправляємо сметаною, акуратно перемішуємо.

Рецепт салату з кульбаби з морквою та сиром

Салат з кульбаби з морквою та сиром зовсім невибагливий, дуже поживний і досить оригінальний на смак) Тому відривайте свої дупці від диванів і гайда на вулиці збирати кульбабку=))

Всім смачного і не спаліть кухні!)))