Вчора нам прийшла на думку цікава ідея - приготувати салат із кульбаби! Саме тому я лазила сьогодні під балконами в пошуках поживи, поки молоді листочки ще можна знайти =)) Куди не глянь - одна кульбаба!
Пам'ятаю як колись ще маленькою збирала з мамою квіточки кульбаби та мати-й-мачухи, але до цього часу не знала що листочки також є дуже корисними та використовуються в різних стравах (салати, супи, пюре)... Як виявилося в цій рослині можна їсти все!
Цей рецепт салату з кульбаби передбачає використання лише молоденьких листочків. Чим молодші листки кульбаби, тим менше в них гіркоти, але перед вживанням їх все-одно треба замочити в соленій воді хоч на 30 хв. Солі потрібно 1 ст.л. на 0,5 л холодної води. Промивати листя від солі не потрібно, просто дайте йому стекти та наріжте смужками.
Моркву та сир тремо на крупній тертці, яйце відварюємо та дрібно ріжемо, нарізаємо або нащипуємо кріп і гарненько перемішуємо ці інгредієнти з нарізаною кульбабою.
Перчимо та солимо наш <strong>салат з кульбаби</strong> (тільки не забудьте що у Вас добряче солені листочки), скроплюємо лимонним соком і заправляємо сметаною, акуратно перемішуємо.