Салат “я кролик” =)

Рецепт салату з кульбаби з морквою та сиром


Вчора нам прийшла на думку цікава ідея – приготувати салат із кульбаби! Саме тому я лазила сьогодні під балконами в пошуках поживи, поки молоді листочки ще можна знайти =)) Куди не глянь – одна кульбаба!

Пам’ятаю як колись ще маленькою збирала з мамою квіточки кульбаби та мати-й-мачухи, але до цього часу не знала що листочки також є дуже корисними та використовуються в різних стравах (салати, супи, пюре)… Як виявилося в цій рослині можна їсти все!


Вихід:3-4 порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 5 хв
Загальний час: 35 хв


Готуй так:

    • Цей рецепт салату з кульбаби передбачає використання лише молоденьких листочків. Чим молодші листки кульбаби, тим менше в них гіркоти, але перед вживанням їх все-одно треба замочити в соленій воді хоч на 30 хв. Солі потрібно 1 ст.л. на 0,5 л холодної води. Промивати листя від солі не потрібно, просто дайте йому стекти та наріжте смужками.
    • Моркву та сир тремо на крупній тертці, яйце відварюємо та дрібно ріжемо, нарізаємо або нащипуємо кріп і гарненько перемішуємо ці інгредієнти з нарізаною кульбабою.

      DSC_0103_mini

    • Перчимо та солимо наш салат з кульбаби (тільки не забудьте що у Вас добряче солені листочки), скроплюємо лимонним соком і заправляємо сметаною, акуратно перемішуємо.
Рецепт салату з кульбаби з морквою та сиром

Салат з кульбаби з морквою та сиром зовсім невибагливий, дуже поживний і досить оригінальний на смак) Тому відривайте свої дупці від диванів і гайда на вулиці збирати кульбабку=))

Всім смачного і не спаліть кухні!)))