Селеровий салат – не салат

Рецепт салату з селери, грибів і рису


В не сезон соковитих овочів на думку спадають лише стандартні олів’єхи, шуби та вінегрети, але це все зовсім не цікаво та вже давно всім проїлося… І тут мені на очі потрапив він, рецепт салату з селери, грибів і рису, якого я ще не куштувала, але відразу захотіла спробувати)

Якщо чесно, то цю страву я б назвала скоріше салатом-кашею =) але чого тільки не придумає сучасна кулінарія?)


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 35 хв
Загальний час: 45 хв

Інгредієнти:

  • селера (корінь) - 100 гр
  • печериці - 250 гр
  • рис (варений) - 100 гр
  • яйце - 1 шт
  • масло вершкове 
  • оливкова олія 
  • сіль 
Рецепт салату з селери, грибів і рису

Інвентар:тертка.


Готуй так:

  1. Як і в більшості салатів, для початку треба приготувати всі компоненти окремо, а потім просто змішати та заправити.

  2. Рис відварюємо трохи підсоливши. Бажано брати якісь розсипчасті сорти, вони виглядають апетитніше і краще перемішуються з іншими продуктами) Також відварюємо в круту яйце та нарізаємо невеликими шматочками.

  3. Чистимо та дрібно нарізаємо корінь селери. Для дрібної нарізки селери чудово підійде тертка для моркви по-корейськи, а от на звичайній тертці вийде не дуже добре, тому працюйте ножичком) Селеру потрібно обсмажити на оливковій олії протягом 2-3 хв.

  4. Чистимо та нарізаємо гриби. При нарізанні грибів пам’ятайте що вони при подальшій обробці у Вас зменшаться, я от трохи перестаралася… Обсмажуємо гриби десь близько 5 хв на вершковому маслі. Зі сковороди має випаруватись рідина і вони трохи присмажаться.

  5. Для хорошого естетичного вигляду я нарізала все соломкою. Ну от і все, підготовчі роботи закінчені, момент істини вже близько! Всі готові компоненти змішуємо, солимо і добре перемішуємо. Салат-каша, тобто салат із кореня селери готовий)


Примітки:

  • Великі шматочки грибів для гарного вигляду, бо салат з селери та рису вийшов трохи безколірним. Ну це так, на всякий... =)

Рецепт салату з селери, грибів і рису

Скажу чесно, результат виправдав очікування, але думаю, не будуть зайвими кілька капель лимонного соку. Готуйте салат з селери та грибів і діліться власними враженнями)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))