В не сезон соковитих овочів на думку спадають лише стандартні олів'єхи, шуби та вінегрети, але це все зовсім не цікаво та вже давно всім проїлося... І тут мені на очі потрапив він, рецепт салату з селери, грибів і рису, якого я ще не куштувала, але відразу захотіла спробувати)
Якщо чесно, то цю страву я б назвала скоріше салатом-кашею =) але чого тільки не придумає сучасна кулінарія?)
Як і в більшості салатів, для початку треба приготувати всі компоненти окремо, а потім просто змішати та заправити.
Рис відварюємо трохи підсоливши. Бажано брати якісь розсипчасті сорти, вони виглядають апетитніше і краще перемішуються з іншими продуктами) Також відварюємо в круту яйце та нарізаємо невеликими шматочками.
Чистимо та дрібно нарізаємо корінь селери. Для дрібної нарізки селери чудово підійде тертка для моркви по-корейськи, а от на звичайній тертці вийде не дуже добре, тому працюйте ножичком) Селеру потрібно обсмажити на оливковій олії протягом 2-3 хв.
Чистимо та нарізаємо гриби. При нарізанні грибів пам'ятайте що вони при подальшій обробці у Вас зменшаться, я от трохи перестаралася... Обсмажуємо гриби десь близько 5 хв на вершковому маслі. Зі сковороди має випаруватись рідина і вони трохи присмажаться.
Для хорошого естетичного вигляду я нарізала все соломкою. Ну от і все, підготовчі роботи закінчені, момент істини вже близько! Всі готові компоненти змішуємо, солимо і добре перемішуємо. Салат-каша, тобто салат із кореня селери готовий)