7Інгредієнтів
10 хвПідготовка
35 хвПриготування
2 порціїВихід

В не сезон соковитих овочів на думку спадають лише стандартні олів'єхи, шуби та вінегрети, але це все зовсім не цікаво та вже давно всім проїлося... І тут мені на очі потрапив він, рецепт салату з селери, грибів і рису, якого я ще не куштувала, але відразу захотіла спробувати)

Якщо чесно, то цю страву я б назвала скоріше салатом-кашею =) але чого тільки не придумає сучасна кулінарія?)

Інгредієнти

  • Корінь селери: 100 г
  • Печериці: 250 г
  • Рис варений: 100 г
  • Яйця: 1 шт
  • Вершкове масло:
  • Оливкова олія:
  • Сіль:

Крок 1.

Як і в більшості салатів, для початку треба приготувати всі компоненти окремо, а потім просто змішати та заправити.

Крок 2.

Рис відварюємо трохи підсоливши. Бажано брати якісь розсипчасті сорти, вони виглядають апетитніше і краще перемішуються з іншими продуктами) Також відварюємо в круту яйце та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3.

Чистимо та дрібно нарізаємо корінь селери. Для дрібної нарізки селери чудово підійде тертка для моркви по-корейськи, а от на звичайній тертці вийде не дуже добре, тому працюйте ножичком) Селеру потрібно обсмажити на оливковій олії протягом 2-3 хв.

Крок 4.

Чистимо та нарізаємо гриби. При нарізанні грибів пам'ятайте що вони при подальшій обробці у Вас зменшаться, я от трохи перестаралася... Обсмажуємо гриби десь близько 5 хв на вершковому маслі. Зі сковороди має випаруватись рідина і вони трохи присмажаться.

Крок 5.

Для хорошого естетичного вигляду я нарізала все соломкою. Ну от і все, підготовчі роботи закінчені, момент істини вже близько! Всі готові компоненти змішуємо, солимо і добре перемішуємо. Салат-каша, тобто салат із кореня селери готовий)