Шоколад 21+ ;)

Рецепт гарячого шоколаду з червоним перцем та віскі


Як приготувати гарячий шоколад в домашніх умовах? Для початку потрібно знайти класний рецепт, і якщо Ви натрапили на цю сторінку, то Вас напевне можна привітати;) Ми підкажемо як зробити гарячий шоколад особливим, з перчинкою, так би мовити… і з віскі =)

Густий, запашний, гарячий, пощипує за язик і залишає присмак алкоголю… Впевнена, що цей напій зможе створити затишну атмосферу та надихне на цікаву розмову)


Вихід:4 порції
Підготовка: 5 хв
Приготування: 10 хв
Загальний час: 15 хв

Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 180 гр
  • молоко - 500 мл
  • віскі - 20 мл
  • пеперончіно - 4 шт
  • кориця - 0,5 ч.л.
  • ванілін - 1/8 ч.л.
Рецепт гарячого шоколаду з червоним перцем та віскі

Готуй так:

    • Рецепт гарячого шоколаду з червоним перцем та віскі коротенький і зовсім простий, головне постійно слідкувати щоб нічого не пригоріло XD
    • Ставимо грітися молоко на невеликому вогні, воно не має кипіти, але має бути достатньо теплим щоб розтопити шоколад! До молока додаємо ванілін та корицю, гарненького все розмішуємо щоб приправи розчинились в рідині, а не плавали грудочками – це доволі зручно робити вінчиком. Вкидаємо туди ж перчинки.

      Гарячий шоколад з червоним перцем та віскі

    • Шоколад повинен бути якісним щоб напій вийшов смачним та однорідним! Його треба подрібнити на тертці, поламати руками, або пройтись по упаковці молоточком для відбивання м’яса=) і занурити в тепле молоко. Залишаємо каструльку на мінімальному вогні та постійно розмішуємо рідину протягом 10 хв. За цей час шоколад повинен повністю розчинитися в молоці та добряче загуснути.
    • В самому кінці в посудину з гарячим шоколадом доливаємо віскі, перемішуємо та відразу розливаємо по чашках.

Примітки:

  • З такими пропорціями гарячий шоколад виходить доволі густим. Для питного варіанту буде достатньо 100 гр шокодалу на 400 мл молока, інші інгредієнти можна залишити в тих самих кількостях.

  • Замість пеперончіно можна використати половинку перцю чилі без зерняток.

  • І нарешті про віскі!) Його сміливо можна замінити коньяком.

Рецепт гарячого шоколаду з червоним перцем та віскі

Гарячий шоколад виходить справді густим, насиченим, з ненав'язливими нотками прянощів, ніжний і гострий водночас...

Хочете розслабитися та гарно провести час? - приготуйте гарячий шоколад з червоним перцем та віскі!

Всім смачного і насолоджуйтеся поки не спалили кухні!)))