Важко бути ласуном, завжди хочеться схуднути і чогось смачненького...) Сьогодні ми приготували найсмачніший у світі шоколадний торт зі смаком літа))) Свіжі ягідки явно не зробили його дієтичнішим, але додали легкості та соковитості десерту і підняли нам настрій!
Тож якщо відчуваєте брак щастя в організмі (своєму або сусідовому) - просто скористайтеся цим рецептом шоколадного торта з ягодами=)
Спершу займемося коржами. Готуються вони не довго, але довго вистигають, тому не баріться)
М'яке масло розтираємо з 400 гр цукру та ваніллю до утворення пухкої кремоподібної маси. Вбиваємо туди яйця, перемішуючи після кожного до однорідного стану нашу консистенцію. В окремій посудині з'єднуємо муку, розпушувач та какао-порошок і розмішуємо з молоком. Тепер ці дві суміші потрібно акуратно з'єднати та ретельно перемішати щоб не було грудочок! Змащуємо форми маслом, в обидві заливаємо по половині тіста і відправляємо в розігріту до 160°C духовку на 30 хв.
Напевне можна би було спекти і один товстенький корж, але я боялася що він всередині не пропечеться, тому вирішила не ризикувати)
Якщо не вдається підключити ненаглядного до збивання крему, працюємо далі... І поки він жадібно пускає слину від божественних ароматів у Вашій квартирі, Вам на перекус може дістатись облизування насадок міксера) Але для початку треба збити сметану, і потрохи підсипати в неї 2,5 ст.л. цукру, продовжуючи збивати. Якщо кремоподібної маси досягнути не вдалося - не вішайте носа! Додайте до крему 10 г желатину, попередньо розведеного у невеликій кількості теплої води, поставте в холодильник і дайте постояти хоча б годину. Бо незбита сметана не має права зіпсувати найсмачніший у світі шоколадний торт з ягодами!!!
Коли коржі вистигли і крем готовий приступаємо до складання нашого шоколадного торта) Горбаті коржі краще зрізати. Як мінімум - той що буде знизу... Трошки проколюємо коржі зверху виделкою щоб вони набралися крему. На жаль, сезон полуниць вже минув, але на щастя, в нас було трохи замороженої, перетертої з цукром, бо яке ж літо без полуниці? Тому для початку ми змастили корж полуницями з цукром, далі кремом, поставили наступний корж, знов змастили полуницями та кремом і посипали найулюбленішими ягодами,- малиною, суницями, смородиною та чорницями.
А ось Вам ще бонус - пробна одноповерхова версія, за цим же рецептом шоколадного торта з ягодами)