10Інгредієнтів
10 хвПідготовка
60 хвПриготування
8 порційВихід

Важко бути ласуном, завжди хочеться схуднути і чогось смачненького...) Сьогодні ми приготували найсмачніший у світі шоколадний торт зі смаком літа))) Свіжі ягідки явно не зробили його дієтичнішим, але додали легкості та соковитості десерту і підняли нам настрій!

Тож якщо відчуваєте брак щастя в організмі (своєму або сусідовому) - просто скористайтеся цим рецептом шоколадного торта з ягодами=)

Інгредієнти

  • Вершкове масло: 220 г
  • Молоко: 250 мл
  • Сметана: 500 мл
  • Яйця: 4 шт
  • Цукор: 450 г
  • Борошно: 300 г
  • Какао: 60 г
  • Ванільний цукор: 1 ч.л.
  • Розпушувач: 4 ч.л.
  • Ягоди:

Крок 1.

Спершу займемося коржами. Готуються вони не довго, але довго вистигають, тому не баріться)

Крок 2.

М'яке масло розтираємо з 400 гр цукру та ваніллю до утворення пухкої кремоподібної маси. Вбиваємо туди яйця, перемішуючи після кожного до однорідного стану нашу консистенцію. В окремій посудині з'єднуємо муку, розпушувач та какао-порошок і розмішуємо з молоком. Тепер ці дві суміші потрібно акуратно з'єднати та ретельно перемішати щоб не було грудочок! Змащуємо форми маслом, в обидві заливаємо по половині тіста і відправляємо в розігріту до 160°C духовку на 30 хв.

Крок 3.

Напевне можна би було спекти і один товстенький корж, але я боялася що він всередині не пропечеться, тому вирішила не ризикувати)

Крок 4.

Якщо не вдається підключити ненаглядного до збивання крему, працюємо далі... І поки він жадібно пускає слину від божественних ароматів у Вашій квартирі, Вам на перекус може дістатись облизування насадок міксера) Але для початку треба збити сметану, і потрохи підсипати в неї 2,5 ст.л. цукру, продовжуючи збивати. Якщо кремоподібної маси досягнути не вдалося - не вішайте носа! Додайте до крему 10 г желатину, попередньо розведеного у невеликій кількості теплої води, поставте в холодильник і дайте постояти хоча б годину. Бо незбита сметана не має права зіпсувати найсмачніший у світі шоколадний торт з ягодами!!!

Крок 5.

Коли коржі вистигли і крем готовий приступаємо до складання нашого шоколадного торта) Горбаті коржі краще зрізати. Як мінімум - той що буде знизу... Трошки проколюємо коржі зверху виделкою щоб вони набралися крему. На жаль, сезон полуниць вже минув, але на щастя, в нас було трохи замороженої, перетертої з цукром, бо яке ж літо без полуниці? Тому для початку ми змастили корж полуницями з цукром, далі кремом, поставили наступний корж, знов змастили полуницями та кремом і посипали найулюбленішими ягодами,- малиною, суницями, смородиною та чорницями.

Крок 6.

А ось Вам ще бонус - пробна одноповерхова версія, за цим же рецептом шоколадного торта з ягодами)