7Інгредієнтів
10 хвПідготовка
30 хвПриготування
15-20 кексівВихід

Шоколадні кексики - це напевне найулюбленіша моя випічка: не треба довго гратися з тістом, швидко печуться, дуже смачні і їх завжди багато) Єдине що може не сподобатися - миття формочок, особливо якщо вони з дрібними складками, як у мене... але любиш кататися - люби і саночки возити!

Я вже давно користуюся цим рецептом шоколадних кексів, як і моя мамуля... Не раз мене просили ним поділитися знайомі, так що дивіться, не проморгайте =)

Інгредієнти

  • Яйця: 3 шт
  • Цукор: 200 мл
  • Кефір: 200 мл
  • Вершкове масло: 100 г
  • Борошно: 400 мл
  • Розпушувач: 2 ч.л.
  • Какао: 20 г

Крок 1.

Шоколадні кекси приготувати дуже просто, особливо якщо у Вас класний міксер) Яйця, кефір і масло бажано попередньо витягнути з холодильника, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури.

Крок 2.

Бажано мати дві посудини. В одній з них змішуємо борошно з розпушувачем і какао, в іншій - збиваємо яйця з цукром, додаємо кефір і розтоплене масло, знову збиваємо. Далі до посудини з рідким вмістом поступово підсипаємо суміш з борошном, постійно перемішуючи. Тісто повинно бути однорідним, без грудочок!

Крок 3.

Вмикаємо духовку на 180°C і можна наповнювати форми =)

Крок 4.

Не забувайте що шоколадні кекси будуть рости, тому не варто накладати повну форму тіста, я наповнюю їх десь на 2/3. 30 хв в розігрітій духовці зроблять з рідкого тіста пухкенький солодкий десерт)

Крок 5.

Ну і, як завжди, випічка повинна вистигати повільно, щоб кекси шоколадні залишалися ще й пухнастими...