Як то кажуть, хороший день починається в обід і ми почали його з ароматного сирного супу з куркою... =) Мене, як великого любителя сиру в будь-якому вигляді це просто не може не тішити =))) Рецепт супу з плавленим сиром та курячим філе простенький, готується він швидко але! не скупіться на якісний сирок, який добре розчиниться та не буде плавати в супі кусочками гуми!
Цей рецепт має французьке коріння, але все ж таки трансформувався до реалій української кулінарії. Тим не менше цей сирний суп нікого не залишить байдужим до своєї сирної ніжності. А ще він дуже сирний і ситний... =)
Для початку треба добре вимити куряче філе, повідрізати всякі висюльки та поставити варитись на середній вогонь. Суп з плавленим сиром буде готуватись в цій самій каструлі та на цьому ж "бульйоні", тому варто відразу використати 2 літри води, як вказано в інгредієнтах. Варити до готовності - це десь 15хв.
Поки вариться філейка ми маємо час підготувати решту продуктів: чистимо та нарізаємо картоплю невеликими шматками, дрібно шинкуємо цибулю та тремо моркву на дрібній тертці, рис треба добре промити кілька разів холодною водою. В цьому сирному супі не повинно бути великих шматків, тому не лінуйтесь порізати та потерти все дрібно, від цього він буде тільки смачнішим!
Відварене філе виймаємо з каструлі, а замість нього в ту саму воду вкидаємо картоплю та рис і продовжуємо варити протягом 20 хв. Курятину нарізаємо невеликими шматочками та повертаємо в каструлю, додаємо також моркву та цибулю, продовжуємо варити суп протягом ще 10 хв.
Коли всі продукти вже готові додаємо в суп плавлений сирок. Його можна попередньо потерти або просто нарізати дрібними шматочками. Але сир має бути якісний, добре розчинятися, інакше ні запаху, ні смаку Ви від нього не отримаєте, а тільки клубки продуктів, зліплені гумою =(
Акуратно розмішуйте суп поки не розчиниться весь сир. Сіль-перець стандартно - за смаком.