Якщо у Вас в холодильнику ціла купа помідорів, а в штанях лінива дупа, то цей рецепт крем-супу з помідорів саме для Вас!) Пів години часу на приготування і супер-смачна помідорова зупа потішить любителів кисло-гострих або гостро-кислих овочевих супчиків... Взагалі овочеві супчики це дуже прикольно! І маємо на приміті ще парочку рецептів, на які б Ви певне й не звенули уваги без позитивних рекомендацій близьких бо знайомих, але то на потім. А зараз ставте чайник на зупу з помідорів...
Кип'яток нам потрібен щоб обшпарити помідори та зняти з них шкірку, бо якось не прикольно коли вона плаває в тарілці. Головне відразу не зварити помідори по ходу діла;) Кілька хвилин в окропі має бути достатньо. Перевірити "готовність" дуже просто - штрикніть помідор заточкою і шкірка повинна луснути як переспілий кавун. Тоді вона легко і безболісно відділяється від тєла, розчленування якого буде наступним кроком нашої програми. Коротше кажучи, після очистки помідори треба як-небудь подрібнити...=)
Чистимо та нарізаємо кубиками цибулю, а також дрібно нарубуємо часник. Спершу обсмажуємо цибулю на попередньо розігрітій оливковій олії. Робити це треба відразу в кастрюлі, де й буде, власне, варитися томатний суп. До золотистої цибульки додаємо часник, перемішуємо, секунд через 30 вкидаємо в каструлю порізані помідори, перемішуємо, доливаємо окріп і знову перемішуємо. А далі треба чекати... чекати поки помідори розваряться... час від часу їх перемішуючи) Це приблизно 10-15 хвилин...
Шинкуємо базилік! Його потрібно вкинути в каструлю і проварити 2-3 хвилини. Знімаємо каструлю з вогню, перемелюємо блендером весь її вміст в какашку та повертаємо на плиту. Додаємо вершки, соус Tabasco та Worcestershire соус, солимо та перчимо за смаком і даємо супу з помідорів ще 5 хвилин побулькати.
Подавати крем-суп з помідорів потрібно гарячим, посипавши тертим сиром вже в тарілці.