Томатний суп з помідорів з помідорами)

Рецепт томатного крем-супу з базиліком


Якщо у Вас в холодильнику ціла купа помідорів, а в штанях лінива дупа, то цей рецепт крем-супу з помідорів саме для Вас!) Пів години часу на приготування і супер-смачна помідорова зупа потішить любителів кисло-гострих або гостро-кислих овочевих супчиків… Взагалі овочеві супчики це дуже прикольно! І маємо на приміті ще парочку рецептів, на які б Ви певне й не звенули уваги без позитивних рекомендацій близьких бо знайомих, але то на потім. А зараз ставте чайник на зупу з помідорів


Вихід:4 порції
Підготовка: 15 хв
Приготування: 25 хв
Загальний час: 40 хв

Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг
  • цибуля - 2 шт
  • вершки- 100 мл
  • сир твердий - 4 ст.л.
  • базилік - 5 гіл.
  • часник - 1 гол.
  • окріп - 400 мл
  • оливкова олія - 2 ст.л.
  • соус Tabasco - 1-2 ч.л.
  • Worcestershire соус - 2-3 ч.л.
  • суміш італійських трав - 1/2 ч.л.
  • сіль 
  • перець 
Рецепт томатного крем-супу з базиліком

Інвентар:блендер.


Готуй так:

  1. Кип’яток нам потрібен щоб обшпарити помідори та зняти з них шкірку, бо якось не прикольно коли вона плаває в тарілці. Головне відразу не зварити помідори по ходу діла;) Кілька хвилин в окропі має бути достатньо. Перевірити “готовність” дуже просто – штрикніть помідор заточкою і шкірка повинна луснути як переспілий кавун. Тоді вона легко і безболісно відділяється від тєла, розчленування якого буде наступним кроком нашої програми. Коротше кажучи, після очистки помідори треба як-небудь подрібнити…=)

  2. Чистимо та нарізаємо кубиками цибулю, а також дрібно нарубуємо часник. Спершу обсмажуємо цибулю на попередньо розігрітій оливковій олії. Робити це треба відразу в кастрюлі, де й буде, власне, варитися томатний суп. До золотистої цибульки додаємо часник, перемішуємо, секунд через 30 вкидаємо в каструлю порізані помідори, перемішуємо, доливаємо окріп і знову перемішуємо. А далі треба чекати… чекати поки помідори розваряться… час від часу їх перемішуючи) Це приблизно 10-15 хвилин…

    Томатний суп

  3. Шинкуємо базилік! Його потрібно вкинути в каструлю і проварити 2-3 хвилини. Знімаємо каструлю з вогню, перемелюємо блендером весь її вміст в какашку та повертаємо на плиту. Додаємо вершки, соус Tabasco та Worcestershire соус, солимо та перчимо за смаком і даємо супу з помідорів ще 5 хвилин побулькати.

  4. Подавати крем-суп з помідорів потрібно гарячим, посипавши тертим сиром вже в тарілці.


Примітки:

  • Вершки можна замінити сметаною у відношенні 2:1, тобто замість 100 мл вершків - приблизно 50 гр сметани.

  • Соуси Tabasco та Worcestershire не обов'язкові.

  • Tabasco можна замінити червоним гострим перцем.

  • Worcestershire можна замінити соєвим соусом.

Рецепт томатного крем-супу з базиліком

Результат - незвичний для наших країв ситний томатний крем-суп з насиченим смаком стиглих помідорів. Просто кайфовий на прохолодну погодку, вітамінний і зігріваючий!

Всім смачного і не спаліть кухні!)))