Якщо у Вас в холодильнику ціла купа помідорів, а в штанях лінива дупа, то цей рецепт крем-супу з помідорів саме для Вас!) Пів години часу на приготування і супер-смачна помідорова зупа потішить любителів кисло-гострих або гостро-кислих овочевих супчиків… Взагалі овочеві супчики це дуже прикольно! І маємо на приміті ще парочку рецептів, на які б Ви певне й не звенули уваги без позитивних рекомендацій близьких бо знайомих, але то на потім. А зараз ставте чайник на зупу з помідорів…
Інгредієнти:
- помідори - 1 кг
- цибуля - 2 шт
- вершки- 100 мл
- сир твердий - 4 ст.л.
- базилік - 5 гіл.
- часник - 1 гол.
- окріп - 400 мл
- оливкова олія - 2 ст.л.
- соус Tabasco - 1-2 ч.л.
- Worcestershire соус - 2-3 ч.л.
- суміш італійських трав - 1/2 ч.л.
- сіль
- перець

Інвентар:
Готуй так:
- Кип’яток нам потрібен щоб обшпарити помідори та зняти з них шкірку, бо якось не прикольно коли вона плаває в тарілці. Головне відразу не зварити помідори по ходу діла;) Кілька хвилин в окропі має бути достатньо. Перевірити “готовність” дуже просто – штрикніть помідор заточкою і шкірка повинна луснути як переспілий кавун. Тоді вона легко і безболісно відділяється від тєла, розчленування якого буде наступним кроком нашої програми. Коротше кажучи, після очистки помідори треба як-небудь подрібнити…=)
- Чистимо та нарізаємо кубиками цибулю, а також дрібно нарубуємо часник. Спершу обсмажуємо цибулю на попередньо розігрітій оливковій олії. Робити це треба відразу в кастрюлі, де й буде, власне, варитися томатний суп. До золотистої цибульки додаємо часник, перемішуємо, секунд через 30 вкидаємо в каструлю порізані помідори, перемішуємо, доливаємо окріп і знову перемішуємо. А далі треба чекати… чекати поки помідори розваряться… час від часу їх перемішуючи) Це приблизно 10-15 хвилин…
- Шинкуємо базилік! Його потрібно вкинути в каструлю і проварити 2-3 хвилини. Знімаємо каструлю з вогню, перемелюємо блендером весь її вміст в какашку та повертаємо на плиту. Додаємо вершки, соус Tabasco та Worcestershire соус, солимо та перчимо за смаком і даємо супу з помідорів ще 5 хвилин побулькати.
- Подавати крем-суп з помідорів потрібно гарячим, посипавши тертим сиром вже в тарілці.
Примітки:
Вершки можна замінити сметаною у відношенні 2:1, тобто замість 100 мл вершків - приблизно 50 гр сметани.
Соуси Tabasco та Worcestershire не обов'язкові.
Tabasco можна замінити червоним гострим перцем.
Worcestershire можна замінити соєвим соусом.

Результат - незвичний для наших країв ситний томатний крем-суп з насиченим смаком стиглих помідорів. Просто кайфовий на прохолодну погодку, вітамінний і зігріваючий!
Всім смачного і не спаліть кухні!)))