Для того щоб піца була смачною не обов’язково викладати на корж все що є у Вашому холодильнику, страви з мінімальним набором продуктів можуть бути не менш смачними і ця піца є черговим доказом того, що все геніальне просте=)
Неймовірна краса цього рецепту в тому, що майже всю начинку для нашої піци зараз можна назбирати на городі, докупити доведеться хіба-що сир, а корж готується практично з нічого і це “нічого” точно знайдеться на Вашій кухні!)))
Інгредієнти:
- борошно - 2,5 скл.
- вода - 1 скл.
- дріжджі сухі - 20 гр
- олія соняшникова - 1 ст.л.
- цибуля - 4 шт
- цибуля зелена
- кріп
- петрушка
- орегано сушений - 4 ч.л.
- сир Фета - 600 гр
- олія оливкова - 4 ст.л.
- часник - 3 зубчики
- вершки - 150 мл
- сіль
- перець

Готуй так:
- З самого початку, звичайно ж, треба приготувати тісто… 20 гр сухих дріжджів розчинити в склянці теплої води і залишити на 10 хв. Додати соняшникову олію, 2 склянки борошна, вимісити тісто і залишити на 30 хв в теплому місці, накривши рушником.
- За цей час можна приготувати соус… Чистимо та дрібно нарізаємо часник і обжарюємо його на оливковій олії. Коли часник підзолотився вливаємо на сковороду вершки. Верши мають згуснути приблизно в 3 рази, але не доводьте їх до кипіння! Солимо та перчимо соус за смаком в самому кінці.
- Особливих приготувань для начинки нема, треба лише нарізати цибулю та зелень і покришити сир…
- Коли тісто настоялося і підросло в об’ємі, ще раз його вимішуємо, при потребі підсипаючи трохи борошна, ділимо на 4 частини і розкачуємо на коржі товщиною 2-3 мм, викладаємо на змазане олією деко, змащуємо корж соусом і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 5 хв. Викладаємо цибулю, 3/4 нарізаної зелені, сир, посипаємо орегано і допікаємо протягом ще 5 хвилин. Перед подачею посипаємо рештою нарізаної зелені =)
Примітки:
В мене вистачило на 4 тонких коржі діаметром 27-29 см.
Якщо тіста забагато, його можна поставити в морозилку, попередньо поділивши на порції.
Якщо соус погано загусає, до нього можна підсипати трохи муки (не більше 1 ч.л.) і ретельно перемішати щоб не було грудочок.

З вершковим соусом піца виходить соковитою, а свіжа зелень додає кольору та аромату і чудово поєднується з соленим сиром)
Всім смачного і не спаліть кухні!)))