14Інгредієнтів
40 хвПідготовка
40 хвПриготування
4 піциВихід

Для того щоб піца була смачною не обов'язково викладати на корж все що є у Вашому холодильнику, страви з мінімальним набором продуктів можуть бути не менш смачними і ця піца є черговим доказом того, що все геніальне просте=)

Неймовірна краса цього рецепту в тому, що майже всю начинку для нашої піци зараз можна назбирати на городі, докупити доведеться хіба-що сир, а корж готується практично з нічого і це "нічого" точно знайдеться на Вашій кухні!)))

Інгредієнти

  • Борошно: 2.5 скл.
  • Вода: 1 скл.
  • Дріжджі сухі: 20 г
  • Оливкова олія: 5 ст.л.
  • Цибуля: 4 шт
  • Цибуля зелена:
  • Кріп:
  • Петрушка:
  • Орегано сушений: 4 ч.л.
  • Сир Фета: 600 г
  • Часник: 3 зуб.
  • Вершки: 150 мл
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

З самого початку, звичайно ж, треба приготувати тісто... 20 гр сухих дріжджів розчинити в склянці теплої води і залишити на 10 хв. Додати соняшникову олію, 2 склянки борошна, вимісити тісто і залишити на 30 хв в теплому місці, накривши рушником.

Крок 2.

За цей час можна приготувати соус... Чистимо та дрібно нарізаємо часник і обжарюємо його на оливковій олії. Коли часник підзолотився вливаємо на сковороду вершки. Верши мають згуснути приблизно в 3 рази, але не доводьте їх до кипіння! Солимо та перчимо соус за смаком в самому кінці.

Крок 3.

Особливих приготувань для начинки нема, треба лише нарізати цибулю та зелень і покришити сир...

Крок 4.

Коли тісто настоялося і підросло в об'ємі, ще раз його вимішуємо, при потребі підсипаючи трохи борошна, ділимо на 4 частини і розкачуємо на коржі товщиною 2-3 мм, викладаємо на змазане олією деко, змащуємо корж соусом і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 5 хв. Викладаємо цибулю, 3/4 нарізаної зелені, сир, посипаємо орегано і допікаємо протягом ще 5 хвилин. Перед подачею посипаємо рештою нарізаної зелені =)