В один прекрасний день натрапили ми на рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі! Ця страва відноситься до ірландської кухні, що відома своєю простотою та буденністю, але аж ніяк не поганим смаком).
Взагалі, палтусом називають аж 4 види морської риби. Не знаю який саме куштували ми, але було надзвичайно смачно! Філе палтуса дуже ніжне і досить жирне, тому не варто використовувати багато масла при його приготуванні. Думаю, не зайвим буде нагадати, що морська риба ще й дуже корисна і не кістлява =)
Ми придбали порційні філе по 100 гр, тому приготувань самої риби проводити не прийшлось, лише розморозити і промити.
Отже, щоб приготувати палтус з грибами, в першу чергу варто почистити та нарізати печериці - невеликими шматками в довільній формі.
Філе палтуса потрібно відварити до напівготовності у суміші води з яблучним соком і залишити на кілька хвилин щоб стекла зайва рідина. На це в нас пішло близько 10 хвилин (закипання+відварювання).
Поки підсушується наша рибка, обсмажуємо на вершковому маслі гриби до готовності - вони мають зменшитись в об'ємі та підзолотитися (приблизно за 10 хвилин). Додаємо до них вершки, солимо та перчимо за смаком.
Одразу після цього додаємо на сковороду філе і готуємо на середньому вогні поки вершки не загуснуть (5-10 хв). Час від часу перевертаємо та обмочуємо палтус у вершковому соусі зі всіх сторін.
Ну ось, можна викладати всю цю красу на тарілку... Перед подачею наш палтус з вершками та печерицями посипаємо паприкою та дрібно нарізаною зеленню)