Цей палтус під грибами ;)

Рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі


В один прекрасний день натрапили ми на рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі! Ця страва відноситься до ірландської кухні, що відома своєю простотою та буденністю, але аж ніяк не поганим смаком)

Взагалі, палтусом називають аж 4 види морської риби. Не знаю який саме куштували ми, але було надзвичайно смачно! Філе палтуса дуже ніжне і досить жирне, тому не варто використовувати багато масла при його приготуванні. Думаю, не зайвим буде нагадати, що морська риба ще й дуже корисна і не кістлява =)


Вихід:2 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 40 хв

Інгредієнти:

  • палтус - 500 гр
  • печериці - 200 гр
  • яблучний сік - 200 мл
  • вершки - 100 гр
  • масло вершкове - 2 ст.л.
  • петрушка - 2-3 гілочки
  • паприка - 0,5 ч.л.
  • вода - 400 мл
  • сіль
  • перець
Рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі

Інвентар:соковитискач


Готуй так:

  1. Ми придбали порційні філе по 100 гр, тому приготувань самої риби проводити не прийшлось, лише розморозити і промити.

  2. Отже, щоб приготувати палтус з грибами, в першу чергу варто почистити та нарізати печериці – невеликими шматками в довільній формі.

  3. Філе палтуса потрібно відварити до напівготовності у суміші води з яблучним соком і залишити на кілька хвилин щоб стекла зайва рідина. На це в нас пішло близько 10 хвилин (закипання+відварювання).

  4. Поки підсушується наша рибка, обсмажуємо на вершковому маслі гриби до готовності – вони мають зменшитись в об’ємі та підзолотитися (приблизно за 10 хвилин). Додаємо до них вершки, солимо та перчимо за смаком.

    Палтус з грибами у вершковому соусі

  5. Одразу після цього додаємо на сковороду філе і готуємо на середньому вогні поки вершки не загуснуть (5-10 хв). Час від часу перевертаємо та обмочуємо палтус у вершковому соусі зі всіх сторін.

  6. Ну ось, можна викладати всю цю красу на тарілку… Перед подачею наш палтус з вершками та печерицями посипаємо паприкою та дрібно нарізаною зеленню)


Примітки:

  • Сік з яблук ми витискали самі, за допомогою кухонного комбайну. Не думаю, що сочок-садочок буде хорошою альтернативою, але якщо вирішите спробувати - обов'язково поділіться досвідом=)

  • Замість петрушки можете використати будь-яку Вашу улюблену зелень.

Рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі

Як бачите, рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі досить простий і швидко готується, а сама страва виходить дуже ніжною та соковитою! Тому не відкладайте на завтра те, що можна приготувати сьогодні ;)

Всім смачного і не спаліть кухні!)))