10Інгредієнтів
10 хвПідготовка
30 хвПриготування
2 порціїВихід

В один прекрасний день натрапили ми на рецепт палтуса з грибами у вершковому соусі! Ця страва відноситься до ірландської кухні, що відома своєю простотою та буденністю, але аж ніяк не поганим смаком).

Взагалі, палтусом називають аж 4 види морської риби. Не знаю який саме куштували ми, але було надзвичайно смачно! Філе палтуса дуже ніжне і досить жирне, тому не варто використовувати багато масла при його приготуванні. Думаю, не зайвим буде нагадати, що морська риба ще й дуже корисна і не кістлява =)

Інгредієнти

  • Палтус: 500 г
  • Печериці: 200 г
  • Сік яблучний: 200 мл
  • Вершки: 100 г
  • Вершкове масло: 2 ст.л.
  • Петрушка: 3 гілочки
  • Паприка: 0.5 ч.л.
  • Вода: 400 мл
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Ми придбали порційні філе по 100 гр, тому приготувань самої риби проводити не прийшлось, лише розморозити і промити.

Крок 2.

Отже, щоб приготувати палтус з грибами, в першу чергу варто почистити та нарізати печериці - невеликими шматками в довільній формі.

Крок 3.

Філе палтуса потрібно відварити до напівготовності у суміші води з яблучним соком і залишити на кілька хвилин щоб стекла зайва рідина. На це в нас пішло близько 10 хвилин (закипання+відварювання).

Крок 4.

Поки підсушується наша рибка, обсмажуємо на вершковому маслі гриби до готовності - вони мають зменшитись в об'ємі та підзолотитися (приблизно за 10 хвилин). Додаємо до них вершки, солимо та перчимо за смаком.

Крок 5.

Одразу після цього додаємо на сковороду філе і готуємо на середньому вогні поки вершки не загуснуть (5-10 хв). Час від часу перевертаємо та обмочуємо палтус у вершковому соусі зі всіх сторін.

Крок 6.

Ну ось, можна викладати всю цю красу на тарілку... Перед подачею наш палтус з вершками та печерицями посипаємо паприкою та дрібно нарізаною зеленню)