Думаю, кожен із нас хоче, щоб страва в його тарілці була не тільки апетитною та смачною, але й приносила естетичне задоволення… оригінальна подача – один із способів створити гарний настрій)
Сьогодні ми не тільки милувалися квітами за вікнами, а й запікали такий рідкісний в наших краях цвіт цибулі=) З печеної цибулі виходить чудовий гарнір до м’яса, риби, овочів гриль і всяких інших штук!
Вихід:3 порції
Підготовка:
10 хв
Приготування:
30 хв
Загальний час:
40 хв
Інгредієнти:
- цибуля - 3 шт
- пармезан - 4 ч.л.
- паприка - 2 ч.л.
- сушений орегано - 1 ч.л.
- сушений базилік - 1 ч.л.
- оливкова олія - 4 ст.л.
- сіль

Інвентар:
Готуй так:
- Рецепт запеченої цибулі не передбачає багато приготувань, тому можна відразу включати включати духовку – 190°С.
- Якщо цибулевого цвіту знайти Вам не пощастило, не засмучуйтесь – його можна зробити власноруч!) Чистимо та миємо цибулю, не відрізаючи при цьому “корінця”. Робимо вертикальні перехресні надрізи (4-6 шт) “зверху-вниз” на кожній з цибулин, не дорізаючи до кінця так, щоб пелюсточки трималися купи…
- Дрібно тремо пармезан і змішуємо його з паприкою, орегано, базиліком та сіллю. Таким чином вийде нанести спеції рівномірніше.
- Застилаємо деко пергаментом, змащуємо оливковою олією та викладаємо наші “квіточки”. Злегка рокриваємо їх і також добре змащуємо олією. Останній штрих підготовчих робіт – декор сумішшю запашних спецій, в кожну шпаринку=)
Запікаємо цибулю протягом 30 хв.
Примітки:
Замість орегано та базиліку можна використати суміш італійських трав чи іншу, схожу за складом...

Кожна пелюстка цибулі запеченої з приправами та пармезаном одночасно хрустка та соковита, надзвичайно запашна та неймовірно спокуслива...
Всім смачного і не спаліть кухні!)))