Думаю, кожен із нас хоче, щоб страва в його тарілці була не тільки апетитною та смачною, але й приносила естетичне задоволення... оригінальна подача - один із способів створити гарний настрій)
Сьогодні ми не тільки милувалися квітами за вікнами, а й запікали такий рідкісний в наших краях цвіт цибулі=) З печеної цибулі виходить чудовий гарнір до м'яса, риби, овочів гриль і всяких інших штук!
Рецепт запеченої цибулі не передбачає багато приготувань, тому можна відразу включати включати духовку - 190°С.
Якщо цибулевого цвіту знайти Вам не пощастило, не засмучуйтесь - його можна зробити власноруч!) Чистимо та миємо цибулю, не відрізаючи при цьому "корінця". Робимо вертикальні перехресні надрізи (4-6 шт) "зверху-вниз" на кожній з цибулин, не дорізаючи до кінця так, щоб пелюсточки трималися купи...
Дрібно тремо пармезан і змішуємо його з паприкою, орегано, базиліком та сіллю. Таким чином вийде нанести спеції рівномірніше.
Застилаємо деко пергаментом, змащуємо оливковою олією та викладаємо наші "квіточки". Злегка рокриваємо їх і також добре змащуємо олією. Останній штрих підготовчих робіт - декор сумішшю запашних спецій, в кожну шпаринку=)
Запікаємо цибулю протягом 30 хв.