Цвіт цибулі

Рецепт цибулі запеченої з приправами та пармезаном


Думаю, кожен із нас хоче, щоб страва в його тарілці була не тільки апетитною та смачною, але й приносила естетичне задоволення… оригінальна подача – один із способів створити гарний настрій)

Сьогодні ми не тільки милувалися квітами за вікнами, а й запікали такий рідкісний в наших краях цвіт цибулі=) З печеної цибулі виходить чудовий гарнір до м’яса, риби, овочів гриль і всяких інших штук!


Вихід:3 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 30 хв
Загальний час: 40 хв

Інгредієнти:

  • цибуля - 3 шт
  • пармезан - 4 ч.л.
  • паприка - 2 ч.л.
  • сушений орегано - 1 ч.л.
  • сушений базилік - 1 ч.л.
  • оливкова олія - 4 ст.л.
  • сіль 
Рецепт цибулі запеченої з приправами та пармезаном

Готуй так:

    • Рецепт запеченої цибулі не передбачає багато приготувань, тому можна відразу включати включати духовку – 190°С.
    • Якщо цибулевого цвіту знайти Вам не пощастило, не засмучуйтесь – його можна зробити власноруч!) Чистимо та миємо цибулю, не відрізаючи при цьому “корінця”. Робимо вертикальні перехресні надрізи (4-6 шт) “зверху-вниз” на кожній з цибулин, не дорізаючи до кінця так, щоб пелюсточки трималися купи…
    • Дрібно тремо пармезан і змішуємо його з паприкою, орегано, базиліком та сіллю. Таким чином вийде нанести спеції рівномірніше.

      Печена цибуля

    • Застилаємо деко пергаментом, змащуємо оливковою олією та викладаємо наші “квіточки”. Злегка рокриваємо їх і також добре змащуємо олією. Останній штрих підготовчих робіт – декор сумішшю запашних спецій, в кожну шпаринку=)
      Запікаємо цибулю протягом 30 хв.

Примітки:

  • Замість орегано та базиліку можна використати суміш італійських трав чи іншу, схожу за складом...

Рецепт цибулі запеченої з приправами та пармезаном

Кожна пелюстка цибулі запеченої з приправами та пармезаном одночасно хрустка та соковита, надзвичайно запашна та неймовірно спокуслива...

Всім смачного і не спаліть кухні!)))