Рецепти других страв

Волошка • 19.09.2015

Не знаю як у Вас, а в моїй сім’ї баклажани не користувались особливою популярністю… Мама, здається, їх ніколи й не готувала. І, як виявилось, дуже даремно! З них можна приготувати не тільки смачнезну баклажанну ікру, а й надзвичайну і незвичайну запіканку з помідорами, шинкою та сиром. Думаю, рецепт запечених баклажанів з сиром та шинкою заслуговує уваги та потраченого часу, бо ми почувались як в домашньому ресторанчику)

Читати далі ...
ЖеКа • 30.07.2015

Сезон “куди ж подіти стільки кабачків” оголошую відкритим!))

Невибагливий і недорогий овоч це, звичайно, круто… Але в нас чомусь готують кабачок лише в 2-3 стравах, а потім жаліються, що його ніхто не хоче їсти =/ Різноманіття, люди! БІЛЬШЕ РІЗНОМАНІТТЯ!!!

Сьогодні ми приготували напевне найдорожчий в моєму житті кабачок=) І, хоча, головний інгредієнт росте в батьків під вікнами, заправляється він досить щедро (в тому числі фінансово) і має досить незвичний, але дуже прикольний смак!

Читати далі ...
ЖеКа • 28.06.2015

Отже, риба! Моя, напевно, найулюбленіша – скумбрія. Вона відносно дешева, дуже смачна, легко готується і майже без кісток. Рецепт запеченої скумбрії буде актуальним як для святкового столу в домі, так і в поході для приготування на вогні… Не буду сперечатись, ця рибка смачна навіть з мінімальним набором приправ, але сьогодні ми захотіли спробувати дещо особливе)

Скумбрія запечена в духовці завжди виходить соковитою та запашно, особливо якщо запікати її в рукаві чи у фользі та не забути витягнути=) Правильно підібрані прянощі додадуть страві настрою та характеру… А ще у ній мало кісток. Так-так!) Для мене це головне в рибі. Можу повторити ще раз)))

Читати далі ...
Волошка • 30.05.2015

Для того щоб піца була смачною не обов’язково викладати на корж все що є у Вашому холодильнику, страви з мінімальним набором продуктів можуть бути не менш смачними і ця піца є черговим доказом того, що все геніальне просте=)

Неймовірна краса цього рецепту в тому, що майже всю начинку для нашої піци зараз можна назбирати на городі, докупити доведеться хіба-що сир, а корж готується практично з нічого і це “нічого” точно знайдеться на Вашій кухні!)))

Читати далі ...
Волошка • 12.05.2015

Слово “жульєн” прийшло до нас з французької кухні, але як це часто буває, в нас воно означає зовсім інші речі) Взагалі-то, жульєн – це спосіб нарізання овочів тоненькою соломкою на салати або супи, але в нас жульєном називають страву з грибів та курятини, запечену у вершковому соусі під сиром.

Рецепт жульєну зовсім не складний, набагато важче вирішити в чому його приготувати) Зазвичай страву запікають в кокотницях або горшочках, а нам здалося цікавим зробити їстівні формочки та приготувати жульєн в булочках!

Читати далі ...
ЖеКа • 05.05.2015

Власний рецепт чізбургера – це коли робиш так, як ти це любиш, це коли можна вдавитися слиною від самого його вигляду, це коли не залишиш ні крихти…

Нас підставила злобна продавщиця, підсунувши нам хєровий сир, тому я плакав вирішив зробити ставку на велику соковиту котлєтіну і смаковий контраст. Так у нас вийшов чізбургер трохи гострий, трохи солодкий і неймовірно соковитий!)) Серйозно! неймовірно соковитий – соки стікали по руках так, що аж скапуввало з ліктів… Ммммм… і не останню роль в цьому відіграла карамелізована цибулька)))

Переходжу до діла, бо поки напишу цей рецепт чізбургера, то залию клаву слиною…

Читати далі ...
ЖеКа • 23.04.2015

Як всі добре знають, щоб уникнути авітамінозу потрібно постійно хавати свічі овочі та фрукти, вітаміни там всякі… особливо вітамін С: шашлиЦе, винЦе та сальЦе=)

Нам тут підканало півсвині, в тому числі нічогенький такий шмат підчеревини. Пощастило що в ній було більше м’яса аніж сала. І приготували ми його зачьотно! Захотілося і з Вами поділитися випробуваним рецептом запеченого сала.

Читати далі ...
ЖеКа • 14.04.2015

Сьогодні я готував свинячі ребра в гострому томатному соусі, які викликають Сатану… а з ним і печію) Рецепт реберець придумав на ходу, тому дуже складних замутів не буде.

Читати далі ...
Волошка • 02.04.2015

Так вже скучила за смачними овочами =( Затоптати б зараз пару соковитих помідорок, згризти б запашний огірок… Магазинні зовсім як трава, та й дорогі…(

Але треба якось виводити організм з весняної депресії, тому пробуємо різні варіації приготування капусти!

Великими перевагами цієї страви є незатратність та швидкість приготування. Найбільше часу потратила на шаткування капусти, бо на шатківницю ми ще не розжилися і довелося нарізати тоненько ножем, але досвід у цій справі в мене вже трохи є, тому справилась непогано=)

Читати далі ...
Волошка • 23.03.2015

Рецепт трохи складніший ніж ніж в його попередника (тако з куркою), адже попередньо треба замочити і відварити квасолю, всі інші приготування зовсім прості=) І знову ж таки, кількості продуктів залежать тільки від Вашого апетиту, головне щоб все було більш-менш пропорційно.

Читати далі ...
1 2 3

Другі страви подаються для тих, хто так і не наївся салатом та супом =)

На Burn your kitchen Ви зможете знайти безліч рецептів по приготуванню риби та морепродуктів, свини, яловичини, птиці, а також овочевих, круп’яних та макаронних гарнірів. Всі страви неповторні, кожна має якусь “ізюминку”, тому радимо неодмінно спробувати все)

Рецепти других страв бувають різної складності та практично завжди передбачають термічну обробку продуктів: відварювання, тушкування, прожарку аба запікання. Основні страви та гарніри є набагато ситнішими ніж інші типи став, тому допоможуть на довго втамувати голод, а заразом додадуть сил і хорошого настрою) До того ж, страви з м’яса багаті на білки, жири та амінокислоти, страви з риби знижують рівень холостерину та сприяють роботі кишечника, страви з овочів покращують роботу травного тракту і багаті на вітаміни, тому варто включати в раціон різноманітні продукти і комбінувати їх!

Пам’ятайте, з будь-якого, навіть найзвичнішого і найдешевшого продукту, можна приготувати щось надзвичайно смачне та вишукане!