11Інгредієнтів
10 хвПідготовка
20 хвПриготування
2 порціїВихід

Рецепт спагеті з вином однозначно буде чудовим вибором для особливої вечері... особливо романтичної, особливо приємної та особливо смачної! Паста чудово поєднується не тільки з вином у бокалі, іноді варто долити трохи червоного вина й у каструльку=)

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе: 430 мл
  • Спагеті: 170 г
  • Горіхи волоські: 50 г
  • Сир твердий: 30 г
  • Часник: 2 зуб.
  • Петрушка: 15 г
  • Перець червоний: 0.125 ч.л.
  • Оливкова олія: 2 ст.л.
  • Вода: 600 мл
  • Сіль:
  • Чорний перець:

Крок 1.

Думаю, рецепт пасти з вином варто почати з приготування самої пасти. Для цього змішуємо в каструлі воду, 400 мл червоного сухого вина та сіль, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Занурюємо в киплячу рідину спагеті та варимо, час від часу помішуючи, до так званого "аль денте". Майже до готовності, але щоб макарошки були ще тверденькі, чуток недоварені =).

Крок 2.

Поки спагеті булькають у вині, можна виконати деякі підготовчі, але зовсім не напряжні роботи. Сподіваюсь, всі розуміють що горіхи мають бути чищені=) їх нарізаємо не дуже дрібно. Тонко нарізаємо часник, мілко - петрушку, а також тремо сир.

Крок 3.

Коли спагеті дійдуть до кондиції, з них потрібно злити рідину, залишивши 30 мл відвару, і відставити ненадовго.

Крок 4.

Розігріваємо сковороду, змащену столовою ложкою оливкової олії та обсмажуємо на ній часник з червоним перцем протягом 30-60 секунд, трохи підсоливши. Вливаємо на сковороду збережений відвар і 30 мл вина, доводимо суміш до кипіння та додаємо готові спагеті. Готуємо постійно помішуючи, поки не вбереться вся рідина (приблизно 2 хв). Тоді ж потрібно додати петрушку, горіхи, сир, ще столову ложку оливкової олії та добре вимішати весь вміст сковороди.

Крок 5.

Перед подачею пасту з вином при потребі досолюємо, посипаємо перцем та сиром. Ні, не злипнеться =)