10Інгредієнтів
60 хвПідготовка
40 хвПриготування
8 порційВихід

Коли живеш у місті, в якому у тебе немає друзів, коли не маєш роботи і грошей, коли так хочеться втіхи, треба їсти солодке!=)) А що для цього підходить найкраще? Правильно - яблучний пиріг!=)) Це настільки класична класика, що його неможливо не любити… Тому сьогодні ми поділимось з вами рецептом яблучного пирога, найсмачнішого з усіх, що ми куштували!

Є дуже багато різних рецептів заливних, насипних та всяких інших видів пирогів з яблуками, але цей просто неймовірно легкий, смачний і незвичайний!

Інгредієнти

  • Борошно: 250 г
  • Яйця: 1 шт
  • Сметана: 2 ст.л.
  • Вершкове масло: 125 г
  • Яблука: 600 г
  • Лимон: 0.5 шт
  • Згущене молоко: 6 ст.л.
  • Цукор: 7 ст.л.
  • Кориця: 3 ч.л.
  • Сіль: 0.33 ч.л.

Крок 1.

Для початку виймаємо масло з холодильника, нам треба щоб воно трохи розм'якло, і приступаємо до приготування начинки=) Чистимо і ріжемо наші яблука тонкими пластинками, скроплюємо лимонним соком, добре вимішуємо і відставляємо.

Крок 2.

Можна братися за тісто… запевняю Вас, це тісто просто ідеальне! Воно м'яке, еластичне, не липне до рук і надзвичайно легко розкачується на тоненькі листи. Скажу по правді, я не дуже вмію поратись з тістом, і Ваше щастя що Вам не довелось куштувати моїх перших вареників =) але навіть в мене це тісто завжди вдається і <strong>пляцок з яблук</strong> виходить просто на розхват!)

Крок 3.

Розтираємо масло з цукром, додаємо яйце, сметану, сіль, ретельно розтираємо до утворення повністю однорідної маси і підсипаємо борошно. Я використала 250 г борошна вже з підсипкою. Замішуємо наше ідеальне тісто і ділимо його на 4 частини, але 1 частину треба зробити більшою, оскільки її має вистачити не тільки на дно форми, а й на бокові стінки!

Крок 4.

Тісто розкачується досить тонко, але будьте обережними, не допускайте щоб воно рвалося, бо потім будете дуже довго відшкрібати від форми плавлений цукор) Форму змащуємо топленим маслом. Для цього дуже класно підходить силіконовий пензлик.

Крок 5.

Викладаємо найбільшу розкачану паляничку, вмощуємо дно та стінки форми. Щедро змащуємо тісто маслом, викладаємо 1/3 наших яблук, посипаємо їх корицею, цукром та поливаємо згущеним молоком і накриваємо другою паляничкою. Ще 2 рази повторюємо цю операцію і накриваємо останньою паляничкою. Гарненько скріплюємо її по контуру зі стінками, робимо зверху кілька надрізів та щедро змащуємо маслом.

Крок 6.

Наш пиріг з яблуками готовий до запікання) Ще 40 хв при 180°С Вам доведеться боротися зі спокусою скуштувати цю смакоту, бо аромат буде по всьому дому просто казковий =) Тільки не виймайте його з форми відразу, бо він може розпастися, ще трохи зачекайте, воно того варте!

Крок 7.

Цей яблучний пиріг ідеально смакує теплим з кулькою улюбленого морозива… або просто присипаним цукровою пудрою)