Жульєн без форм

Рецепт жульєну в булочках з куркою і грибами


Слово “жульєн” прийшло до нас з французької кухні, але як це часто буває, в нас воно означає зовсім інші речі) Взагалі-то, жульєн – це спосіб нарізання овочів тоненькою соломкою на салати або супи, але в нас жульєном називають страву з грибів та курятини, запечену у вершковому соусі під сиром.

Рецепт жульєну зовсім не складний, набагато важче вирішити в чому його приготувати) Зазвичай страву запікають в кокотницях або горшочках, а нам здалося цікавим зробити їстівні формочки та приготувати жульєн в булочках!


Вихід:2 порції
Підготовка: 15 хв
Приготування: 25 хв
Загальний час: 40 хв

Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт
  • гриби (печериці) - 200 гр
  • цибуля - 1 шт
  • сметана - 2 ст.л.
  • сир - 100 гр
  • булочка - 2 шт
  • олія 
  • перець 
  • сіль 
Рецепт жульєну в булочках з куркою і грибами

Інвентар:тертка, деко.


Готуй так:

  1. Для початку миємо та нарізаємо невеликими шматочками куряче філе. Чистимо цибулю та гриби, нарізаємо цибулю чверть-кільцями, а гриби – довільно, але не дуже дрібно.

  2. Добре розігріваємо сковороду, наливаємо на неї трохи олії та обсмажуємо курку на великому вогні (щоб відразу утворилася золотиста скоринка, і воно залишилось соковитим). Солимо та перчимо курятину за смаком і викладаємо на тарілку.

  3. На ту ж сковороду відразу викидаємо цибулю, а коли вона трохи підм’якне – додаємо гриби та обсмажуємо близько 10 хв. Сіль і перець додаємо також за смаком.

    Жульєн в булці

  4. Підготовчих робіт у нас залишилось вже небагато, тому можемо включати духовку, бо від ароматів вже добряче розігрався апетит)) Сир треба потерти, а з булок акуратно зрізаємо скальп і витягуємо всі нутрощі=) Тільки дивіться, не перестарайтесь! Щоб Ваш жульєн не виліз їм боком)

  5. На дно булки рівномірно викладаємо гриби, потім курку, поливаємо це все зверху сметаною та посипаємо сиром. Ставимо в духовку при 180° приблизно на 10 хв. Жульєн з куркою і грибами подавати теплим)


Примітки:

  • Замість сметани для жульєну з грибами можна приготувати якийсь вершковий соус, ми пропонуємо спрощений варіант)

Рецепт жульєну в булочках з куркою і грибами

Ммм... Жульєн в булочках - це ніжна соковита начинка та хрустка булка з топленим сиром... Пацюк з мультика Рататуй зацінив би)

Всім bon appétit і не спаліть кухні!)))