9Інгредієнтів
15 хвПідготовка
25 хвПриготування
2 порціїВихід

Слово "жульєн" прийшло до нас з французької кухні, але як це часто буває, в нас воно означає зовсім інші речі) Взагалі-то, жульєн - це спосіб нарізання овочів тоненькою соломкою на салати або супи, але в нас жульєном називають страву з грибів та курятини, запечену у вершковому соусі під сиром.

Рецепт жульєну зовсім не складний, набагато важче вирішити в чому його приготувати) Зазвичай страву запікають в кокотницях або горшочках, а нам здалося цікавим зробити їстівні формочки та приготувати жульєн в булочках!

Інгредієнти

  • Філе куряче: 1 шт
  • Печериці: 200 г
  • Цибуля: 1 шт
  • Сметана: 2 ст.л.
  • Сир твердий: 100 г
  • Булочка: 2 шт
  • Оливкова олія:
  • Чорний перець:
  • Сіль:

Крок 1.

Для початку миємо та нарізаємо невеликими шматочками куряче філе. Чистимо цибулю та гриби, нарізаємо цибулю чверть-кільцями, а гриби - довільно, але не дуже дрібно.

Крок 2.

Добре розігріваємо сковороду, наливаємо на неї трохи олії та обсмажуємо курку на великому вогні (щоб відразу утворилася золотиста скоринка, і воно залишилось соковитим). Солимо та перчимо курятину за смаком і викладаємо на тарілку.

Крок 3.

На ту ж сковороду відразу викидаємо цибулю, а коли вона трохи підм'якне - додаємо гриби та обсмажуємо близько 10 хв. Сіль і перець додаємо також за смаком.

Крок 4.

Підготовчих робіт у нас залишилось вже небагато, тому можемо включати духовку, бо від ароматів вже добряче розігрався апетит)) Сир треба потерти, а з булок акуратно зрізаємо скальп і витягуємо всі нутрощі=) Тільки дивіться, не перестарайтесь! Щоб Ваш жульєн не виліз їм боком)

Крок 5.

На дно булки рівномірно викладаємо гриби, потім курку, поливаємо це все зверху сметаною та посипаємо сиром. Ставимо в духовку при 180° приблизно на 10 хв. Жульєн з куркою і грибами подавати теплим)